Astrix & Obelix XXL 2

Astrix & Obelix XXL 2

Als je het hebt over Romeinen, Galliërs, Egyptenaren dan heb je het natuurlijk over Astrix en Obelix! De bekende striphelden uit de gelijknamige stripboeken. Jaren geleden waren er al games met dit bekende duo in de hoofdrol en die games doen het nog steeds goed. Niet zo gek dus dat Mindscape een nieuwe game uitbrengt met deze striphelden in de hoofdrol. In Asterix & Obelix XXL 2 zijn de kleine, slimme Asterix en zijn onafscheidelijke metgezel Obelix strijdlustiger dan ooit tevoren! Met prachtige graphics en een spannend avontuur wordt het geheid een gekke bende tijdens de eeuwenoude strijd tussen de Galliërs en de Romeinen.

Oude striphelden

Op zolder hebben we een flinke stapel oude stripboeken liggen, de vader van Rocco was namelijk vroeger een echte fan van dit duo. Rocco is dus meer dan bekend met dit tweespan. Natuurlijk mag het spel dan niet ontbreken! Oude helden, verpakt in een nieuwe game. Dat is meer dan vet, vooral omdat het spel een mix is van actie en avontuur! Op mijn allereerste Nintendo (Super Nintendo Entertainment System) had ik al een spel van Astrix en Obelix. Deze spelcomputer is overigens onverwoestbaar want hij doet het nog steeds en soms speelt Rocco nog steeds met deze oldtimer. Astrix & Obelix XXL 2 is natuurlijk helemaal van deze tijd en is nog veel leuker, mooier en grappiger dan het spel waarmee ik destijds speelde op de Super Nintendo Entertainment System. De ontwikkeling staat immers niet stil.

lijn groen oudersenzo
Astrix & Obelix XXL 2

Rondvliegende helmen

In de game gaan de beroemde helden Astrix en Obelix op de vuist met hun aartsvijand Julius Ceasar. Er is van alles voor nodig om het spel tot een goed einde te brengen. Denk bijvoorbeeld aan uitdagende vechtscenario’s en puzzels die je hersens laten kraken. Het spel zit ook vol humor en grappige verwijzingen! Natuurlijk worden er weer flink wat Romeinen geofferd en vliegen de helmen in het rond. En je kunt zelf kiezen met welke held je speelt. Gaat je voorkeur uit naar Astrix of kies je toch liever voor Obelix?

Parodieën

Had ik al gezegd hoe grappig het spel is? Vast nog niet genoeg, dus ik zeg het gewoon nog een keertje. De twee striphelden steken namelijk de draak met andere gamehelden, zoals Lara Croft, Mario en zelfs Dungeon Keeper (mijn favoriete antiheldenspel) ontspringt de parodieëndans niet.

Het verhaal

Het dorp is een chaos; de druïde Panoramix is verdwenen. Het lijkt net alsof Panoramix de Galliërs heeft verraden en zich heeft aangesloten bij Julius Caesar en de Romeinen. Waar is de druïde gebleven en wat is er gebeurd? De helden Asterix en Obelix staan klaar om een zoektocht te starten en dit mysterie tot op de bodem uit te zoeken!

De gedetailleerde, kleurrijke graphics doen de, nog altijd populaire, stripboeken alle eer aan. Tijdens het avontuur kan je 6 verschillende werelden ontdekken. Wissel af tussen het spelen met Asterix of Obelix om gebruik te maken van hun unieke krachten.

lijn groen oudersenzo
xxx

Leuk voor iedereen

De game is niet alleen leuk voor de fans, maar dit spel is leuk voor iedereen. Die hard of newbee, het maakt niet uit. Astrix en Obelix XXL 2 is een leuk spel wat fijn en uitdagend is om te spelen. Spanning wordt afgewisseld met een flink portie humor. Ben je een meer ervaren speler? Dan kun je op zoek gaan naar speciale bonussen en nieuwe moeilijkheidsstanden ontdekken.

Is dit spel een aanrader? Ja absoluut. Al was het alleen al voor de vele humoristische momenten! Een glimlach is verzekerd.

Asterix: Het Geheim van de Toverdrank

Naast de game is er op 12 december ook een nieuwe film uitgekomen over Asterix & Obelix, waarin niemand minder dan Dylan Haegens een van de stemmen inspreekt. In Asterix: Het Geheim van de Toverdrank besluit Panoramix dat het tijd is om het geheim van zijn toverdrank over te brengen. Samen met Astrix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij de wereld over op zoek naar een slimme en betrouwbare Galliër die het geheim van zijn toverdrank in ere kan houden!

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Specificaties Asterix & Obelix: XXL 2

NaamAsterix & Obelix: XXL 2
PlatformNintendo Switch
EAN3760156482422
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

3x Leuke games voor de winterdagen
LEGO Harry Potter 1-7 Collection

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *