Basisschool – Themapagina

lijn groen oudersenzo

Uitleg van het AVI-systeem

Tips voor een optimaal tien minuten gesprek

Wat als je kind naar Speciaal Basisonderwijs (SBO) moet?

Help, mijn kind moet naar het VMBO!

Hoe oefen je begrijpend lezen? Tips & tricks!

Dyslexie, hoe ga je hiermee om?

Hoe vind je de beste basisschool voor je kind?

De scholen zijn weer begonnen! 5 hacks om nooit meer spullen kwijt te raken

Zebra tas, de schooltas die iedereen wel wil!

Schooldeuren gaan weer open

Nieuwe veilig leren lezen spellen sluiten aan op meest gebruikte leesmethode

Hoogbegaafd, wat betekent dit voor je kind?

Thuis leren met Slimleren

Basisonderwijs: Welke basisschool kies jij voor je kind?

Een mondkapje op de basisschool. Is dat wel wenselijk?

Leren klokkijken. Hoe pak je dat aan?

Op de fiets naar school

Je kind op zwemles
lijn groen oudersenzo
Basisschool - Themapagina

Als je kind vier jaar is, mag hij naar basisschool. Het uitkiezen van het juiste onderwijs, is een belangrijke eerste stap, maar dan ben je er natuurlijk nog lang niet. Gedurende de jaren in het basisonderwijs, kom je allerlei belangrijke vraagstukken tegen. Denk aan de CITO-toets, de 5-minutengesprekken, ouderbijdragen, schoolreisjes en nog veel meer. Aan het einde van de lagere school komt de voorbereiding op de Middelbare school. Hoe bereid je je kind daarop voor? En kun je hem daar wel goed op voorbereiden? En wat als het schooladvies je niet aanstaat, wat dan?

Praktische informatie

Op deze themapagina vind je alle informatie over de eerste keuze van het basisonderwijs tot en met de het eindexamen van de Middelbare school en de begeleiding van je puber met zijn vervolgstudie. Praktische en nuttige informatie met antwoorde op vragen waar je ongetwijfeld mee te maken gaat krijgen. Denk bijvoorbeeld aan schoolgeld, overblijven, traktaties, de tienminutengesprekken en de keuze van de basisschool.

lijn groen oudersenzo
Basisschool - Themapagina

Schoolkeuze

Heb je al een kindje op basisschool, dan is de keuze snel gemaakt. Andere ouders denken misschien dat een dergelijke keuze niet zo moeilijk kan zijn: ‘De school die zo lekker dicht in de buurt zit is een hele goede, daar hoor ik altijd lovende verhalen over! Als mijn kind 3,5 jaar is, schrijf ik hem wel in.’ Afstand is inderdaad een belangrijk criterium, maar het kiezen van een school is ook heel persoonlijk. Wat de buren een geschikte school vinden voor hun kind, hoeft niet de beste school voor jouw kindje te zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een openbare school, of een school met een bepaalde geloofsovertuiging?

Sluit de Montessorischool beter aan of lijkt de Vrije school de beste keuze? Wil je een gestructureerde omgeving voor je kind, of vind je het belangrijk dat de nadruk ligt op ontplooiing van zijn of haar creatieve talenten en sociale vaardigheden? Heeft deze school een wachtlijst? Lees verder en krijg antwoord op al deze vragen. Ontdek wat het Nederlandse basisonderwijs jou en je kindje te bieden heeft!

liefs Marion

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *