Dit zijn de absolute hebbedingen voor iedere gamer!

Dit zijn de absolute hebbedingen voor iedere gamer!

Welkom in de uitdagende wereld van de gamer… Gamen is voor velen een favoriete bezigheid. Overigens geldt dit niet alleen voor de kids, ook voor veel jongeren en volwassenen is het een uitdagende manier van ontspannen. Hoewel sommigen zo in het spel opgaan, dat er nauwelijks nog sprake kan zijn van ontspanning, maar dat terzijde.

Gebrekkige apparatuur is killing

Natuurlijk wil je het spel zo goed mogelijk spelen om steeds een stapje verder te komen. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Dat kan te maken hebben met onvoldoende ervaring of gebrek aan behendigheid maar één van de grootste irritatiepunten van iedere gamer, is gebrekkige apparatuur. Want zeg nou eens eerlijk, hoe frustrerend is het als je met de finish in zicht, last krijgt van een haperende muis, gebrekkige WIFI of je toetsenbord er ineens mee stopt?

Wat heb je nodig als gamer?

Afgezien van een goede game, komt er meer kijken bij het goed kunnen spelen van een spel. Wij zijn op zoek gegaan naar de items die bij geen enkele gamer zouden mogen ontbreken. Dus als je het goed wilt aanpakken, ga je naar deze items op zoek!

De gamestoel

Een beetje game speel je niet in een half uurtje uit, er gaat tijd in zitten. Heul veul tijd. Dus is het belangrijk dat je comfortabel zit! Een speciale gamestoel is meer dan een prettige stoel. Vaak heeft hij sfeervolle letverlichting, een relax-stand en zitten er usb-poorten in de stoel zodat je (bijvoorbeeld) eenvoudig je telefoon kunt opladen (en je daarvoor niet je stoel uit hoeft te komen, op zoek naar een plek om het oplaadsnoer in te pluggen).

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo
Dit zijn de absolute hebbedingen voor iedere gamer!

De spelcomputer

Natuurlijk is een goede, snelle computer noodzakelijk. Dit kan een specifieke spelcomputer zijn zoals, Xbox, Playstation of Nintendo, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een goede gamepc. Als je voor het laatste wilt kiezen, laat je dan goed informeren door andere fanatieke gamers. Zij hebben ervaring welke producten goed werken en kunnen je daarom goed informeren. Want het winnen of verliezen van een game kan worden bepaald door de snelheid van je videokaart of processor. En dat wil je natuurlijk niet laten gebeuren.

Online te koop bij Bol.com

Groot beeldscherm

Ook niet onbelangrijk, een goed beeldscherm (en het liefst meer dan één). Natuurlijk kies je niet voor een klein scherm, want hoe groter het scherm, hoe beter je alles kunt zien en hoe spectaculairder de beleving zal zijn. Een groot scherm vergroot de beleving, je wordt als het ware omringd door het spel, opgezogen door het avontuur. Houdt bij de aanschaf rekening met het feit dat gamen een monitor verlangt van hoge kwaliteit. Vooral als je veel grafische games speelt, vraagt dat een behoorlijke capaciteit van je monitor. Het is dus niet zo vreemd dat er speciale monitors te koop zijn voor het gamen. De prijzen variëren tussen de 150 en 800 euro.

Kun je ook de TV gebruiken? Dat kan maar… een goede game monitor heeft een lagere input lag (soms wel 10 keer lager) dan een televisie waardoor het beeld veel sneller wordt opgebouwd. Je kunt dus veel rapper op een actie van je tegenstander reageren met de juiste monitor.

Het is belangrijk een monitor te kiezen met een hoge frequentie, of met andere woorden een snelle verversingssnelheid. Je kunt je voorstellen dat een lage verversingssnelheid schokkerige beelden oplevert en dit gaat ten koste gaat van het adequaat kunnen reageren op de acties tijdens het gamen. Let je erop dat ook de videokaart of videochip deze hoge snelheid aan moet kunnen?

Online te koop bij Bol.com

Randapparatuur

Als je dan alle grote uitgaven in orde hebt, kijk dan nog even naar alle randapparatuur. Zoals bijvoorbeeld:

lijn groen oudersenzo
Dit zijn de absolute hebbedingen voor iedere gamer!

Toetsenbord

Het is vaak een ondergeschoven kindje, maar ook in een goed toetsenbord is veel winst te behalen. Voor gamen kun je het beste kiezen voor een mechanisch toetsenbord. Wij zijn bijvoorbeeld aan de slag gegaan met de Trust GXT 834 Callaz. Dit toetsenbord is minder breed doordat de numerieke toetsen zijn weggelaten. Op deze manier kan het toetsenbord recht voor je uitgelijnd worden.

De regenbooggolfverlichting met zes kleuren en twintig modi én aanpasbare helderheid en snelheid voegt wat extra sfeer toe aan je gaminginstallatie. Hoe vet wil je het hebben!

Online te koop bij Bol.com

Koptelefoon/headset

Een goede headset is mega belangrijk, is het niet voor jezelf, dan is het wel voor je huisgenoten. Het fanatieke geschreeuw van de gamer, kun je helaas niet op “mute” zetten, maar je kunt wel voorkomen dat alle gamegeluiden door je huis galmen.

Een headset bestaat uit een koptelefoon en microfoon en ze zijn in allerlei verschillende vormen, maten, kleuren en merken verkrijgbaar. Natuurlijk wil je tijdens het gamen met je gamevrienden in contact blijven. Dat is niet alleen gezellig, maar bij sommige games ook mega handig. Kies vooral een headset die jij fijn vindt zitten.

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo
Dit zijn de absolute hebbedingen voor iedere gamer!

Muis

Natuurlijk heb je een goede muis nodig! Bij een gamingmuis kan zelfs de kleinste beweging een grote impact hebben. Je moet tijdens het spel, blind op de reactiesnelheid en accuraatheid van je muis kunnen vertrouwen, het moet als het ware een verlenging worden van jouw arm. Wij hebben voor de Trust GXT 970 Morfix muis gekozen. Deze muis is helemaal instelbaar volgens jouw unieke gamingvoorkeuren. Met 14 onafhankelijk programmeerbare knoppen (afhankelijk van de gekozen zijplaat) geniet je van een écht persoonlijke ervaring. Met de software kun je de knoppen en macro’s programmeren, zodat je met één klik maar liefst 168 acties kun uitvoeren. Hoe vet wil je het hebben?!

Online te koop bij Bol.com

Racestuur

Ben je een fanatieke racer? Dan heb je natuurlijk ook een racestuur nodig! De keuze hierin hangt sterk samen met het console wat je gebruikt. Ga online op zoek naar de testresultaten van racesturen voor jouw specifieke console, om zo tot een goede keuze te komen. Sommige racesturen kunnen op meerdere consoles, dat is handig als je verschillende racespellen wilt kunnen spelen.

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo
Dit zijn de absolute hebbedingen voor iedere gamer!

Webcam

Voor het gamen zelf, zal je niet zo snel een webcam nodig hebben, maar het is natuurlijk wel über vet om zo met andere gamers in contact te zijn! Wij kozen voor de 4K webcam van Trust. Deze webcam is eenvoudig aan te sluiten (ook voor dummies) en je kunt hem aan je beeldscherm hangen of met de bijgeleverde standaard voor je neus zetten. En wie weet, word je wel zo’n Game-Youtuber die zijn gamebelevingen live deelt! De kwaliteit van het beeld is top!

Bij Trust hebben ze op dit moment de actie: “Samen Erop Uit Voordeelkaart ‘bij aankoop van 45 euro aan Trust producten“. Wanneer je tot en met 29 mei 2022 voor 45 euro of meer aan Trust producten koopt, ontvang je een Samen Erop Uit Voordeelkaart. Om je cadeau te claimen, registreer jij je via deze website en upload je jouw aankoopbewijs.

Online te koop bij Bol.com

VR bril

Als je nou helemaal de puntjes op de i wilt zetten, dan koop je een VR bril (virtual reality bril). Deze bril voegt een volledig nieuwe dimensie toe aan het gebruik van computers en smartphones. Er komen steeds meer VR-brillen op de markt, sterk verschillend in prijs. Helaas is de prijs vaak wel bepalend voor de kwaliteit van de bril. Mijn zoon heeft een tijd gespaard voor zijn exemplaar (Oculus Quest 2) – en hij was zeker niet goedkoop (ruim 500 euro) – maar het is een beleving om door de bril te kijken. Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik zag… met deze bril stap je echt de virtuele wereld in.

Online te koop bij Bol.com

liefs Marion

Meer informatie

Wat zijn de tien beste boeken voor jongeren?
Wat heb je nodig voor een video-overleg?
Ontdek nu fleurige & kleurige teams- of zoomsessies met Logitech!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: De drie producten die in deze blog zijn besproken, zijn beschikbaar gesteld door Trust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.