Immortals Fenyx Rising voor de Nintendo Switch

Immortals Fenyx Rising voor de Nintendo Switch

Je hebt games en je hebt GAMES. Hier in huis zijn de mannen nogal verslaafd aan het spel Zelda. Beide heren hebben het spel destijds in recordtempo uitgespeeld – inclusief het uitbreidingspakket – en nu is wachten op een vervolg, nieuwe versie of uitbreiding. Maar Zelda heeft inmiddels een geduchte concurrent gekregen, namelijk het spel Immortals Fenyx Rising. De mannen zijn allebei opnieuw verslaafd… dus voorlopig ben ik ze even kwijt. Nou ja, dat wil zeggen, tot ze allebei het spel weer hebben uitgespeeld. En gezien de uren die ze er al mee bezig zijn geweest, laat dat moment vast niet meer zo lang op zich wachten.

Immortals Fenyx Rising

Mijn mannen hadden dubbel mazzel want het spel is (pas) vanaf 3 december verkrijgbaar in de winkel (of online) en ze konden er voor die tijd al mee aan de slag. Lucky basterds. Mocht je ook enthousiast raken, drie december is gelukkig nog net op tijd voor pakjesavond en anders ruim op tijd voor de kerstman. Het spel is verkrijgbaar voor de Playstation 4 en 5, Xbox Series X, S en One, Nintendo Switch, Stadia, Luna en Windows PC. Voor ieder wat wils dus! En dat het wordt uitgebracht voor zoveel verschillende platforms is veelzeggend over de verwachte populariteit.

Het spel doet veel aan Zelda denken en dat is op zich niet zo gek. Het is namelijk ook een mythologisch avontuur in een open wereld. Jij bepaalt dus zelf hoe je avontuur verloopt en welke kant je op gaat. Speel als Fenyx, een nieuwe gevleugelde halfgod die de Griekse goden moet redden van een duistere vloek. Neem het op tegen mythologische monsters, beheers de legendarische krachten van de goden en versla Typhon, de dodelijkste Titaan uit de Griekse mythologie, in het gevecht van de eeuw.

Jij bepaalt het lot van de wereld, jij bent de laatste hoop van de goden. Er ligt dus nogal een verantwoordelijkheid op je schouders. Nou ja, in pixels dan. De aarde zal nog wel even verder draaien, ook als je het spel niet naar een overwinning leidt.

lijn groen oudersenzo
Immortals Fenyx Rising voor de Nintendo Switch

Verslavend leuk

Als je van actie houdt en gek bent op avontuur, dan mag dit spel eigenlijk niet ontbreken in je verzameling. Aan de mannen te zien geeft het behoorlijk wat uitdagende gevechten, dynamische actie en vooral veel plezier. Het verhaal is geïnspireerd op de intrigerende Griekse mythologie. Dwaal vrij rond in een prachtige artistieke wereld en gebruik buitengewone vaardigheden die de goden je hebben gegeven om de angstaanjagende mythologische monsters te verslaan. Verraderlijke beproevingen, heroïsche prestaties en de onderwereld zelf wachten op je moed. Beleef een eeuwenoud verhaal over goden en monsters en word de legende die je voorbestemd was te zijn.

Immortals Fenyx Rising voor de Nintendo Switch – 3307216144212 – Ubisoft
PEGI-leeftijd: 12

lijn groen oudersenzo
xxx

Kenmerken van het spel

Goddelijke krachten

De goden van Olympus hebben je gezegend met geschenken: de vleugels van Daidalos, het zwaard van Achilles, de boog van Odysseus en meer, evenals legendarische krachten die het tij van de strijd zullen helpen keren. Gebruik deze om mythische monsters te verslaan, oude puzzels op te lossen en de uitgestrekte open wereld te verkennen.

Mythologische monsters

Neem het op tegen legendarische wezens zoals Cyclopen, Medusa of Minotaurussen en confronteer corrupte helden zoals Achilles. Neem het op tegen ze in snelle lucht- en mêlee-gevechten, waarbij je je door de goden gegeven vaardigheden en wapens combineert.

Prachtige omgeving

Het avontuur speelt zich af in een prachtige fantasiewereld. Je kunt er doorheen lopen, klimmen of vliegen. Ontdek alle zeven regio’s, iedere regio is geïnspireerd op een bepaalde God. Ook de outfit van je personage is geïnspireerd op de Griekse mythologie.

Uitdagend

Het avontuur win je niet uitsluitend door gevechten. Voor de overwinning is het ook nodig om allerlei puzzels op te lossen. Naast het trainen van vaardigheden zullen dus ook je hersens aan het werk worden gezet.

Bekijk de trailer

liefs Marion

Meer informatie

De games van Super Mario Bros zijn de ultieme evergreens
Strategisch gamen met een grote glimlach!
Gameverslaving, vluchten in een digitale wereld. Kan het kwaad?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *