Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch

Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch

Als ik tegen Rocco ‘Super Smash Bros’ laat vallen, is hij er als de kippen bij. ‘Kan je dat spel krijgen, mam? Doen! Asjeblieft mam!’ Het spel zegt mij niks, maar Rocco is duidelijk onder de indruk. Dan mag hij het spel uit gaan testen, mits ik een uitgebreidere feedback krijg dan alleen ‘gaaf’ of ‘leuk’. Beloofd Rocco? Beloofd mam!

Ach, waarom vraag ik het eigenlijk nog? Hij verkeert in zo’n extase dat hij mij waarschijnlijk alles had beloofd. Natuurlijk doe ik nog een poging nadat hij zijn tanden in het spel heeft gezet, ik ga er zelfs voor zitten met pen en papier in mijn hand. ‘En Rocco? Kun je wat vertellen over het spel?’ Zijn vriendinnetje zit naast hem, ze hebben het spel inmiddels het spel al een paar keer samen gespeeld. ‘Gaaf mam!’ Eh ja, dat heb ik begrepen, maar mag ik iets meer horen dan alleen ‘gaaf’? Dat was toch de afspraak? ‘Heel gaaf, mam’!

Ik zucht. Ik had het kunnen weten. Er zit niks anders op dan zelf ook maar in het spel te duiken. Ach, er zijn ergere dingen die je kunt doen.

Nintendo-iconen

In dit spel gaan alle Nintendo-iconen die je maar kunt verzinnen, met elkaar de strijd aan. Denk bijvoorbeeld aan Mario, Luigi, Kirby, Zelda, bekende pokémons en nou ja, noem maar op. Elke personage die maar iets heeft betekend in de pixelwereld van Nintendo, doet mee. Zelfs mijn “all-time-favorite” Bomberman! Hoe leuk is dat! Volgens Rocco is het een verbeterde versie van de game, dus blijkbaar is het spel al eens eerder uitgebracht en heeft het nu een nieuw jasje gekregen. Als ik even in de historie duik, blijkt hij daar gelijk in te hebben.

lijn groen oudersenzo
Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch

Tot acht spelers

In Super Smash Bros. Ultimate, kunnen tot wel acht spelers de strijd met elkaar aangaan in flitsende gevechten. Super Smash Bros. Ultimate bevat elke vechter die ooit in de serie is voorgekomen, waardoor dit een van de grootste crossover-belevenissen in de gamegeschiedenis is. Denk aan terugkerende favorieten als Ice Climbers en Pokémon Trainer, alsook met kersverse vechters, zoals Ridley uit de Metroid-serie en Inkling uit de Splatoon-serie

Vet. Gaaf. Ja, ik snap Rocco wel. Ultimate combineert vele levels en nieuwe items met gameplay die geschikt is voor spelers van alle niveaus. Alle amiibo uit de Super Smash Bros.-serie zijn compatibel met de game, en elke amiibo van vechters uit andere series worden ook ondersteund.

Meer dan 60 vechtersbazen

Je kunt vechten met meer dan 60 vechtersbazen, oude én nieuwe personages en het spel kent maar liefst meer dan 100 levels. Je kunt personages vrij spellen in verschillende uitdagingen en gevechten. Levels uit eerdere games van de serie zijn verbeterd en elk level heeft een Slagveld- en Ω-versie. Ontdek talloze levelgevaren, inclusief levels die van vorm veranderen en gastpersonages die plotseling verschijnen. Daarnaast kun je met de optie ‘Levelwissel’ twee levels kiezen die elkaar na een bepaalde tijd automatisch afwisselen. Per level kun je instellen welke muziek je wilt horen terwijl je de strijd aangaat. Er zijn in totaal meer dan 800 nummers!

lijn groen oudersenzo
Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch

Fantastische game

Het is een fantastisch spel dat technisch goed in elkaar zit. Het heeft behoorlijk wat uitdaging en het garandeert heel wat uren spelplezier. Een spel dat je niet zo snel uitspeelt dus. Niet zo gek dat het spel op Bol.com maar liefst een 4,9 (van de max 5.0 sterren) scoort!

Abonnement voor de Nintendo Switch

Heb je al gehoord van de nieuwe betaalde dienst ‘Nintendo Switch online’? Dit is een betaalde dienst waarmee je kunt spelen in ondersteunde Nintendo Switch-games, toegang krijgen tot een selectie van klassieke NES-games met nieuwe online functies, back-ups kunnen maken van opgeslagen gegevens voor de meeste games en extra functies kunt gebruiken in de smartphone-app van Nintendo Switch Online.
Daarnaast ontvangen Nintendo Switch Online-leden in Europa exclusieve speciale aanbiedingen van Nintendo.

Belangrijkste functies

Je kunt online spelen in ondersteunde games zoals Splatoon 2, ARMS en Mario Kart 8 Deluxe.
Leden (vanaf 13 jaar) kunnen de Nintendo Switch Online-app gebruiken om uitnodigingen te versturen en voicechat te gebruiken voor ondersteunde games zoals Splatoon 2.

Online-leden krijgen toegang tot een groeiende collectie NES-games met toegevoegde onlinefuncties.
Spelers met een Nintendo Switch Online-lidmaatschap kunnen de opgeslagen gegevens van ondersteunde games online opslaan. De opgeslagen gegevens zijn gekoppeld aan je Nintendo-account, dus je hebt toegang tot deze gegevens vanaf elk Nintendo Switch-systeem wanneer je daarop inlogt op je account en je opgeslagen gegevens downloadt.

Specificaties Super Smash Bros Ultimate

NaamSuper Smash Bros Ultimate
PlatformNintendo Switch
EAN0045496422875
Bestel directBol.com

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

liefs Marion

Meer informatie

Super Mario Maker 2
Nintendo LABO: VR-pakket
FIFA19 voor de Nintendo Switch
De Sims 4: Eiland Leven

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *