The legend of Zelda is nog steeds uitdagend leuk!

The Legend of Zelda – Breath of the Wild, is één van de eerste games die gemaakt is voor de Nintendo Switch. Dat is op zich niet zo gek, want Zelda is al jarenlang één van de meest populaire games van Nintendo. Dat merk ik hier in huis ook, wanneer ik de game in de spelcomputer doe en hem opstart. Ik krijg precies 5 minuten de tijd om het spel een beetje te verkennen, voordat de Joy-Con-houder letterlijk door mijn zoon uit mijn handen wordt getrokken. Vol enthousiasme neemt hij het spel over en geniet van alle nieuwe mogelijkheden in dit spel.

The legend of Zelda is nog steeds uitdagend leuk!

Schijn bedriegt

Mijn partner lijkt op dat moment onschuldig op de bank te zitten, maar schijn bedriegt. Het duurt namelijk niet lang voor hij de Toy-Con-houder van mijn zoon ontfutseld heeft en ook hij helemaal op gaat in het spel.

Ik heb het nakijken. Tegen deze fysieke overmacht kan ik niet op. Erg vind ik het niet, ik geniet vooral van hun enthousiasme. Mijn tijd komt nog wel. Wanneer zoonlief op school zit en manlief op zijn werk.

Het spel The Legend of Zelda – Breath of the Wild

The Legend of Zelda – Breath of the Wild is een spel vol avontuur. Je maakt een ontdekkingsreis door velden, over wegen, door wouden en berggebieden. Je ontdekt wat er van het verwoeste koninkrijk Hyrule is geworden en j kunt alle kanten op, dus je bepaalt volledig zelf waar je naar toe gaat. Er is wel een verhaallijn die je kunt volgen en opdrachten die je kunt volbrengen, maar hoe je dit doet en in welk tempo, bepaal je helemaal zelf.

Nieuwe bestemmingen

Je kunt torens of bomen beklimmen om nieuwe bestemmingen in de verte te kunnen ontdekken. Misschien vind je zelfs voedsel tussen de takken, eikels of eieren. Je kunt ook op groot wild jagen, zoals op rondlopende zwijnen. Bedoeling om onderweg zoveel mogelijk voedsel te verzamelen, zodat je langer in leven kunt blijven. Om je voedsel meer waarde te geven, kun je het ook roosteren of koken. Daar heb je dan wel vuur voor nodig en een kookpot.

Meer dan 100 tempels

Tijdens je ontdekkingstocht zijn er maar liefst meer dan 100 tempels te ontdekken. Je kunt je avontuur een extra boost geven met een amiibo. Wij hebben deze niet, dus konden dat niet uitproberen, maar de mogelijkheid is er in ieder geval wel.

Onze mening

Het spel is absoluut verslavend te noemen. Eenmaal beginnen is het spel willen uitspelen. Er valt van alles in te ontdekken. Het voordeel van de Switch is natuurlijk dat je het spel ook nog eens overal naar toe kunt nemen, je hoeft dus zeker niet thuis op de bank te blijven spelen.

Grafisch is het spel mooi gemaakt en doordat het een ‘open wereld’ is, kun je volledig zelf bepalen welke richting je op gaat. Zo bepaal je zelf het verloop van je avontuur.
Je creativiteit en nieuwsgierigheid blijven geprikkeld omdat wapens slijten en voedsel op gaat en je daardoor dus op zoek moet blijven gaan naar nieuwe voorraad en betere wapens. Ook wordt er steeds meer tactiek gevraagd tijdens gevechten. Dit spel gaat je zeker maanden zoet houden. Absoluut meer dan de moeite waard!

lijn groen oudersenzo
The legend of Zelda is nog steeds uitdagend leuk!

Leeftijdsadvies voor het spel: Vanaf 12 jaar

Bekijk de trailer

Specificaties

TitelThe legend of Zelda : Breath of the wild
UitgeverijNintendo Switch
EAN045496420031
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen
Pokkén Tournament DX, een nieuwe uitdagende Pokémongame!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *