The Sims goes Star Wars, speciaal voor de fans!

The Sims goes Star Wars

Sinds 2000, bij de allereerste versie van The Sims was ik al snel enthousiast én verslaafd aan dit spel. Uren was ik bezig met die pixelmensjes, om ze te laten koken, verliefd te laten worden en aan hun carrière te laten werken. Na de geboorte van Rocco kwam het spel stil te liggen omdat ik mijn handen vol kreeg aan mijn minimensje van vlees en bloed. Wat natuurlijk veel leuker is dan pixels.

Spoken door zijn huis

Na een paar jaar maakte ook Rocco kennis met de pixelmensjes. Hij vond het prachtig, tot “zijn Simsmama” door een tragische keukenbrand om het leven kwam. Zij kon nou eenmaal wat minder goed koken dan zijn echte mama. Grote sniktranen en daarna heeft hij het spel een tijd lang niet meer aangeraakt. Na een paar jaar kreeg hij er opnieuw zin in en vroeg de nieuwste versie voor één of andere feestdag. Urenlang speelde hij opnieuw met dit spel maar op een volledig andere manier als een paar jaar daarvoor. Volgens mij liepen er robots door zijn huis, klonen, vampiers en andere griezels. Van “de dood” schrok hij allang niet meer, hij vond die grafzerken in zijn tuin eigenlijk best stoer en af en toe kwam er eens iemand door zijn huis spoken. Inmiddels is Rocco 16 en heeft hij The Sims alweer een tijd niet meer aangeraakt. Hij houdt zich nu vooral met zijn vrienden bezig met het neerschieten van zombies (Call of duty), of scheurt rond in een gestolen auto (GTA).

In twintig jaar zijn er heel wat verschillende versies uitgebracht, zijn de Sims steeds mooier en veelzijdiger geworden en zijn er ook talloze uitbreidingspakketten beschikbaar. Zo ook nu weer, en dit keer is het wel een hele vette, want The Sims goes Star Wars!

lijn groen oudersenzo
The Sims goes Star Wars

The Sims goes Star Wars!

Rocco is een ab-so-lute fan van Star Wars… en dan bedoel ik niet zomaar een fan, maar echt een die hard fan. Zo eentje die er alles over kan vertellen (tot aan piepende oren en dichtvallende oogleden toe) en alle verhaallijnen kent met bijbehorende namen van personages. Toen ik hem vertelde over dit uitbreidingspakket, wilde hij er gelijk alles over weten. “Kan het dit? Kan het dat? Zit dat er ook in? En is dat mogelijk?” Zijn interesse in het spelen met The Sims was direct opnieuw gewekt. Zijn eigen Star Wars avonturen bedenken en spelen dat leek hem wel wat. En waarom ook niet, The Sims is tijdloos en van iedere leeftijd. Het geeft je de mogelijkheid om precies datgene uit het spel te halen wat je leuk vindt. Ieder speelt het op z’n eigen manier en dat maakt The Sims zo leuk en veelzijdig!

Persoonlijk denk ik dat The Sims een ijzersterke move maakt met dit uitbreidingspakket The Sims goes Star Wars! en hiermee een groep gamers aanspreekt die het spel eigenlijk alweer achter zich hadden gelaten. Top! En eerlijk gezegd begint het bij mij nu ook weer te kriebelen…

lijn groen oudersenzo
The Sims goes Star Wars

Wat mag je verwachten van The Sims Star Wars

De Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu is ontwikkeld in samenwerking met Lucasfilm. Het biedt spelers een gloednieuwe beleving waarmee ze een uniek Star Wars-verhaal voor hun Sim kunnen schrijven in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan. Op de nieuwe planeet Batuu ervaren Sims de authentieke beelden en geluiden uit de Star Wars-wereld, ondernemen ze spannende missies, ontmoeten ze iconische personages als Rey en Kylo Ren, en bemachtigen ze hun eigen lightsaber en droïde! Sims kunnen op Batuu geïnspireerde nieuwe decoraties, recepten en artefacten mee naar huis nemen om indruk op hun buren te maken en anderen te inspireren om een reis naar Galaxy’s Edge te maken.

Ervaar Galaxy’s Edge 

De Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu speelt zich af op de afgelegen planeet Batuu, geïnspireerd op Star Wars: Galaxy’s Edge uit Disneyland® en Disney World®. Sims worden omringd door de iconische beelden en geluiden uit Star Wars inclusief stormtroopers, unieke Batuuaanse kleding, op maat gemaakte lightsabers, de beroemde Oga’s Cantina, de interstellaire hits van DJ R-3X en zelfs de Millennium Falcon.

Schrijf jouw eigen Star Wars-verhaal

De Resistance, de First Order en de Schurken vechten om de macht in Batuu, maar de acties van jouw Sim zullen bepalen wie daar uiteindelijk in slaagt. Als Sims uitdagingen en speciale missies uitvoeren, kunnen ze het vertrouwen van hun uitverkoren factie verdienen (of verliezen), beloningen ontgrendelen, materiaal, nieuwe outfits en cruciale verhaalmissies die de veranderingen in de wereld beïnvloeden en het machtsevenwicht laten omslaan.

Speel met iconische personages 

Het voltooien van missies levert reputatiepunten op en brengt Sims dichter bij het ontmoeten van de factieleiders op Batuu. Afhankelijk van de keuze die ze maken, ontmoeten Sims iconische Star Wars-personages, waaronder Rey en Vi Moradi (Resistance), Kylo Ren (First Order) of Hondo Ohnaka (Schurken).

Maak je eigen lightsaber

Spelers verkennen alles wat Batuu te bieden heeft en kunnen artefacten als kyberkristallen en heften vinden om het meest felbegeerde Star Wars -artefact te maken: een lightsaber. Zodra Sims voldoende onderdelen hebben gevonden om een zwaard te smeden, kunnen ze hun fitnessvaardigheid opbouwen door te trainen en andere Sims voor lightsaberuitdagingen uit te dagen.

Pas je droïdemaatje aan

Sims krijgen ook de kans om het Droïdedepot te bezoeken om hun eigen droïde samen te stellen die ze tijdens hun missies bijstaat. Droïden zijn heel handig en kunnen scanners op onbekende kratten gebruiken, bedieningspanelen scrambelen of rivalen afleiden.

Neem een stukje Batuu mee naar huis

De pret eindigt niet op Batuu! Als Sims terug naar huis gaan, kunnen ze nieuwe decoraties, recepten en artefacten geïnspireerd op hun reizen meenemen, inclusief hun lightsaber en droïde, een potje Sabacc spelen of een speelse lightsabertraining geven.

Wat is The Sims?

Nog nooit van The Sims gehoord? The Sims is een strategisch levenssimulatiespel dat is bedacht door Will Wright, ontwikkeld door Maxis en uitgebracht door Electronic Arts. In dit computerspel kan de speler over het leven van virtuele mensen (Sims) beschikken. Zelf noem ik ze pixelmensen.

liefs Marion

Meer informatie

4x De Sims, verslavend leuk in de vakantie!
De Sims 4: Eiland Leven
Sneeuwpret: Duik jij met de Sims de sneeuw in?
De Sims Paranormaal Accessoirespakket

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.