Drie super vette gametips voor de feestdagen!

Deze tijd is natuurlijk hét gameseizoen van het jaar. Zo vlak voor de feestdagen is het perfecte moment om nieuwe games te introduceren. Enerzijds omdat er cadeautjes gekocht gaan worden maar natuurlijk ook omdat er op dit moment veel meer binnen wordt gespeeld dan in het voorjaar of in de zomer. En gamen is natuurlijk wel een favoriete bezigheid bij de kids! Daarom is het niet zo gek dat wij nu met drie vette gametips komen.

Drie keivette gametips!

Ook dit jaar verschijnen er op dit moment weer heel veel nieuwe games. Afgelopen week zijn er maar liefst drie keivette games op de markt gekomen. Drie games die in dit huis met bijzonder veel enthousiasme en vreugde omarmd zijn. Beetje jammer is het feit dat Rocco volgende week zijn tentamenweken induikt en dat er dus helemaal geen tijd is om te gamen. Er moet immers geleerd worden. Maar… om de woorden van Johan Cruyf maar weer eens van stal te halen: “Elk nadeel heeft z’n voordeel”, want je kunt een nieuwe game ook prima als pressiemiddel gebruiken! Of chantagemiddel. Of, wat positiever gebracht: als beloningssysteem. Met Rocco had ik bijvoorbeeld voor zaterdag bedacht: Als jij drie uur vandaag serieus studeert en ik je daarna overhoor en vind dat je de stof goed beheerst, dan mag je daarna gamen! Toen ik hem de titels van de nieuwe games liet weten, wist hij niet hoe snel hij “ja” moest roepen.

Voor de verandering had ik dus eens geen huis vol ruzie omdat ik hem aan het studeren zette (terwijl hij liever andere dingen deed) maar had ik een heel braaf studerend kind aan de eettafel. Hij had alleen na het studeren last van keuzestress, want je kunt je tijd maar één keer gebruiken en deze games vond hij alle drie vet gaaf. En waarschijnlijk jouw puber ook!

Gametips - Pokémon Sword & Shield (Nintendo Switch)

Pokémon Sword & Shield (Nintendo Switch)

Naar deze game zat Rocco al lange tijd reikhalzend uit te kijken. Op de dag van de lancering was dat zo’n beetje het eerste wat hij tegen mij zei: “En mam, heb je de nieuwe Pokémon al? Ik kon hem er niet eens mee verrassen. Niet zo gek natuurlijk, want Rocco is al jaren een dikke Pokémonfan, dus hij volgt de ontwikkelingen op de voet.

Hij houdt niet van lezen, maar deze informatie slurpt hij als een malle naar binnen. Zo gaat hij regelmatig met zijn beste vriend op Pokémonjacht voor Pokémon Go (ze hebben er zelfs een speciale Whatsapp-groep voor), heeft hij alle uitgebrachte games uitgespeeld, alle films gezien en spaart hij nog steeds fanatiek Pokémon kaartjes. Hij heeft trommels vol en zijn meest waardevolle kaarten bewaart hij in een speciaal verzamelalbum. Rocco heeft al jaren een enorm enthousiasme voor Pokémon en is daar nog steeds erg trouw aan. Ook nu hij bijna 16 is.

Wat kun je verwachten van het spel?

Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn de allereerste RPG’s in de Pokémon-hoofdserie die gelanceerd worden voor Nintendo Switch-systemen. In dit spel ga je als trainer op verkenning in een regio met een idyllisch landschap, moderne steden, dichte bossen en woeste, met sneeuw bedekte bergen.

Regio Galar

In de regio Galar kunnen Pokémon Dynamax-en, waarbij ze tijdens een gevecht gigantische vormen aannemen. Wanneer Pokémon Dynamax-en, worden ze enorm sterk en zijn ze veel moeilijker te vangen en neer te halen. In uiterst zeldzame gevallen gaan Pokémon nog een stap verder en kunnen ze Gigantamax-en. Wanneer Pokémon Gigantamax-en, worden ze niet alleen groter maar veranderen ze ook van uiterlijk en kunnen ze gebruikmaken van G-Max-aanvallen waarover gewone Dynamax Pokémon niet beschikken.

Het Wilde Land

Het Wilde Land is een uitgestrekte en onontgonnen wildernis tussen de verschillende plaatsen en steden in de regio Galar. Hier kunnen Trainers een grote verscheidenheid aan Pokémon bevechten en vangen. De weersomstandigheden in het spel kunnen zelfs bepalen welke Pokémon-typen in het Wilde Land aangetroffen worden en in welke situaties Trainers tegen hen kunnen vechten.

Wanneer Trainers in het Wilde Land tegen Pokémon vechten, kunnen ze deelnemen aan een nieuw gevechtsformat: de zogenoemde Max Raid-gevechten. Dit zijn geweldige multiplayergevechten waarin maximaal vier Trainers een team vormen om een wilde Dynamax Pokémon te vangen.

Legendarische Pokémon

In de regio Galar wonen twee mysterieuze Legendarische Pokémon: Zacian en Zamazenta. Zacian houdt een zwaard in zijn mond en valt uiterst gracieus aan, terwijl Zamazenta via zijn met een schild bedekte lichaam de meeste aanvallen afweert en met zijn vorstelijke bewegingen tegenstanders overweldigt.

Onze mening

Een vet spel waar iedere Pokémonfan absoluut blij van wordt. Ook in dit spel draait natuurlijk alles weer om het verzamelen van de überlieve en ultra schattige monstertjes! En dat blijft gewoon hartstikke leuk waar de echte Pokémonfan maar geen genoeg van schijnt te krijgen.

NaamPokémon Shield
UitgeverArcade
PlatformNintendo Switch
Prijs59,99 euro
PEGI7
EAN0045496424848
Bestel directBol.com
gametips voor de feestdagen - Star Wars Jedi: Fallen Order (Xbox)

Star Wars Jedi: Fallen Order (Xbox)

Star Wars is nog zoiets waar Rocco enorme fan van is. Zo heeft hij alle films gezien (en op Bluray in zijn kast staan) en kan hij je daar alles over vertellen. Hij weet precies wie, wie is en wat je zo’n beetje kunt verwachten in de nieuwe film (die volgende maand wordt uitgebracht). Hij kent alle personages bij naam en weet ieder detail op te ratelen. Ik vind Star Wars ook leuk, maar ik vergeet ook heel veel in de loop van de tijd. Voor ik volgende maand naar de bioscoop ga, moet ik echt mijn geheugen weer een beetje opfrissen door (minimaal) naar de laatste twee films te kijken. Zeker weten dat Rocco dan weer gezellig mee kijkt. Niet omdat hij het nodig heeft, maar omdat hij er gewoon nooit genoeg van krijgt.

Niet alleen de films worden door hem uitgeplozen, zo ook de games. Dit is zijn derde (of vierde?) Star Wars game en ook hier keek hij vol verwachting naar uit. De vorige games heeft hij voor zijn laptop gekocht, maar deze game gaat hij op de Xbox spelen. Dat heeft voor hem overigens één groot nadeel… Rob heeft het spel nu ook ontdekt. Dat wordt dus een flinke strijd om de controler! Ik ben benieuwd wie als eerste de game heeft uitgespeeld, maar gezien de vingervlugheid van Rocco, verwacht ik uiteindelijk toch dat hij als eerste de eindstreep haalt.

Wat kun je verwachten van het spel?

Star Wars Jedi: Fallen Order volgt Cal Kestis, gespeeld door Cameron Monaghan (Gotham, Shameless), op een ongelofelijke reis vol gedenkwaardige metgezellen, villains, diverse planeten, spannende lightsabergevechten, indrukwekkende Force-capaciteiten en filmische momenten, en dat alles binnen het geliefde Star Wars-universum.

Cal Kestis

In Star Wars Jedi: Fallen Order nemen de spelers de rol aan van Cal Kestis, een voormalige Padawan die zich verstopt nadat de Jedi bijna volledig zijn weggevaagd toen Orde 66 door The Emperor was geëxecuteerd. Als hij gedwongen wordt op de vlucht te gaan, wordt Cal al snel vergezeld door zijn metgezellen Cere Junda en Greez. Cere Junda is een voormalig Jedi Knight gespeeld door Debra Wilson, Greez is een Latero-piloot die vliegt met het schip van de crew dat bekend staat als de Stinger Mantis en wordt ingesproken door Daniel Roebuck. BD-1, Cal’s trouwe droid die net zo charmant is als hij, zal spelers helpen navigeren en diverse planeten te verkennen, waaronder de thuiswereld van Wookiee, Kashyyyyyk en de nooit eerder getoonde planeet Zeffo. Cal en zijn metgezellen proberen de Empire en zijn nieuwe vijand, de Second Sister van de Inquisition, een stap voor te blijven, terwijl ze een mysterie ontrafelen. Dit mysterie houdt verband met een oude buitenaardse beschaving die kan helpen bij de wederopbouw van de Jedi Order.

Van Padawan naar Jedi Knight

In een tijd waarin het voor Jedi steeds gevaarlijker wordt, gaan spelers Cal’s reis van een jonge Padawan naar een Jedi Knight ervaren. Cal’s lightsaber en Force-vaardigheden staan centraal in de dynamische gevechten van Star Wars Jedi: Fallen Order. Elk gevecht is uniek en spelers gaan het gevecht aan met een scala aan vijanden, van wezens en droids tot stormtroopers en elite Purge Troopers tot showdowns met AT-ST’s en machtige bazen. Tijdens zijn zoektocht zal Cal zijn verbinding met de Force versterken en nieuwe vaardigheden aanleren die van cruciaal belang zijn in de strijd, maar ook voor het oversteken en openen van nieuwe paden op deze prachtige, maar gevaarlijke locaties.

Verkrijgbaarheid

Star Wars Jedi: Fallen Order is nu wereldwijd beschikbaar op Xbox One, PlayStation 4 en PC via Origin en Steam. Ook is Star Wars Jedi: Fallen Order, zoals eerder aangekondigd, beschikbaar in de Epic Games Store, hierdoor krijgen spelers die geïnteresseerd zijn in dit gloednieuwe Star Wars-avontuur meer opties om de game te kunnen spelen.

Onze mening

Natuurlijk is dit een waanzinnig vette game. Eerlijk gezegd verwacht ik niet anders van EA in combinatie met deze titel, maar het is altijd fijn dit ook daadwerkelijk terug te zien in de uitdagingen, de prachtige beelden en het speelplezier. Een volwaardige game voor pubers, maar ook zeker vol volwassenen. Het spel heeft aantrekkingskracht en nodigt uit om je tanden in te zetten. Een absolute tip dus voor de komende winterperiode!

NaamStar Wars Jedi: Fallen Order
UitgeverElectronic Arts
PlatformXbox
Prijs69,99 euro
PEGI16
EAN0889842442991
Bestel directBol.com
gametips voor de feestdagen - Need for Speed: Heat

Need for Speed: Heat

Deze game draait al behoorlijk wat jaartjes mee. Ik kan me nog een college herinneren, van jaren geleden, die vol enthousiasme over dit spel vertelde. De eerste versie dateert alweer uit (als ik het goed heb) 1994. Het spel draait dus inmiddels al 25 jaar mee! En nadien is er zo’n beetje ieder jaar wel een nieuwe versie uitgekomen. Dat zegt wel iets over de kwaliteit van het spel maar vooral ook de enthousiasme van de gamers.

Need for Speed is samen met GTA en Mario Kart, dé populaire racegames hier in huis. Mijn enthousiasme gaat vooral uit naar Mario Kart, maar bij de mannen ligt de voorkeur absoluut bij Need for Speed en GTA. Hoewel bij de laatste game het niet altijd om het racen gaat, maar om heel andere acties.

Wat kun je verwachten van het spel?

Leef je overdag uit en riskeer het allemaal ’s nachts in Need for Speed Heat, een zeer intense race game waarin je het opneemt tegen de kwaadaardige politiemacht van de stad terwijl je je eigen plek veroverd in de straatrace-elite. Overdag neem je deel aan de Speedhunter Showdown – een wedstrijd waarin je punten verdient om je garage met high performance auto’s te customizen en te upgraden.

Illegale straatraces

Wanneer je wagen perfect is vormgegeven en optimaal getuned is, en je klaar bent om de intensiteit op te voeren, rijd je de nacht in waar jij en je bemanning de concurrentie aangaan in illegale straatraces die je reputatie opbouwen en je toegang geven tot grotere races en betere onderdelen. Maar onder de dekking van de duisternis patrouilleert een kwaadaardige strijdmacht die je onderuit wil halen en alles wil afpakken wat je hebt verdiend. Ga de strijd aan en riskeer het allemaal voor ondergrondse glorie of keer terug naar je safehouse en begin aan een nieuwe spannende dag. De wegen, de risico’s en de wagens eindigen nooit in deze straatrace game waarin je crew flink het gaspedaal intrapt, je garage vol met te gekke auto’s staat en de stad non-stop jouw speeltuin is.

Strijd om punten

Neem risico’s en ga voor je overwinningen – Laat je overdag gaan in de Speedhunter Showdown en strijd om punten te verdienen tijdens race-, drift- en off-road evenementen. Neem het ’s nachts op tegen de stad en voer ondergrondse straatraces uit om je reputatie op te bouwen. Pas alleen wel op als het op politie aankomt, want als de zon ondergaat ben je niet de enige die de regels overtreedt. De spanning houdt nooit op terwijl je grote risico’s loopt die ervoor zorgen die je bloeddruk zullen verhogen.

De politie

Kijk uit voor de politie – Je zult je best moeten doen om de politie, die overdag in Palm City patrouilleert, op de kast te jagen. Maar in het donker veranderen de regels wanneer een kwaadaardigere strijdmacht tevoorschijn komt – nu zijn ze op jacht naar jou en je wagen. Duik dieper in het verhaal en neem het op tegen het hoofd van de politie, Lt. Mercer, die een corrupte operatie uitvoert gericht op racers en hun auto’s in beslag neemt voor geld. Nu je in het zicht van Mercer bent, moet je racen om de onjuiste handelingen van de agent aan het licht te brengen, als je enige hoop hebt om in leven te blijven en de elite van straatracen te worden.

Onze mening

Als je aan Need for Speed denkt, denk je aan vette auto’s, uitdagende races en wilde achtervolgingen. Prachtige snelle beelden en de wereld ligt voor je open. Voor de enthousiaste racer mag dit spel natuurlijk niet in de verzameling ontbreken. Stel je voor.
Het spel kent twee kanten. De dag en de nacht. Overdag ben je een racer die meedoet aan legale races, maar in de nacht gaat pas echt de voet op het gaspedaal en verander je in een crimineel racemonster.

NaamNeed for Speed
UitgeverElectronic Arts
PlatformXbox
Prijs59,99 euro
PEGI16
EAN5030936122489
Bestel directBol.com

Meer gametips

Dit waren de gametips voor dit moment. Binnenkort kom ik terug met drie nieuwe gametips!

liefs Marion

Meer informatie

2x Nieuwe games mei 2021
Strategisch gamen met een grote glimlach!
Gamen, maar waarmee?
Drie vette games voor de Xbox
Leuke games voor de winterdagen!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

#spon Met dank aan Electronic Arts, Arcade en Nintendo.

gametips voor de feestdagen
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *