Vaders – Themapagina

lijn groen oudersenzo

De mythen van het vaderschap

Oudere vaders: Vader worden op latere leeftijd
Ouderschap
Ouderschap, iedereen kleurt dit anders in

Vaders anno 2021

De kersverse vader blues

Schoonvader from hell

Een tweede kind. Wat is er allemaal anders?

Lesbisch of homostel en kinderwens

Single ouders – 5 Onmisbare tips!

Wat verandert de baby aan je relatie?
lijn groen oudersenzo

Natuurlijk zijn vaders net zo belangrijk voor de opvoeding als moeders. Jammer dat hun rol toch vaak onderbelicht blijft. Lange tijd hebben vader zich nauwelijks bekommerd om de opvoeding, dat was immers de taak van de moeder. Gelukkig is dat inmiddels helemaal veranderd en spelen vaders net zo´n belangrijke rol in de opvoeding en verzorging van kinderen, als moeders. Misschien zijn de taken nog niet helemaal evenwichtig verdeeld, maar we gaan in ieder geval de goede kant op. En verschillen tussen mannen en vrouwen mogen er natuurlijk ook gewoon zijn. We zijn immers verschillend. Dat maakt het juist zo interessant.

Andere rollen voor vaders

Hebben vaders een andere rol binnen de opvoeding van een kind? Ongetwijfeld. Is dit erg? Nee natuurlijk niet. Juist de verschillen tussen vader en moeder, maken het plaatje compleet. Als ik hier thuis kijk, is de vader van Rocco veel minder bezorgd dan ik. Hij vindt dus ook meer goed. Is dat slecht? Nee natuurlijk niet. Het zou ook niet goed zijn als ik teveel voor mijn zoon zou belemmeren, omdat mijn eigen bezorgdheid in de weg zit. Juist de combinatie is goed. Soms denk ik namelijk weer aan dingen waar zijn vader dan weer niet aan heeft gedacht.

De rol van moeder is vaak gericht op bescherming, correctie, affectie en verzorging en de rol van de vader richt zich vaak op spel, risico’s nemen, uitdaging, onafhankelijkheid en aanmoediging.

Vaders
liefs Marion

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *