FIFA19 voor de Nintendo Switch

FIFA19 voor de Nintendo Switch

Ik hou niet van voetbal. Wel om live te kijken in een stadion (supergezellig die sfeer!) maar niet op TV. En ik hou al zeker niet van praatprogramma’s over voetbal. Maar ja, mijn partner houdt er dus wel van en mijn zoon honkbalt weliswaar liever maar is wél een fanatiek FIFA speler op de spelcomputer.

Zwaar verouderd

Zijn FIFA-spel (voor de P3, dus kun je nagaan) stampt echter nog uit de oude doos. Zwaar verouderd, dus kwam FIFA19 in dit huis, speciaal voor mijn mannen. Gewoon omdat ik van ze hou en ik ze graag gelukkig zie. En ach, ik hoef toch niet mee te doen met een potje FIFA19. Dat scheelt, maar ja, ik mag moet er wel over schrijven.

Ronaldo

Dus daar zit ik dan, met het hoesje op mijn schoot. Op de voorkant rent Ronaldo mij tegemoet. Wat mij betreft had iedere voetballer erop mogen staan, maar van Ronaldo krijg ik kippenvel. Hij doet mij te veel aan Ken denken. Ja, die van Barbie. Terwijl ik een beetje mistroostig naar het (lege) hoesje zit te kijken, hoor ik de mannen enthousiast met elkaar spelen. Zij hebben het duidelijk naar hun zin en daar gaat het natuurlijk om. Zij vinden het spel fantastisch, dat heb ik allang in de gaten. Ik besta inmiddels niet meer voor ze. Ach, zolang dat tijdelijk is, kan ik daar goed mee leven.

lijn groen oudersenzo
FIFA19 voor de Nintendo Switch

FIFA voor de Switch

De FIFA-serie is al jarenlang een van de meest populaire voetbalgames en dan doe je iets goed, iets heel goed. Het zegt iets over de kwaliteit van het spel. Volgens mij wordt dit spel nog niet zo lang voor de Switch uitgebracht. Als ik het goed heb is FIFA18 (dus de voorloper van deze) de eerste versie voor de Nintendo Switch geweest. Het voordeel van FIFA spelen op de Switch is dat je het overal kunt doen. En als ik zeg: ‘overal’, bedoel ik ook echt ‘overal’. Je wilt niet weten waar ik de Switch soms tegenkom…

Van Champions League tot Super Cup

In FIFA 19 vallen de competities van UEFA volledig onder de licentie, dus kun je aan de slag met de Champions League, de Europa League en de Super Cup. Tal van toernooi ervaringen met een gloednieuw commentaar team van Derek Rae en Lee Dixon. Aan de badge op het shirt van de clubs kun je zien hoe vaak ze de CL gewonnen hebben. Ook de carrière modus en The Journey zijn interessanter geworden. Het avontuur van Alex Hunter komt in deze editie tot een einde, maar voordat het doek valt gaat de iconische voetbalster in de UEFA Champions League nog voor de roem.

lijn groen oudersenzo
FIFA19 voor de Nintendo Switch

Champions League

Dit jaar werd in dit huis de Champions League ademloos gevolgd; vooral door de goede prestaties van Ajax. Ademloos wil trouwens niet zeggen ‘in stilte’, want mijn partner is nogal een fanatieke (en enthousiaste) kijker. Je schrikt je af en toe een ongeluk, als je naast hem zit. Meestal vlucht ik dan maar de kamer uit. Is beter voor mijn hart. Op de voet gevolgd door twee vluchtende kattenbeesten.

In dit spel kan hij het naspelen of in dit geval het verloop een eigen wending geven. Hij kan zijn droomteam samenstellen van de groepsfase tot aan de finale in Madrid. Ik heb zo’n idee dat Ajax nu wel gewoon gaat winnen. Het spel wordt extra uitdagend doordat je diepgaande veranderingen door kan voeren voorafgaand aan de wedstrijd. Gelukkig is mijn grote liefde iets rustiger tijdens het gamen dan voor de buis. Misschien omdat hij nu zelf invloed kan uitoefenen.

lijn groen oudersenzo
FIFA19 voor de Nintendo Switch

Timing is everything, darling

In dit spel draait alles om timing. FIFA19 heeft een heel nieuw niveau wat betreft de controle over het schot. Hierdoor kun je nog nauwkeuriger met de bal omgaan. Getimed afmaken doe je door twee keer de schiet-knop in te drukken, de precisie van de tweede keer bepaalt het resultaat van het schot. Het maakt niet uit of het gaat om een schot van buiten de 16 meter, een precisie kopbal of een geplaatst balletje, met getimed afmaken heb je nog meer controle over de bal.

Aan het gemopper te horen, kan mijn lief daar nog wel wat oefening bij gebruiken. Ik kan het niet laten om te zeggen: “Timing is everything, darling”. Zijn antwoord is een vernietigende blik.

lijn groen oudersenzo
FIFA19 voor de Nintendo Switch

eChampions League

Dat mijn mannen niet de enige zijn die dit spel met liefde omarmen, blijkt wel uit het feit dat acht van de allerbeste EA Sports FIFA19-spelers het op 31 mei onderling tegen elkaar gaan opnemen tijdens de officiële eChampions League finale in Madrid. Het toernooi wordt exclusief gespeeld op PlayStation. De winnaar krijgt de kans om de trofee omhoog te hijsen in het Estadio Metropolitano, voorafgaand aan de UEFA Champions League-finale op 1 juni. Ja dat is natuurlijk echt vet. Zo goed zijn mijn mannen trouwens niet, zij kunnen nog wel wat oefening gebruiken.

De deelnemers en hun coaches nemen eerst deel aan een eChampions League draft en vervolgens kiezen zij hun teams. Deze teams bevatten voetballers die gedurende dit seizoen hun opwachting hebben gemaakt in de UEFA Champions League groepsfase. De acht finalisten spelen kwartfinales, halve finales en uiteindelijk een zinderende finale om te bepalen wie wordt gekroond tot winnaar van de eChampions League. Naast het ontvangen van de trofee, enkele minuten voor de aftrap van de UEFA Champions League finale tussen Tottenham Hotspur FC en Liverpool FC in het Estadio Metropolitano, gaat de winnaar ook met een bedrag van $100,000 (uit een prijzenpoel van $280.000) naar huis. Daarnaast ontvangt hij een VIP-ticket voor de finale.

liefs Marion

Meer informatie

De Sims 4: Eiland Leven
De voordelen van de Xbox One S spelcomputer
Unravel two
Super Mario Maker 2 voor de Nintendo Switch
Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *