Nintendo LABO – Voertuigenpakket

Nintendo LABO – Voertuigenpakket

Yes! Er is weer een nieuwe Nintendo LABO editie! Dit keer kun je allerlei verschillende voertuigen bouwen. De doos zit weer vol kartonnen bouwplaten om diverse creaties mee te maken. Zo kun je nu een auto bouwen, een duikboot (vet!), vliegtuig, pedaal en twee sleutels. De sleutels moet je gebruiken om de voertuigen te starten! Hoe vet is dat!

Uitbreidingspakketten

Al eerder hebben we pakketten van Nintendo LABO besproken. Natuurlijk lag het voor de hand dat er uitbreidingspakketten gemaakt zouden worden. Het concept is te leuk om dat niet te doen. En dit pakket met al die voertuigen vormt een mooie aanvulling op de bestaande creaties. Met het bijgeleverde karton en wat knutseltijd, tover je de toy-con om in een duikboot of auto.

Zelfde concept

Het concept is niet anders dan bij de vorige pakketten. Met het karton bouw je de creatie en ben je heel creatief kun je het karton versieren, beplakken en kleuren. Is het bouwwerk klaar? Dan begint het grote ontdekken en spelen. Want wat kun je er allemaal mee doen? Misschien kun je zelfs nog nieuwe mogelijkheden ontdekken? Want als je het principe door hebt, is er nog veel meer mogelijk.

lijn groen oudersenzo
Nintendo LABO – Voertuigenpakket

Wat maakt het zo leuk?

Alles is leuk, maar sommige onderdelen in dit pakket zijn wel héél erg leuk. Neem bijvoorbeeld het gaspedaal! Wie heeft daar niet op gewacht? Met een minigame waarbij je zo hard mogelijk over een circuit moet rijden. De pedaal werkt zoals hij ook in een echte auto werkt, dus hoe dieper je hem indrukt, hoe sneller je over het circuit scheurt. Wil je het helemaal in stijl? Bouw dan het stuur erbij en vergeet ook niet de sleutel om ‘de auto’ mee te starten.

Bekijk de trailer

Voor- en nadelen

Als je niet van knutselen houdt, kun je beter niet aan Nintendo LABO beginnen, want daar zit wel een groot deel van het plezier in. Je moet het leuk vinden om de creaties te bouwen en tot leven te brengen. Hoe meer je maakt, hoe meer games je kunt spelen en dat maakt het aantrekkelijk om te blijven bouwen, tot en met de laatste kartonnen plaat. De creaties zien er absoluut vet uit en je kunt ze natuurlijk zelf nog veel toffer maken door ze te versieren met stift, verf, washi tape of stickers.

lijn groen oudersenzo
Nintendo LABO – Voertuigenpakket

Kwetsbaar

Een nadeel blijft natuurlijk het materiaal. Het is absoluut heel stevig karton, maar het blijft natuurlijk karton en dat is kwetsbaar. Bijvoorbeeld als het nat wordt of wanneer je het toch niet helemaal goed los hebt kunnen krijgen en daardoor is beschadigd.

Waar laat je het?

Een ander nadeel is het volume. Als de bouwwerken klaar zijn moeten ze ook nog een plekje krijgen in de (huis)kamer en dat wordt nog wel een leuke uitdaging. Want waar laat je uiteindelijk alles? Gelukkig hebben we een grote (speel)zolder maar als je wat kleiner behuisd bent, kan dit – zeker als je meerdere pakketten hebt – een probleem gaan worden.

Speelgoed van het jaar

Maar los van het opruimdilemma – waar kinderen totaal niet mee zitten – is dit uitbreidingspakket vooral heel leuk. Het is niet zo verwonderlijk dat Nintendo LABO genomineerd is voor de Speelgoed van het jaar verkiezing 2018. Ben jij ook zo enthousiast? Dan kun je hier je stem uitbrengen!

Specificaties Nintendo LABO – Voertuigenpakket

NaamNintendo LABO – Voertuigenpakket
MerkNintendo LABO
EAN0045496421977
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Paco Ŝako zwart/wit schaken
LEGO Harry Potter 1-7 Collection
Speech Breaker – Het nieuwe hilarische spel van Hasbro
Scribblenauts Mega Pack. Een uitdagende side-scrolling game

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *