Twee uitdagende games voor de Nintendo!

Twee leuke games voor de Nintendo!

Met het herfstseizoen in het vooruitzicht, krijgen we ook weer meer tijd om te gamen. Gezellig met een kop warme thee binnen handbereik, onze voeten voor de openhaard en een stuk speculaas om op te smikkelen. Laat die regen maar tegen de ramen slaan en de wind rond het huis gieren, wij vermaken ons binnen prima! In deze blog aandacht voor twee nieuwe, uitdagende en vooral superleuke games: Kirby’s Dream Buffet én Splatoon 3. Beide games zijn voor de Nintendo Switch. Totaal verschillend om te spelen, maar net zo verslavend…

Word je van gamen eenzaam?

Nee. Daar kunnen we kort over zijn. Mits er met mate wordt gespeeld. Immers, overal waar “te” voor staat, is niet goed. Dat geldt ook voor te vaak of te veel gamen. Maar als er met mate wordt gespeeld, maakt dit niet eenzaam. Games sluiten immers sociale contacten niet uit. Via online games doen kinderen vaak allerlei nieuwe contacten op. Dit maakt het natuurlijk ook riskant, dus het is belangrijk dat je als ouder altijd waakzaam blijft en allert. Niet iedereen toont immers op internet zijn ware aard en/of identiteit.

Maar nu op naar de twee nieuwe games!

lijn groen oudersenzo
Twee leuke games voor de Nintendo!

Kirby’s Deam Buffet

Als je een beetje bekend met Nintendo, dan is Kirby je vast niet vreemd. Er zijn diverse spellen gemaakt met dit schattige wezentje in de hoofdrol. En nu speelt hij de hoofdrol in een game over eten, overheerlijk eten zelf! Smaakvolle levels met verschillende thema’s wisselen zich af, in Kirby’s Dream Buffet.

In deze game zitten minigames verwerkt, gevechten om de overwinning, je kunt strijden met vrienden en dat alles in levels om van te likkebaarden. Chocolade, ijs, taart, cupcakes en aardbeien tot aan de horizon. Hoe meer je er opeet, hoe groter je wordt (en hoe sneller je rolt). Door de aardbeien op eten verhoog je je smikkelrang. Hiermee krijg je toegang tot een berg verrukkelijke verrassingen! Je kunt ook snackblokken vinden, die krachtsnacks bevatten. Met deze tussendoortjes kan Kirby vormen aannemen om van te watertanden…

Een superleuk spel, waarvan het water in je mond zal lopen…

Online te koop bij Nintendo
Kirby’s Dream Buffet | Nintendo Switch | PEGI 3

lijn groen oudersenzo
Twee leuke games voor de Nintendo!

Splatoon 3

Ik ben eerlijk gezegd de tel kwijtgeraakt, maar Rocco heeft minstens 50 keer aan mij gevraagd: “Mam, heb jij nog iets gehoord over Splatoon 3?” Hij keek duidelijk uit naar dit spel. De eerste versie heeft hij met veel plezier gespeeld en deze schijnt nog veel leuker te zijn! Geen wonder dus dat hij reikhalzend uitkeek naar deze game.

Splatoon 3 speelt zich af in Splatsville en in de zonovergoten Splatlands kunnen spelers deelnemen aan kliedergevechten met andere Inklings en Octolings, en functies, wapens en de meest trendy uitrustingen van het seizoen ontdekken.

Bestuur agent 3 in de verhaalmodus en strijd samen met de nieuwe Kraakcommando’s tegen het kwaadaardige octariaanse leger van Splatoon 3. Ontdek de geheimen van Alterna, de vloeivacht en welke relatie er bestaat met het overkoepelende thema “De terugkeer van de Mammalianen”.

Dankzij spectaculaire nieuwe moves kunnen deze vechters aanvallen ontwijken en terrein sneller onderkliederen. Ook is er een nieuw boogvormig blaster waarmee je meerdere inktschoten tegelijk kunt afvuren. Verder zijn er speciale wapens beschikbaar, zoals de zinkende krabbentank.

Het spel is visueel heel aantrekkelijk en speelt nog fijner dan de voorganger(s). Eerdere problemen lijken opgelost en het is er eigenlijk alleen nog maar meer verslavend op geworden. Ik snap het “gezeur” van Rocco wel. Het is een echte aanrader!

Online te koop bij Bol.com
Splatoon 3 | Nintendo Switch | PEGI 7

liefs Marion

Meer informatie

Uitdagende games voor de feestdagen waarmee je kunt scoren!
Nieuwe, spetterende, uitdagende games voor de herfst!
4x De Sims, verslavend leuk in de vakantie!
Dit zijn de absolute hebbedingen voor iedere gamer!
Gamebespreking maart 2022: de drie leukste, nieuwste en meest uitdagende games!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Twee leuke games voor de Nintendo!

#spon: De games die in deze blog zijn besproken, zijn beschikbaar gesteld door diverse uitgeverijen.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *