Layton’s Mystery Journey, Katrielle en het Miljonairscomplot

Een paar dagen geleden, op 6 oktober, is Nintendo weer met een nieuwe game verschenen voor de 3DS. Houd je van raadseltjes? Dan past dit spel misschien wel goed bij jou, want in ‘Layton’s Mystery Journey, Katrielle en het Miljonairscomplot‘ draait het om het oplossen van raadsels. Er moet een mysterie worden opgelost en Layton gaat op onderzoek. Tussendoor moeten er diverse puzzeltjes worden opgelost. Je IQ en creatieve denkvermogen worden dus sterk op de proef gesteld!

Layton's Mystery Journey, Katrielle en het Miljonairscomplot

Het verhaal

Omdat de professor spoorloos is verdwenen, treedt zijn dochter dit keer op de voorgrond. Ze is haar eigen detectivebureau begonnen en wil naam te maken in het levendige, Victoriaans aandoende Londen. Katrielle staat er niet alleen voor want ze krijgt hulp van Monty Peynful en haar eerste klant Sherl. Sherl is een pratende hond die niet vies is van sarcastische opmerkingen. Het zou mijn hond kunnen zijn. Ik ben dol op sarcasme.

Het verhaal

In de game moet je mensen aanspreken en locaties bezoeken waarmee je puzzelstukjes kunt vrijspelen. Tussendoor moeten er dus puzzels worden opgelost. Er zijn simpele puzzels, uitdagende en soms frustrerende als de oplossing op zich laat wachten. Je wilt je immers niet laten kisten door een spelletje! Maar het oplossen van de puzzels doet zo nu en dan een aanslag op je creatieve denkvermogen. De kunst is om buiten de kaders te denken. En dat is leuk. Zit je vast? dan kun je zo af en toe een hint kopen, zodat je toch weer verder kunt. Het is wel een beetje jammer dat de puzzels volledig los staan van het verhaal. Leuker zou zijn geweest wanneer het één geheel was geweest.

Shop

Als je het leuk vind kun je Katrielle van outfit laten wisselen. Ook het interieur van de Layton Detective Agency kun je helemaal naar jouw wens aanpassen. De vloer, gordijnen, muren en verschillende meubels kun je stileren zoals jij dat wilt.

Trailer

Specificaties Layton’s Mystery Journey, Katrielle en het Miljonairscomplot

TitelLayton’s Mystery Journey, Katrielle en het Miljonairscomplot
SpelcomputerNintendo DS
UitgeverNintendo
EAN0045496476489
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Digitaal wordt het spelen van Monopoly spannend en dynamisch (maar wel een beetje traag)
Super Mario Odyssey is zo verslavend leuk!
Gewassen verbouwen en huisdieren verzorgen in Trio of towns

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *