Gamebespreking januari 2022: de drie leukste, nieuwste en meest uitdagende games!

Gamebespreking januari 2022: de drie  leukste, nieuwste en meest uitdagende games!

De laatste gamebespreking is alweer enige tijd geleden, zelfs nog voor de decemberfeestdagen. Helaas liggen die alweer lang achter ons en is het dus de hoogste tijd voor de gamebespreking januari 2022. We hebben weer uitdagende spellen voor je uitgezocht. Twee volledige games én één uitbreidingskit voor de Sims. Omdat je eigenlijk nooit genoeg spulletjes kunt hebben voor je digitale vriendjes.

Leuk voor de weekenden, en af en toe een uurtje na schooltijd of tijdens de voorjaarsvakantie, want ook die is weer in het vooruitzicht en dat betekent volop tijd om te gamen! Zeker als het zonnetje achter de wolken verscholen blijft…

In de flow

Gamen is niet alleen leuk (en soms verslavend) maar als je een game goed wilt spelen, vergt dat ook een goede focus. Soms is die focus zo sterk dat de tijd voorbij lijkt te vliegen. Deze “state of mind” wordt overigens flow genoemd, een mentale toestand van diepe concentratie. Hoe uitdagender de game, hoe groter de kans om in zo’n flow te raken. Ik zie dat regelmatig bij mijn zoon gebeuren, als hij met een of ander ingewikkelde game bezig is. Pure concentraties en altijd een enorme zucht als ik precies op zo’n moment stoor. Die lastige moeders ook altijd…

De Sims 4 Moderne mannenmode Kit

Volgens mij kun je nooit genoeg spulletjes hebben voor je Sims. Het kan altijd leuker, hipper, vetter of uitdagender. In deze uitbreidingskit vind je allerlei vernieuwde vormen die een trendy draai geven aan mannelijke mode, terwijl stoffen en patronen elk uniek kledingstuk updaten voor de stijl van vandaag. Jouw mannelijke Sims worden hiermee hipper dan hip en het is met deze kit zelfs mogelijk een rok of jurk voor hem te scoren.

Geef de kledingkast van je Sim een trendy make-over. Soepele vormen voegen een intrigerend detail aan elke outfit toe, terwijl ritsen, cut-outs en plooitjes alledaagse outfits een moderne look geven.

Deze verfijnde looks tillen de basics naar een hoger plan. Speel met klokvormige rokken of plooirokken en geruite truien, of combineer een nette overhemdjurk met iconische loafers om een opkomende hippe cultuur te vertegenwoordigen.

Online te koop bij o.a. Origin en EA
Modern Mannenmode Kit

lijn groen oudersenzo
Gamebespreking januari 2022: de drie  leukste, nieuwste en meest uitdagende games!

Pokémon Legends: Arceus

Aan alle Pokémonfans: Eat your hart out! Want er is weer een nieuwe vette Pokémongame! De Pokémonfan hier in huis (lees: mijn zoon) rukte direct de Nintendo uit mijn handen toen hij door had dat ik deze nieuwe game had binnen gehaald. Zeker weten dat ik hem een paar dagen niet meer hoor, want ook dit spel moet door hem zo snel mogelijk weer worden uitgespeeld. Ik voel een flow opkomen… net als bij al die andere Pokémonspellen.

Vang, observeer en onderzoek wilde Pokémon om de eerste Pokédex van Sinnoh te maken en te vullen in Pokémon Legends: Arceus. Pokémon Legends: Arceus behoudt de kerngameplay van vorige Pokémon-games en combineert deze met nieuwe actie- en RPG-elementen.

Het verhaal

Je arriveert in Hisui-regio; het vroegere Sinnoh waar ook de gebeurtenissen uit Pokémon Diamond en Pokémon Pearl zich voltrekken. Dit verhaal speelt zich echter veel eerder af, in een tijd waarin het worden van een Pokémon Trainer of het organiseren van een Pokémon League nog helemaal niet aan de orde was. De Pokémon die hier ronddwalen, komen je wellicht bekend voor, maar de ruige omgevingen zijn waarschijnlijk anders dan wat je van Sinnoh uit Pokémon Diamond en Pokémon Pearl kent.

Jouw missie

Jouw missie in deze Pokemon Legends: Arceus is om de eerste Pokédex te compleet te maken! Om Pokémon te vangen in Pokémon Legends: Arceus kun je ze observeren om meer over hun gedrag te weten te komen, vervolgens naar ze toe sluipen, je Poké Ball richten en gooien! Je kunt je eigen Pokémon ook laten vechten met Pokémon die je wilt vangen. Gooi de Poké Ball met je eigen Pokémon in de buurt van een wilde Pokémon om een gevecht te starten. Je kunt zelf bepalen welke aanvallen jouw Pokémon moet uitvoeren.

Online te koop bij o.a. Bol.com
Pokémon Legends: Archeus – Switch | 0045496428297 | PEGI-7

lijn groen oudersenzo
Gamebespreking januari 2022: de drie  leukste, nieuwste en meest uitdagende games!

Monopoly Madness – Switch

Het oude vertrouwde bordspel, maar dan in pixels. Klassiek met een moderne touch! Een spel dat leuk is voor het hele gezin, jong en oud. Het geliefde Monopolyspel is in een gloednieuw jasje gestoken en heeft een nieuwe naam gekregen: Monopoly Madness. In deze game race je in kortere rondes tegen andere spelers in de chaotische straten van Monopoly City en moet je grondstoffen verzamelen, gebouwen kopen en upgraden, tegenstanders saboteren en hun valstrikken vermijden om rijkdommen te winnen. Klinkt als een uitdaging, toch? Gegarandeerd uren speelplezier, alleen, met je gezinsleden of met vrienden!

Het verhaal

Wil je de nieuwe Mr. Monopoly worden? Dan heb je geluk! Onze favoriete vastgoedmagnaat gaat op een welverdiende vakantie en hij zoekt een tijdelijke vervanger. De selectiemethode? Een race om roem en rijkdom. Deze keer zijn de regels iets veranderd. Monopoly Madness introduceert voor de allereerste keer de Monopoly-ervaring in de arena. Zwerf door de chaotische straten van Monopoly Stad, verzamel grondstoffen, koop en upgrade eigendommen, maak ruzie met je tegenstanders en ontwijk hun trucs zodat jij de rijkdommen wint. This is Madness!

Zwerf door de straten van Monopoly, neem het op tegen andere spelers om geld, water en elektriciteit te verzamelen, krijg power-ups uit Algemeen Fonds en gebruik ze om je tegenstanders dwars te zitten. En zo zijn er nog zoveel meer leuke dingen om te ontdekken!

Oline te koop bij o.a. Bol.com
Monopoly Madness – Switch | 3307216228905 | PEGI-3

lijn groen oudersenzo
Gamebespreking januari 2022: de drie  leukste, nieuwste en meest uitdagende games!

Wat gaan jullie spelen?

En jij? Wat vind jij het leukste spel om met elkaar te spelen tijdens de vrije uurtjes? Ik lees jullie reacties graag terug in de comments!

liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe, spetterende, uitdagende games voor de herfst!
Gamebespreking maart 2022: de drie leukste, nieuwste en meest uitdagende games!
Familiegames: Met de hele familie gezellig aan het gamen!
Drie games vol uitdaging, actie en plezier!
Uitdagende games voor de herfstvakantie! Game je gezellig mee?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Gamebespreking januari 2022: de drie  leukste, nieuwste en meest uitdagende games!

#spon: De games die in deze blog zijn besproken, zijn beschikbaar gesteld door diverse uitgeverijen.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *