Mario en Rabbids – Kingdom Battle

Mario en Rabbids - Kingdom BattleIk ben een Mario Bros fan van het eerste uur! Ik speelde het spel al op de allereerste spelcomputer van Nintendo. Helemaal verslaafd was ik eraan en kreeg zelfs mijn moeder zover om mee te spelen. Sterker nog, zij kocht haar eigen spelcomputer om Mario op te kunnen spelen. Natuurlijk heb ik het spel uitgespeeld, meerdere keren zelfs. Mario Bros ben ik blijven volgen en bij iedere nieuwe spelcomputer, kwam er doorgaans ook een nieuwe Mario Bros uit. Ik denk dat ik de meeste wel heb (uit)gespeeld. Ik vind de spellen nog steeds super tof en ik ben nog steeds verslaafd

Mario Bros en Rabbids

Dus zodra ik in de overbekende kleuren de naam ‘Mario’ zie staan, liggen mijn vingers al op het keyboard om de game aan te vragen, want natuurlijk wil ik hem testen! Duh!

Mario en Rabbids - Kingdom Battle

Geen klassieker

Mario en Rabbids is géén klassieke Mariogame! Verwacht dat niet, want dan zou je teleurgesteld kunnen zijn. In deze game wordt voornamelijk gebatteld met het zetten van strategische zetten, tegen de rabbids, maar dan wel in een Mario Bros-jasje. En dat maakt de game wel zo leuk.

Mario en Rabbids Kingdom Battle vertelt het verhaal van een onverwachte ontmoeting tussen het bekendste videogamepersonage, Mario, en de ondeugende en chaotische Rabbids. Hun missie is het Paddenstoelenrijk herstellen nadat dit uit elkaar gerukt is door een mysterieuze draaikolk. En die taak is dus voor jou, als speler!

Mario en Rabbids - Kingdom Battle

Spannend en uitdagend

Eerlijk gezegd ben ik niet zo van het vechten, maar deze battles zijn kleurrijk, vrolijk en echt grappig. Het gaat meer om de strategie, dan het vechten en dat vind ik dan wel weer leuk (en verslavend) De animaties zijn soms echt super grappig om te zien! Vooral de rabbids kunnen soms hilarisch zijn.

De battles zijn spannend en uitdagend. Je kunt met de muntjes in het spel, nieuwe, krachtigere wapens kopen, waardoor je steeds sterker wordt. Daarnaast moet je soms wat puzzels oplossen om verder te komen. Het is dus niet alleen maar battelen, maar het voert wel de boventoon.

Mario en Rabbids - Kingdom Battle

Super vet

De levels zien er weer strak, vrolijk, kleurrijk en super vet uit. Bijzonder om te zien hoe twee verschillende games in deze game samensmelten. En dan ook nog eens op een niet-storende manier. Het was de eerste keer voor Ubisoft dat zij hiermee aan de slag mochten en dat hebben ze top gedaan.

Wel en niet

Verwacht van deze game dus géén traditionele Mariogame met verschillende werelden, verborgen levels, springen en het verzamelen van munten, want dat is dit spel niet. Het is echter wel een verrassend leuk, strategisch spel wat een beetje doet denken aan een schaakspel, waar je urenlang verslaafd aan kunt raken. Laat je uitdagen in deze game en versla de rabbids, maar realiseer je wel dat de levels steeds lastiger gaan worden naarmate je verder komt in de game! Ben jij strategisch genoeg om het laatste level te halen? Ik ben er nog druk mee bezig…!

Bekijk de trailer

Specificaties Mario en Rabbids – Kingdom Battle

Titel Mario en Rabbids – Kingdom Battle
Spelcomputer Nintendo Switch
Uitgever Ubisoft
Prijs 58,99 euro
EAN 3307216024323
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Leuke spelbesprekingen
Blogs over spellen voor de Nintendo Switch
Blogs over Ubisoft

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Mario en Rabbids - Kingdom Battle

Kijk ook naar...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *