Pokémon: Let’s Go, Pikachu!

Pokémon: Let's Go, Pikachu!

Dit is het spel waar Rocco reikhalzend naar uit zat te kijken. De keren dat hij hiernaar heeft gevraagd, heb ik niet kunnen tellen. Misschien wel meer dan 100 keer. Op het moment dat de downloadcode mijn mailbox bereikt, zit zoonlief nog op school. Ik print de code uit en leg hem op de eettafel.

Even later hoor ik hem binnen komen. Zelf ben ik op de tweede etage aan het werk, maar ik hoor duidelijk hoe hij zijn schooltas naar binnen gooit en heel hard ‘Ik ben thuis!!’ door het huis roept. Dan is het heel even stil, totdat ik opschrik – en waarschijnlijk de hele straat met mij – van een oorverdovende schreeuw. Rocco heeft overduidelijk de downloadcode gevonden.

En het huiswerk dan?

Hij rent naar boven en ik word overladen met dikke knuffels… Ik weet alleen niet of ik er blij van ga worden, want er moet tot de kerstvakantie echt nog huiswerk gemaakt worden. Ik vraag me af wat daarvan terecht gaat komen, want Rocco is absoluut een die hard Pokémonfan. Hij weet er niet alleen enorm veel van af, hij heeft ook alle spellen gespeeld, zo’n beetje alle films gezien en inmiddels bergen kaartjes verzameld…

lijn groen oudersenzo
Pokémon: Let's Go, Pikachu!

Let’s go, Pikachu

Wat ik zeg, een echte fan dus. En echte fans kijken naar dit soort nieuwe spellen uit. En niet zo’n beetje ook. Pokémon: Let’s Go, Pikachu! stuurt Pokémon fans op een nieuw avontuur in een vertrouwde omgeving. De nieuwe game heeft veel spelfuncties waarover je in het populaire Pokémon GO ook beschikt. Toen Pokémon Go net op de markt was (voor op de smartfoon) heb ik ook maanden met mijn mobiel in mijn hand gelopen om Pokémons te vangen. We zijn zelfs meerdere keren speciaal naar Kijkduin gegaan, destijds ‘dé Pokémon stad van Nederland’, om ze daar achter elkaar te vangen.

Kijkduin

We deden het alle drie. Rocco, mijn partner en ik. Alle drie even fanatiek. Inmiddels is Pokémon Go toch een beetje in de slop geraakt. Maar nu komt er dus iets nieuws, Pokémon: Let’s Go, Pikachu! Het leuke is dat je met Let’s Go, Pikachu op dezelfde manier Pokémons kan vangen, als bij Pokémon Go, dus met het gooien van ballen en dus niet middels een gevecht. Dit is dus afwijkend van eerdere Pokémongames. De gevechten met andere trainers, gaan wel op dezelfde manier.

lijn groen oudersenzo
xxx

Ruilen met pokémons uit Pokémon Go

Wat ook leuk is, is dat je Pokémons kunt gebruiken vanuit Pokémon Go, voor Let’s Go, Pikachu. Dat kan overigens nog niet gelijk aan het begin van het spel. De pokémons kunnen ook uit de ballen, zodat ze achter je aan lopen en Pikachu zit gezellig op je schouder en loopt met je mee. Leuk! Want daar hoort hij natuurlijk ook! Ohja, ook leuk om te weten, er is ook een optie voor familie en vrienden om dankzij de nieuwe twee-speler-modus samen te vechten en op verkenning te gaan.

Is het verplicht om ook Pokémon Go te spelen

Nee, zeker niet. De spellen kunnen los van elkaar worden gespeeld. Je hoeft dus geen Pokémon Go te spelen om het spel Let’s go, Pikachu te kunnen spelen, maar… als je beide games speelt, kun je wel meer uit de beide spellen halen. Was je overigens al verslaafd aan Pokémon Go? Dan krijg je er nu gewoon nog een verslaving bij. De beide games kunnen elkaar namelijk wel versterken. Wel goed te weten dat de pokémons wel van Go naar Let’s go kunnen wandelen, maar niet terug. Alle Pokémons die je dus naar de Switch hebt gestuurd, zie je niet meer in Pokémon Go. Dat je je dat goed realiseert.

Specificaties Pokémon: Let’s Go, Pikachu!

NaamPokémon: Let’s Go, Pikachu!
PlatformNintendo Switch
EAN0045496423131
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Pokémon is hot en blijft komen met nieuw speelplezier!
Van deze Pokémon cadeaus wordt de kleine fan écht blij!
In dertig jaar is Pokémon uitgegroeid tot meest succesvolle game-franchise
Pokémon Ultra Moon
Astrix & Obelix XXL 2 Nintendo Switch
Super Mario Bros. U Deluxe
Fitness Boxing voor de Nintendo Switch
LEGO Harry Potter 1-7 Collection

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *