Strategisch gamen met een grote glimlach

Strategisch gamen met een grote glimlach

Wij zijn verzot op gamen. Niet alleen de puber in huis, maar ook mijn partner en ik. Helaas heeft zoonlief er het meeste tijd voor en zijn de spelcomputers doorgaans bezet door hem (en zijn vrienden). Hij kan er volledig in opgaan, en dat kan de buurt beamen. Vooral als het raam openstaat. Hoe fanatieker hij aan het spelen is, hoe meer zijn volume omhoog vliegt. Totdat mijn oren klapperend op mijn hoofd staan en ik hem vriendelijk, doch dringend, verzoek het geluid iets te temperen, voordat alle buren hun huis te koop zetten.

Strategisch gamen

Met zijn zeventien jaar heeft hij inmiddels een eigen smaak ontwikkeld. Niet alleen op gebied van muziek maar ook op gebied van games. Hij is meer van de “pief paf poef” terwijl mijn partner en ik meer van de strategische- en/of behendigheidsspellen zijn. En daar ga ik er dit keer twee van bespreken. De spellen die ik dit keer voor jullie heb gespeeld zijn: It Takes Two en Age of Empires II. Deze laatstgenoemde game, is voor mij een stukje sentiment. Jaren geleden was ik hieraan verslaafd… en niet alleen ik, ook Rob. We kenden elkaar toen nog niet, maar we deelden toen al dezelfde passie. Onlangs kreeg ik te horen dat in het najaar er een nieuwe versie (IV) wordt uitgebracht. Super vet! Maar laat ik niet op de review vooruit lopen. Nu eerst aan de slag met It Takes Two!

It Takes Two

It Takes Two is een echte game-changer en biedt de speler van het begin tot het einde interessante uitdagingen. Soms zie je het bijna niet meer zitten en lijk je voor een onmogelijke missie te staan. Maar natuurlijk laat je je niet kisten en als je je tanden in dit spel zet en je je niet makkelijk gewonnen geeft, dan los je ieder probleem op. En wat geeft dat een voldaan gevoel! In dit spel staat samenwerking centraal. Coby en May kibbelen zich naar de finish, maar hebben elkaar nodig om uit deze fantasievolle wereld te ontsnappen. Met jouw hulp gaat dit ze ongetwijfeld lukken.

lijn groen oudersenzo
Strategisch gamen met een grote glimlach
lijn groen oudersenzo

Magische spreuk

Terwijl spelers proberen het ingewikkelde web te ontrafelen waarin Cody en May verstrikt zijn geraakt door een magische spreuk die ze in poppen heeft veranderd, komen ze steeds weer voor nieuwe, verrassende uitdagingen te staan. De onvoorspelbaarheid van elk level voert spelers door een unieke metaforische ervaring die een uniek verhaal over relaties vertelt. Cody en May moeten samenwerken om hun gebroken huwelijk te redden. Of het nu gaat om op hol geslagen stofzuigers, gladde liefdesgoeroes met veel meningen of een nachtclub die dringend een dj nodig heeft, er duiken steeds weer obstakels op die voor hilarische en hartverwarmende momenten zorgen.

Friend’s Pass

Inmiddels heeft de game al meer dan 60 reviews met een score van 90 of hoger op zijn naam staan. It Takes Two biedt spelers veel waar voor hun geld met de Friend’s Pass, waarmee ze een vriend kunnen uitnodigen die gratis mee kan te spelen. Spelers kunnen ook het volledige eerste level van de game proberen met de Friend’s Pass Free Trial**, die los van de volledige game gedownload kan worden. Na afloop van deze proefversie hoeft maar één speler de volledige game te kopen om door te kunnen spelen. It Takes Two is nu verkrijgbaar voor PlayStation®4, Xbox One, PlayStation®5, Xbox Series X|S en PC via Origin en Steam voor 39,99 euro.

Hou je van uitdaging en geef je niet snel op? Dan zeg ik doen!

It Takes Two (Xbox)

Age of Empires II

In het najaar komt er een nieuwe editie uit, maar zo lang hoef je natuurlijk niet te wachten met het spelen van deze klassieker. Als je van strategische spellen houdt, dan heb je vast al eens gehoord van dit spel. Nog steeds wordt het spel veel gespeeld, bijvoorbeeld via Steams. Stand alone of (nog leuker) met andere spelers tegen elkaar. Niet zo gek dat een fan-event nog steeds enthousiast wordt ontvangen. Dat is natuurlijk niet voor niets. In aanloop van Age of Empires IV, gingen wij aan de slag op Steam met Age of Empires II. Nog steeds hartstikke leuk en vol uitdaging.

De teams van World’s Edge en Relic Entertainment deden het gordijn open voor het eerste Age of Empires: Fan Preview-evenement om onze gepassioneerde community van Age of Empires-fans over de hele wereld te vieren.

lijn groen oudersenzo
Strategisch gamen met een grote glimlach

Age of Empires IV

Het evenement van afgelopen zaterdag omvatte een diepgaande blik op Age of Empires IV met een nieuwe gameplay-trailer, de onthulling van nieuwe beschavingen en meer details over de campagne van de game. Fans werden ook getrakteerd op een kijkje achter de schermen bij Relic Entertainment en wat nieuws over updates voor zowel Age of Empires II: Definitive Edition als Age of Empires III: Definitive Edition.

Het juiste medicijn!

De  meivakantie nadert met rasse schreden. En als je je dreigt te gaan vervelen, dan zijn deze spellen het juiste medicijn!

liefs Marion

Meer informatie

Drie games vol uitdaging, actie en plezier!
Uitdagende games voor de herfstvakantie! Game je gezellig mee?
Vakantietijd? Gametijd! 3x games voor de zomervakantie!
2x Nieuwe games mei 2021
Leuke games voor de winterdagen!
Gamen, maar waarmee?
Super vette games voor de feestdagen!
Plants vs Zombies Battle form neighborville
Herfstgames, super vette games voor de herfstvakantie!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Strategisch gamen met een grote glimlach
lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.