Scribblenauts Mega Pack. Een uitdagende side-scrolling game

Scribblenauts Mega Pack

Het spel Scribbelnauts is op zich niet nieuw, maar wel deze Mega Pack. In deze Mega Pack zit namelijk de verzameling van Scribblenauts Unlimited én Scribbelnauts Unmasked: A DC Comics Adventure. Dat is behoorlijke aanslag op je creativiteit, want creativiteit is een must! Als jij verder wilt komen in het spel, moet je met creatieve oplossingen komen! En hoe minder voor de hand liggend ze zijn, hoe beter dat het is.

Wat is Scribblenauts?

Scribblenauts is een side-scrolling game met getekende omgevingen en voorwerpen. De held heet Maxwell en die heeft jouw creatieve brein nodig om problemen op te lossen. Jij kunt voorwerpen laten verschijnen waarmee Maxwell aan de slag kan.

Scribblenauts Unlimited?

Nog niet bekend met de eerdere versies? Scribblenauts™ Unlimited is een open wereld game met supergedefinieerde en met de hand getekende omgevingen en voorwerpen. Spelers helpen Maxwell, de held van het spel, om lastige puzzels en uitdagingen op te lossen door de meest willekeurige voorwerpen te laten verschijnen, van een ‘reusachtige zweefbus’ tot een ‘microbiële vuurtornado’.

Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure

Dan wil je natuurlijk ook weten wat dit voor een game is.
Maxwell gaat op een fantasierijke en komische missie met DC-superhelden en -superschurken en bezoekt daarbij beroemde DC-locaties zoals GOTHAM CITY™, METROPOLIS™, ATLANTIS™ en twee nieuwe bonuslocaties: TITANS TOWER (die wordt aangevallen door de geduchte demon Trigon) en BELLE REVE, de operatiebasis voor Task Force X.

lijn groen oudersenzo
Scribblenauts Mega Pack. Een uitdagende side-scrolling game.

Niet onbekend

Dit is niet de eerste Scribblenauts die wij in handen krijgen en zodra Rocco ziet dat ik het spel heb binnen gehaald, is hij er als de kippen bij. Het vorige spel heeft hij met heel veel plezier gespeeld, dus hij popelt om opnieuw aan de slag te gaan. Het is even wennen aan de bediening (het vorige spel was voor de DS) maar al snel heeft hij door hoe je woorden kunt schrijven op de Switch. Het is dat er ook huiswerk gemaakt moet worden, want anders had hij de Switch voor uren in zijn handen gehouden. Maar de plicht roept! Of in ieder geval ‘mama’. Dus zodra Rocco weer met zijn hoofd boven de boeken zit, kan mama zelf aan de slag met dit spel.

Uitdaging

Het niet is moeilijk want het spel wijst zichzelf. De bedoelingen zijn duidelijk en zelf vind ik het fijn dat het een side-scrolling game is. Ik verdwaal altijd wanneer ik alle kanten op kan gaan. Anderen vinden dat prachtig, ik niet. Hoe meer kanten ik op kan, hoe lastiger ik het vind. Alsof ik dan de hele route in mijn hoofd moet stampen, of zo. Bij Scribblenauts hoef ik niets te onthouden, ik kan alleen maar naar rechts, dus dat is duidelijk. De oplossingen zijn vaak wat minder helder. Het begin is makkelijk, fijn om er zo weer in te komen, maar uiteindelijk wordt er flink wat van je brein gevraagd. Maar daar zit juist ook de uitdaging.

Bekijk de trailer

Specificaties Scribbelnauts Mega Pack

NaamScribblenauts Mega Pack
MerkNintendo Switch
EAN
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Pokémon: Let’s Go, Pikachu!
Sneeuwpret: Duik jij met de Sims de sneeuw in?
Nintendo LABO – Voertuigenpakket

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *