The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Vandaag is het dan eindelijk zover! De nieuwe game van Zelda is uit! Joehoe! Eindelijk! Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal minstens één persoon in ons leven die geobsedeerd is door The Legend of Zelda. Voor mij is die persoon mijn partner. Hij speelt eigenlijk maar één spel en dat is The legend of Zelda. Bij gebrek aan keuze, heeft hij het spel dus al meerdere keren uitgespeeld. En nu is er een nieuwe game, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, het vervolg op Breath of the Wild. Geloof me, het verlangen was zo groot dat deze dag met rode stift in onze agenda stond aangekruist… (dat doet hij nog niet eens bij mijn verjaardag).

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom!

Zelda of niets!

“Het was een gewone vrijdagochtend. Mijn partner stond voor de spiegel, borstelde zijn tanden met zijn Link-tandenborstel, at zijn ontbijt uit een Zelda-kom en dronk koffie uit zijn Triforce-mok. En dat was de dag: de dag van de release van Tears of the Kingdom. Het was alsof hij voor een afspraakje met prinses Zelda zelf zenuwachtig was!” Nee, zo ver gaat het gelukkig niet. Op het moment dat het spel uitkwam, was hij gewoon aan het werk. Misschien wel met een kriebeltje in zijn buik, dat heb ik hem niet gevraagd.

Maar laten we eerlijk zijn, de opwinding is besmettelijk. Zelfs ik, een nuchtere buitenstaander, begon me te verheugen op de release. En nu de game er eindelijk is, kan ik zeggen dat het absoluut het wachten waard was. Maar waarom? Wat maakt The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom zo aantrekkelijk?

Een fantasierijk avontuur

Tears of the Kingdom brengt ons terug naar het Hyrule dat we kennen en waar we van houden, maar dit keer met een twist. De wereld is groter, er zijn nieuwe vijanden die lastig(er) te verslaan zijn, er schuilen nieuwe gevaren en de puzzels zijn ingewikkelder. Maar wat echt opvalt, is de emotionele diepgang van het verhaal. De ‘Tranen’ in de titel zijn er niet voor niets. Pak de tissues maar, want dit spel gaat je raken!

Interactieve Spelervaring

Zelda-games staan bekend om hun meeslepende gameplay, en Tears of the Kingdom stelt niet teleur. Of je nu over de uitgestrekte velden van Hyrule galoppeert of raadsels oplost in mysterieuze tempels, de game biedt een interactieve ervaring als geen ander. En met de toevoeging van nieuwe wapens, uitrustingen en magische vaardigheden, heeft Link meer trucjes in zijn arsenaal dan ooit tevoren.

Grafisch meesterwerk

De graphics in Tears of the Kingdom zijn adembenemend. Je voelt dat elke pixel met liefde is gemaakt. Het is alsof je door een levend schilderij loopt. Dus als je partner zegt: “Ik speel nog maar vijf minuutjes”, bereid je dan voor op een avondje bankhangen terwijl je geniet van het visuele spektakel.

De kracht van nostalgie

Een deel van de aantrekkingskracht van Zelda komt natuurlijk voort uit pure nostalgie. Wie herinnert zich niet de eerste keer dat je als Link door de bossen van Hyrule rende, een houten zwaard in de hand, klaar om prinses Zelda te redden? Tears of the Kingdom haalt die herinneringen weer naar boven, maar geeft ze een frisse, moderne draai. Het is een nostalgische trip, maar met HD-graphics, meeslepende gameplay en een verhaal dat je bij de keel grijpt.

Kortom: niet alleen voor de fans

Wat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom zo leuk maakt, is dat het niet alleen voor de die-hard fans is. Zelfs als je nog nooit een Zelda-game hebt gespeeld, is het gemakkelijk om in het verhaal te duiken. De game is toegankelijk, maar biedt tegelijkertijd genoeg uitdaging voor de ervaren spelers.

En nu?

Nu zal ons huis de komende maanden vervuld zijn van de geluiden van zwaardgevechten, magische spreuken en af en toe een gesmoorde vloek als een puzzel in een tempel weer eens te lastig is. En ja, ik zal waarschijnlijk weer moeten vechten om de afstandsbediening. Maar weet je, dat is oké. Want als ik mijn partner zie glimlachen terwijl hij door het magische landschap van Hyrule reist, dan weet ik dat het het waard is.

Dus als je, net als mijn partner, reikhalzend hebt uitgekeken naar The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, bereid je dan voor op een episch avontuur. En als je nog nooit een Zelda-game hebt gespeeld, dan is dit je kans om te zien waar al die hype om draait. Geloof me, je zult niet teleurgesteld worden.

En voor de rest van ons? Nou, we kunnen genieten van de rust terwijl onze partners, kinderen, vrienden (voeg hier je eigen Zelda-fan in) verdiept zijn in hun epische avontuur. En wie weet, misschien pikken we de controller zelf ook nog wel eens op. Immers, wie wil er nu geen held zijn, al is het maar voor even?

The legend of Zelda: Tears of the Kingdom is o.a. online te koop bij Bol.com.

liefs Marion

Meer informatie

Twee super leuke vakantiegames!
Uitdagende games voor de feestdagen waarmee je kunt scoren!
Nieuwe, spetterende, uitdagende games voor de herfst!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *