Gewassen verbouwen en huisdieren verzorgen in Trio of towns

In deze game neem je, als stedeling, de leiding over een boerderij. Je hebt totaal geen ervaring met het runnen van de boerderij, maar je gaat het gewoon doen en gaandeweg leer je wat er allemaal bij komt kijken. En dat is nogal wat.

Je boerderij staat op een kruising tussen drie dorpen. Dat is prettig, want alles is lekker dichtbij. Zo is er Westown met koeien en stallen, Lulukoko waar alles in tropische sferen is en Tsuyukusa waarbij je je waant in het verre oosten. In de dorpen kun je kennis maken met allerlei bewoners.

Story of Seasons: Trio of Towns

Vriendschap

Het is de bedoeling dat je vriendschap sluit met de bewoners en ze helpt hun omgeving te verbeteren. Je kunt zelfs romantische relaties aangaan met de bewoners! Op je eigen boerderij moet je gewassen verbouwen en huisdieren verzorgen. Er zijn verschillende soorten honden en katten waar je uit kunt kiezen. Een lastige keuze, want ze zijn allemaal even schattig!

Nieuwe gewassen

Gaandeweg de game leer je nieuwe gewassen te verbouwen zoals paprika of lychee. Je kunt je oogst verbeteren met andere meststoffen. Zo wordt je fruit en groente groter en sappiger. En hoe lekkerder het is, hoe hoger de marktwaarde!

En wat vond ik ervan

Ik moet eerlijk bekennen dat dit geen spel voor mij is. Ik vind het te tam, te matjes. Eigenlijk dacht ik continu: ‘Wanneer gaat het beginnen?’, maar na een uur bedacht ik dat de actie waarop ik zat te wachten gewoon niet zou komen en dat dit het spel was. Ik heb daar gewoon niet zoveel geduld voor.

Is het dan geen goed spel? Onzin! Natuurlijk wel! Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Aan het spel mankeert niks, dat ziet er hartstikke mooi uit en als dit je type spel is, dan kun je daar lang plezier van hebben. In deze game gaat het niet om de actie, maar juist om de rust en de dagelijkse routine.

Hutje en wat zaden

Je begint met weinig, meer dan een hutje met wat gereedschap en een handje vol zaden is er niet. Aan jou de taak om daar een goed lopende boerderij van te maken. Het gaat stap voor stap en alles is even lief en schattig. Je begint met het zaden en zo breidt het spel zich steeds verder uit. Belangrijk is ook het contact met anderen. Zo groei je steeds verder in de game.

Bekijk de trailer

Specificaties Story of seasons: Trio of towns

TitelStory of seasons: Trio of towns
SpelcomputerNintendo DS
UitgeverNintendo
EAN0045496476403
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Het super leuke kaartspel UNO nu ook voor de Nintendo Switch
Digitaal wordt het spelen van Monopoly spannend en dynamisch (maar wel een beetje traag)
Super Mario Odyssey is zo verslavend leuk!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *