Super Mario Odyssey is zo verslavend leuk!

Yessss! Probeer mij de komende weken maar niet te bellen, want ik neem toch niet op. Voorlopig ben ik verslaafd, want op dit spel zat ik stiekem al een hele tijd te wachten. De mannen in het huis hebben voorlopig het nakijken, want de Switch is de komende tijd van mij! En geloof mij, die Joy-Con-controllers geef ik écht niet uit handen! Dat gebeurt pas weer nadat ik het spel Super Mario Odyssey heb uitgespeeld. En dat kan nog wel even duren.

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Er is een nieuwe Super Mario! Yeah! Zo’n heerlijke game vol werelden die ontdekt moeten worden en barstensvol vijanden die verslagen moeten worden. Dit keer in 3D, een open-wereld omgeving. Je kunt dus echt overal naar toe lopen, waar je maar wilt. Per luchtschip vlieg je naar de diverse werelden en eenmaal geland, dan wandel je (of ren je) er gewoon doorheen.

Nieuwe krachten

In eerdere Super Mario’s waren er steeds nieuwe krachten. Ooit was er de bloem, waarmee Mario kon schieten, we hebben een blad gehad, waarmee Mario kon vliegen, sterretjes waarmee Mario onoverwinnelijk werd, reuze paddenstoelen waarmee Mario enorm groot werd en in dit spel hebben we de kikker! Met de kikker kan Mario heel, heeeeeel hoog springen.

Eindbazen

You love them or you hate them, de eindbazen. Ja, ook in deze Super Mario moet in iedere wereld een eindbaas worden verslagen. Om zover te komen, moet er natuurlijk heel wat aan vooraf gaan. Daarom is het belangrijk om iedere wereld zo goed mogelijk te ontdekken, overal op te springen, in alle huisjes, wegen, of bosjes te kijken, op zoek naar alles wat je nodig kunt hebben.
Er zijn veel missies, minimissies en zijmissies, geheime locaties en andere extra’s te ontdekken, zodat je voorlopig zoet bent.

Het verhaal

Maakt het verhaal echt uit? Nee, vast niet. Het gaat om het spel en het verhaal, is van ondergeschikt belang. Maar als je het zo graag wilt weten, ja Browser heeft de prinses weer ontvoerd. Het hoort erbij en stiekem is dat eigenlijk wel zo leuk. Een stukje herkenbaarheid. Net als de muntjes. Ik ben gek op die muntjes, ik zou niet zonder willen. Ieder muntje roept bij mij: ‘more more more’ op.

De werelden

De werelden zijn weer verrassend mooi gemaakt. Kleurrijk, creatief, inventief en absoluut met de nodige humor. Vergeet ook de woordgrapjes niet, die bezorgen absoluut regelmatig een glimlach rond je lippen!

Fijn!

Het aantal spellen voor de Switch wordt steeds completer. Natuurlijk mocht een nieuwe Super Mario niet ontbreken in dit rijtje! En echt tof dat hij er al zo snel is gekomen! Het is uitdagend en verslavend om de nieuwe werelden te ontdekken. Er zijn zoveel geheimen die verborgen zitten en in iedere wereld is zoveel te doen. De game zal een flinke strijd in huis geven, wie wanneer mag spelen… en had ik het woord ‘verslavend’ al laten vallen? Het spel is een samenkomst van nostalgie en nieuw vernuft. Ik kan maar één ding zeggen: Let’s Go!

Trailer

Specificaties Super Mario Odyssey

TitelSuper Mario Odyssey
SpelcomputerNintendo Switch
UitgeverNintendo
EAN0045496420895
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

New Style Boutique 3 voor de Ninendo 2DS en 3DS
Maak kennis met de nieuwe Pokémon Ultra Moon
Het super leuke kaartspel UNO nu ook voor de Nintendo Switch
Digitaal wordt het spelen van Monopoly spannend en dynamisch (maar wel een beetje traag)

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *