3x Leuke games voor de winterdagen

Gamebespreking - Leuke games voor de winterdagen

Winterdagen? Welke winter dan?! Volgens mij moet de winter nog steeds beginnen, want tot nu toe is er toch niet écht sprake van winter. Maar het kan nog, voor hetzelfde geld zet ineens de vrieskou in en schaatsen we volgende maand de Elfstedentocht. Je weet het maar nooit.

Als ik pakjes of enveloppen krijg dan liggen ze meestal bij ons op de eettafel omdat ik de producten altijd eerst wil fotograferen. Meestal wordt er door de heren niet naar omgekeken, maar soms zijn ze er ineens als de kippen bij. Het lijkt wel alsof ze een neus hebben voor games. Rocco die pakte direct de doos met Astrix en Obelix en wilde deze direct opentrekken om het spel te gaan spelen. Gelukkig zat ik erbij en kon ik nog tijdig ingrijpen door te roepen: “Ho! Stop! Die moet eerst nog gefotografeerd worden!” Niks openscheuren dus. Hij probeerde nog even zijn puppyblik maar ik was onverbiddelijk. “Nee” was het en “nee” zou het blijven tot ná de fotografie.

Examenjaar

Ik weet echter nu al wat er de komende weekenden op het programma staat. Rocco zit echter in zijn examenjaar dus misschien zijn games niet het meest handige om binnen te krijgen… Misschien moet ik me de komende maanden meer gaan richten op poppen en zo. Daar heeft mijn puberman vast minder interesse in.
Aan de andere kant, hard leren vergt ook de nodige ontspanning! En waarom dan niet met een vette game!
Dus op naar de games! Want het spel Asterix en Obelix XXL was zeker niet de enige game die we binnen hebben gekregen!

Gamebespreking - Leuke games voor de winterdagen

Neverwinter Nights: Enhanced Edition (Xbox One)

Alhoewel dit spel voor 16 jaar en ouder is, trok dit spel al snel de aandacht van Rocco. Hij wordt over een paar weken 16 dus ach ik doe niet moeilijk over een maandje te jong. Dit spel is voor de Xbox One. Het heeft zelfs een award gewonnen van RPG (Roll Playing Games). Neverwinter Nights is ooit gemaakt voor de pc in 2002! Dat lijkt nu echt een eeuwigheid geleden. Het spel wat ik nu bespreek is echter uitgebracht eind 2019. Deze versie is een uitgebreide versie, dat wil zeggen je krijgt de game met uitbreidingen en modules.

Het is een roll playing game dus je gaat allerlei dingen langs om vijanden te zoeken en dingen die je kunt verdienen om nog sterker te worden. Rob kende het spel nog van vroeger uit zijn PC tijd. Beide heren zijn er dus mee aan de slag gegaan. Het spel is grafisch aardig, maar ook niet meer dan dat. Rocco vermaakte zich prima met het zoeken naar vijanden en het vechten. Rob had er wat meer moeite mee omdat je allerlei knoppen moet bedienen om het spel te spelen. Blijkbaar is de jongere generatie toch wat sneller en misschien ook iets minder kritisch. Rob gooide uiteindelijk zijn handdoek in de ring.

Specificaties Neverwinter Nights: Enhanced Edition

NaamNeverwinter Nights – Enhanced edition
MerkMindscape
PlatformXbox
Prijs49,99 euro
LeeftijdsindicatiePEGI 16
EAN0811949031877
Bestel directBol.com
Gamebespreking - Leuke games voor de winterdagen

Gang Beasts – Xbox One

De cover van het hoesje maakte mij aan het lachen en ik wist direct dat ik dit spel wilde spelen. Gewoon omdat het mij zo grappig leek. Dus zodra de mannen naar werk en school waren, dook ik tijdens mijn lunchpauze (heb ik die dan?) achter de Xbox. Het spel is voor kinderen vanaf 7 jaar (PEGI) en valt onder het kopje “geweld”. Je moet namelijk elkaar behoorlijk het leven zuur maken.
In eerste instantie had ik wat moeite om het spel te starten. Okay, ik ben geen 7 maar een spel spelen moet mij toch wel lukken?! Uiteindelijk mijn leesbril opgezet en via internet verdiept in het spel. Lang leve Youtube. Uiteindelijk had ik door wat ik fout deed, ik had gekozen voor een multiplayer game. Okay. Fijn dat dit erop zit, maar dat was voor nu even niet de bedoeling. Helaas was de me-time inmiddels voorbij, want Rocco bleek een paar vrije uren te hebben dus die stoof alweer het huis binnen.

Samen hebben we vreselijk gelachen om dit spel. Je kunt naar verschillende situaties om vijanden te verslaan bijvoorbeeld op een voetbalveld of op een vrachtwagen. Ik rende en vocht, terwijl ik soms zo hard moest lachen dat het mijn poppetje weer helemaal mis ging.
Het is echter een spel waarbij alles draait om geweld, lachwekkend geweld, maar toch ligt daar wel de nadruk op. Misschien is het verstandig om vooraf eerst naar een paar trailers te kijken voor je kind van 7 hiermee gaat spelen. Jij kunt dit voor je zoon of dochter het beste inschatten.

Je kunt het spel met elkaar spelen, maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het in je eentje te spelen.

Specificaties Gang Beasts

NaamGang Beasts
MerkMindscape
PlatformXbox
Prijs29,99 euro
LeeftijdsindicatiePEGI 7
EAN0811949031556
Bestel directBol.com
Gamebespreking - Leuke games voor de winterdagen

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir (Limited Edition) – Switch

Vorig jaar heb ik Asterix en Obelix XXL 2 besproken dus we zijn hier helemaal bekend met Asterix en Obelix. Dat leuke ronde mannetje Obelix en de slimme Asterix, wie kent ze niet. Het was dus niet zo gek dat Rocco dit spel direct in de gaten had en ermee aan de slag wilde. Het vorige spel heeft hij ook met heel veel plezier gespeeld.
Op mijn allereerste Nintendo (een eeuwigheid geleden, volgens Rocco ergens in de prehistorie) had ik al een spel van Asterix en Obelix. Het was destijds één van mijn favoriete spellen, samen met alle edities van Mario Bros. Inmiddels ziet alles er natuurlijk honderd keer fraaier uit. Wat echter niet is veranderd, is het spelplezier en de humor.

Na het uitkomen van XXL 2 dacht ik dat het niet meer mooier kon. Maar niets is minder waar. Dit spel is grafisch ook weer zo fraai. Met elkaar hebben we dit nieuwe spel ontdekt en iedereen was even enthousiast. Het spel is uitdagend, grappig en ziet er ook nog eens heel mooi uit. Kortom, dit wordt ongetwijfeld de grote favoriet de komende periode! En last but not least, het betreft hier een limited edition. De Limited Edition bevat de game en twee figurines van Asterix and Obelix. Een odyssee om samen te spelen vol humor, klappen en vriendschap. Voor iedere Asterix & Obelix fan een absolute musthave!

Specificaties Asterix & Obelix XXL 3

NaamAsterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir
MerkMindscape
PlatformNintendo Switch
Prijs45,99 euro
LeeftijdsindicatiePEGI 7
EAN3760156483641
Bestel directBol.com

Ik wens jullie heel veel spelplezier! Nu moet het alleen nog écht winter worden…

liefs Marion

Meer informatie

Vakantietijd? Gametijd! 3x games voor de zomervakantie!
2x Nieuwe games mei 2021
Strategisch gamen met een grote glimlach!
3x gamen, maar waarmee?
Drie super vette gametips voor de feestdagen!
De Sims Eilandleven
Drie vette games voor de Xbox
Plants vs Zombies – Battle for neighborville
Herfstvakantie? Dan heb je alle tijd voor deze vier Xbox aanraders!
De voordelen van de Xbox One spelcomputer

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon Met dank aan Mindscape.

Gamebespreking - Leuke games voor de winterdagen
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *