Herfstvakantie? Dan heb je alle tijd voor deze vier Xbox aanraders!

Herfstgames voor de herfstvakantie

Voor sommigen is de herfstvakantie al begonnen (deze week al), maar voor een groot aantal scholieren begint hij pas vanaf volgende week. Natuurlijk kunnen we mazzel hebben met het weer, maar doorgaans staat de herfstvakantie nou niet echt bekend om zijn stralende zonneschijn. Bij herfst denken we toch al snel aan wind, regen en natte bladeren. Buitenspelen zal dus veelal geen optie zijn. Maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat je je dan maar moet gaan vervelen, want met deze vier herfstgames voor de Xbox (de meeste spellen zijn ook voor de Playstation 4 verkrijgbaar), is vervelen natuurlijk geen optie meer!

Prima vermaak!

Met deze (vette) herfstgames kom je de tijd wel door. En als de kids het niet zijn, dan zijn het hoogstwaarschijnlijk de ouders die na werktijd hun tijd doorbrengen met de controller in hun handen… Laat Fortnite vooral “op zwart” staan (of is ie er alweer af?), die hebben we voorlopig even niet nodig. Met deze games kunnen we ons prima vermaken!

Herfstgames voor de herfstvakantie
Herfstgames voor de herfstvakantie
Herfstgames voor de herfstvakantie

FIFA 20

Als voetbalfan mag deze game natuurlijk niet ontbreken. Op de cover mijn grote held Van Dijk! Alleen dat is al stukken beter dan de vorige versie met Ronaldo op de voorkant. Prima voetballer, maar ik zie hem liever niet. Geef mij dan maar Van Dijk. Maar eerlijk is eerlijk, het gaat natuurlijk helemaal niet om de cover, het gaat om de game, het spel.

Kom alvast in de stemming voor de WK, EK of welke competitie dan ook, met dit geweldige spel.

Nog niet zo lang geleden bespraken we al FIFA19 (voor de Nintendo Switch) en natuurlijk is FIFA20 niet wezenlijk zoveel anders dan de vorige versie, want het blijft natuurlijk een spel waarbij het voetballen centraal staat. Maar toch is deze versie weer een beetje anders. Neem bijvoorbeeld “Volta Football”, straatvoetbal waarbij je vooral allerlei trucjes moet laten zien. En wat dacht je van “Ultimate Team”, stel je eigen super dreamteam samen!

De voetbalspellen van FIFA zijn de meest complete voetbalgames die je maar kunt wensen, eerlijk is eerlijk. Je moet alleen wel van voetbal houden, en ik hou alleen van voetbal in het stadion en hoef er niet zo nodig zelf mee te spelen. Daar denken de mannen in huis natuurlijk heel anders over, dus zij vinden dit spel geweldig. Vooral de Volta-spelmodus is hier erg populair.

FIFA 20 - Herfstgames voor de herfstvakantie

Destiny 2: Shadowkeep

Van deze game werd vooral Rocco erg blij. Om het spel te kunnen spelen hoef je Destiny 2 of een van de vorige uitbreidingen niet aan te schaffen of te hebben. Dit spel is dus volledig los van de andere spellen te spelen. Dat is dus fijn te weten.

Terwijl de helden van de laatste veilige stad hun aandacht richten op grenzen voorbij de bescherming van de voorhoede, ontstaan er nieuwe nachtmerries uit de schaduw van onze lang vergeten maan. Eris Morn wordt opgeroepen door de spookachtige visioenen uit haar gekwelde verleden. Nu is ze terug en ze heeft iets ontwaakt dat ooit onder het maanoppervlak lag te sluimeren: een lang slapende kracht die zelfs zij niet onder controle heeft.

Als ik aan Rocco vraag hoe hij het spel vindt, hoor ik alleen maar: “Vet!” Maar ja, met alleen “vet” kan ik natuurlijk geen review schrijven. Wat mij opvalt is hoe waanzinnig mooi en gaaf de graphics zijn. Ik snap dat Rocco het omschrijft als “vet”, want zo ziet het er ook uit. Het “fantasy-karakter” spreekt absoluut tot de verbeelding en prikkelt je eigen fantasie.

Het spel zit vol spannende missies en lastige opdrachten. Je hebt de keuze uit heftige wapens en uitrustingen. Die krijg je natuurlijk niet zomaar, die moet je verdienen. Ga de nachtmerries te lijf en verban de duisternis. Als je van actie houdt? Dan is dit jouw game!

Destiny 2 - Herfstgames voor de herfstvakantie

Baldur’s Gate: Enhanced Edition Xbox One

In dit pakket vind je naast de Game Baldurs Gate, ook de uitbreiding Baldurs Gate: Siege of Dragonspear en stand-alone avontuur.

Baldurs Gate is een van de meest geliefde en geprezen RPG games en bestaat inmiddels al zo’n 20 jaar. Hier in huis zijn dit soort spellen populair en is daarom met veel enthousiast gejuich ontvangen. Baldurs Gate: Enhanced Edition is compleet geoptimaliseerd om te spelen op console en bevat naast het origineel Baldurs Gate, het vervolg, Baldurs Gate II met alle DLC- en herziene quest content. Daarnaast zitten de uitbreidingen Baldurs Gate: Siege of Dragonspear en Baldurs Gate II: Throne of Bhaal er ook bij, inclusief nieuwe content die ontwikkeld wordt door Beamdog. Deze nieuwe content is exclusief voor deze uitvoering en vormt een brug tussen de twee games.

Over Baldurs Gate: Gedwongen om je huis te verlaten onder mysterieuze omstandigheden, word je aangetrokken door een conflict dat de Sword Coast naar de rand van een oorlog brengt. Al snel merk je dat er andere krachten aan het werk zijn, veel sinister dan je je ooit zou kunnen voorstellen…

Ik vrees dat ik de mannen tijdens de herfstvakantie maar weinig ga zien en horen. Die worden ongetwijfeld opgeslurpt door deze of één van de andere games.

Baldur’s Gate - Herfstgames voor de herfstvakantie

Planescape: Torment/Icewind Dale – Enhanced Edition

We zijn alweer bij de vierde game aangekomen. Dit is, net als de vorige game, een RPG-klassieker die je nu ook op de huidige console kunt spelen. Dat is natuurlijk super vet!

In dit pakket vind je Game Planescape Torment: Enhanced Edition. – Game Icewind Dale: Enhanced Edition met Trials of the Luremaster uitbreiding en Dice, Camera, Action! Stemmen en avatar pack. Herstelde quest content voor beide games. Dit is content die oorspronkelijk niet in het spel zat maar hier destijds wel voor bedoeld was.

Planescape Torment en Icewind Dale zijn beide RPG games gebaseerd op Dungeons + Dragons. Beide van oorsprong verschenen voor PC en destijds met veel lof geprezen. Beide klassiekers verschijnen nu in de vorm van de Enhanced Edition voor console. De Planescape Torment: Enhanced Edition en Icewind Dale: Enhanced Edition bevatten zelfs content die destijds ontwikkeld is voor het origineel maar bij gebrek aan tijd en ruimte nooit de game heeft gehaald, nu heb jij de kans deze verloren content alsnog te ervaren.

Planescape Torment: Enhanced Edition en Icewind Dale: Enhanced Edition zijn compleet geoptimaliseerd om te spelen op console en bevat niet alleen de originele campagne maar ook alle verschenen uitbreidingen. Het verhaal van Planescape Torment: Jij bent de Nameless One, een kolossaal figuur getekend door de littekens en tatoeages die je hebt verzameld in de loop van je ontelbare levens – waarvan je je geen van allen meer kunt herinneren Maar deze zijn jou niet vergeten en zullen je blijven achtervolgen Je wordt wakker gemaakt door Morte, een zwevende schedel en bewaarder van geheimen, om mee op avontuur te gaan. Je zult reizen door de vuile straten van Sigil, door de mysterieuze Outer Planes en zelfs in de diepste krochten van de hel zelf.

Snel zal je ontdekken dat je niet kan ontsnappen aan het lot En dat sommige herinneringen soms zo’n grote last kunnen zijn dat zelfs een onsterfelijke deze niet kan verdragen.
Als je toen al fan was, ben je dat ongetwijfeld nog steeds en dan is het wel echt heel gaaf om het nu nog steeds op je huidige Xbox te kunnen spelen. Even terug in de tijd, even naar die jaren geleden dat je helemaal verslaafd was aan dit spel. Waarschijnlijk vind je het nu nog net zo leuk!

Planescape - Herfstgames voor de herfstvakantie

Fijne herfstvakantie!

Ik denk dat je met deze herfstgames de herfstvakantie wel door gaat komen. En zo niet? Dan is een heerlijke wandeling door de bossen natuurlijk ook hartstikke fijn. Of uitwaaien op het strand en dan na afloop een beker warme chocolademelk.

Ik wens jullie een fijne herfstvakantie! Geniet ervan!

liefs Marion

Meer informatie

Leuke games voor de winterdagen!
Drie vette games voor de Xbox
Strategisch gamen met een grote glimlach!
Gamen, maar waarmee?
Super vette games voor de feestdagen!
Plants vs Zombies Battle form neighborville – gamebespreking

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *