Drie vette games voor de Xbox

Games voor de Xbox

Voor de meeste kinderen is de grote vakantie inmiddels aangebroken of op z’n minst snel in zicht! Hier en daar er zijn misschien nog wat sportdagen of andere uitstapjes, maar echt met je neus in de boeken hoeft niet meer. Gelukkig ook maar met deze helse temperaturen. Vakantie betekent misschien ook dat er iets meer gespeeld kan worden… Een extra uurtje achter de spelcomputer? Met de extreme temperaturen van dit moment is het binnen vaak beter vertoeven dan buiten. Ventilator in de nabijheid of de airco aan en spelen maar! Misschien wel met één van deze nieuwe games voor de Xbox.

Net iets te jong

Voor Rocco is de vakantie al even begonnen. Ondanks dat hij ervan geniet om met zijn vrienden buiten door te brengen (strand, plas, speeltuin, chillen, et cetera) en te sporten (fitness en honkballen) houdt hij er ook van om met vrienden te gamen. Ook al is hij nog niet precies zestien (nog een paar maanden), vind ik het geen probleem wanneer hij aan de slag gaat met Anthem. FIFA is natuurlijk sowieso geen probleem (want PEGI 3). Battlefield vind ik een ander verhaal, omdat dit een meer realistische shooter is. Daar vind ik hem dan toch net wat te jong voor, al is hij het er zelf niet helemaal mee eens. Ook dat snap ik.

Gelukkig hoef ik er met Rocco geen strijd over te voeren, want hij was vooral erg enthousiast over Anthem. Net als Rob trouwens. Allebei liefhebbers van een ‘open wereld game’ waarbij ze zelf (in grote lijnen) kunnen bepalen wat ze gaan doen (dat heb je nou eenmaal met dominante en eigenwijze persoonlijkheden). Prima dus! Laat ik Battlefield nog even liggen totdat Rocco iets ouder is. Maar laat ik niet op de games vooruit lopen en ze hieronder één voor één bespreken. Want wat kun je van deze spellen verwachten?

lijn groen oudersenzo

FIFA 19 van EA Sports

Games voor de Xbox

Een paar weken geleden bespraken we dit spel al voor de Nintendo Switch, maar FIFA19 is ook verkrijgbaar voor de Xbox! Het spel verschilt inhoudelijk natuurlijk niet met de uitvoering voor de Switch. Het is maar net welke spelcomputer jij thuis hebt staan. Voor de echte voetbalfan mag dit spel natuurlijk niet ontbreken!

Populaire voetbalgame

De FIFA-serie is al jarenlang de meest populaire voetbalgame en ook deze versie belooft weer veel voetbalplezier. De game is wederom aangedreven door Frostbite. Speel met jouw favoriete club met toernooi-ervaringen uit de UEFA Champions League, Europa League en Super Cup. Ook het gloednieuwe Active Touch Systeem, de nieuwe dynamische tactieken, de 50/50 duels en het getimed afmaken-systeem zijn een uitdagende vooruitgang. Met de Real Player Motion technologie, is de bewegingstechnologie van echte spelers realistischer dan ooit.

lijn groen oudersenzo
Games voor de Xbox
lijn groen oudersenzo

Van Campions League tot de Super Cup

In FIFA 19 vallen de competities van UEFA volledig onder de licentie, dus kunnen we aan de slag met de Champions League, de Europa League en de Super Cup. Tal van toernooi ervaringen met een gloednieuw commentaar team van Derek Rae en Lee Dixon. Aan de badge op het shirt van de clubs kun je zien hoe vaak ze de CL gewonnen hebben. Ook de carrière modus en The Journey worden nog interessanter. Het avontuur van Alex Hunter komt in deze editie tot een einde, maar voordat het doek valt gaat de iconische voetbalster in de UEFA Champions League nog voor de roem.

Ieder jaar een nieuwe FIFA

Ieder jaar wordt er een nieuwe FIFA uitgebracht, met daarin de nieuwste spelers en ontwikkelingen. Echt heel veel verschillend zijn de games natuurlijk niet met eerdere versies. Soms zijn er wat nieuwe features, maar de grote lijnen blijven vaak hetzelfde. Voor de diehard fan is het natuurlijk een uitdaging ieder jaar met de nieuwste versie te kunnen gamen, voor de ‘gewone’ voetballiefhebber, kan een iets ouder exemplaar ook prima zijn. Je kunt dus echt wel een paar jaar met deze game vooruit, want uiteindelijk blijft de bal gewoon rond en verandert er doorgaans maar weinig aan de spelregels. Wil je echter met die ene net verrezen spelspeler spelen? Ja, dan is de nieuwste versie natuurlijk wel erg vet.

Belangrijk detail, voor sommige functies heb je de Xbox live nodig om die te kunnen spelen!

Specificaties FIFA 19

Naam FIFA 19 Xbox One
Platform Xbox
Merk Electronics Arts
PEGI 3
EAN 5030936121925
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo

Battlefield V Xbox One

Games voor de Xbox

Battlefield V is een grafisch fraai uitgevoerde shooting game. Ik heb nooit eerder Battlefield gespeeld, dus ik val met deze vijfde versie, met mijn neus in de boter. Vergelijken met eerdere versies, kan ik dus niet. Het is echter wel belangrijk dat je voor dit spel een Xbox Live Gold abonnement hebt, want anders kun je het niet spelen.

Tweede Wereldoorlog

Deze shooting game richt zich niet op de kinderen (PEGI 16), maar dat doet geen enkele realistische shooter. De strijd speelt zich af in het decor van de Twee Wereldoorlog. Speel grootschalige multiplayer met je squad in modes als het enorme Grand Operations en het coöperatieve Combined Arms, of wees getuige van menselijk drama tijdens een wereldwijde strijd in de singleplayer War Stories. Terwijl je vecht op epische, onverwachte locaties over de hele wereld geniet je van de meest uitgebreide en realistische Battlefield ooit.

lijn groen oudersenzo
Games voor de Xbox
lijn groen oudersenzo

Grans Operations-modus

Leid je gezelschap door grootschalige multiplayer met nieuwe ervaringen, zoals de enorme Grand Operations-modus. Speel klassieke modes als Conquest of vorm een squad met vrienden in het coöperatieve Combined Arms. Manoeuvreer over het slagveld met een nieuwe move set voor soldaten, versterkingen en mobiele vernietigingswapens.

Singleplayer War Stories

Wees getuige van menselijk drama tijdens een wereldwijde strijd in de singleplayer War Stories. Ski Noorse bergen af terwijl je strijdt om controle over aanvoerlijnen voor nucleaire wapens, sluit je aan bij de frontlinie met de Franse koloniale troepen, of werk achter vijandelijke linies in Noord-Afrika met een groep buitenbeentjes die chaos moet zaaien.

Battlefield V is een super vette actiegame met prachtige graphics. Door het realistische karakter vind ik hem minder geschikt voor jonge kinderen. Gelukkig kun je dit direct herkennen door de leeftijdsaanduiding PEGI 16. Als je de instellingen voor alle gezinsleden op de Xbox goed hebt staan, komt het vanzelf goed en kunnen zij deze game niet eerder spelen dan vanaf hun 16e verjaardag. Ook niet als je de game wel voor jezelf op de Xbox hebt gezet. Dat is wel zo’n prettig idee.

Specificaties Battlefield V

Naam Battlefield V Xbox One
Platform Xbox
Merk Electronics Arts
PEGI 16
EAN 5030933122260
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo

Anthem Xbox One

Games voor de Xbox

Anthem is een ‘open wereld’ game. Je komt terecht in een gigantische wereld die door de goden onafgemaakt is gelaten en wordt bedreigd door een duistere groepering. Alleen jij kunt de mensheid redden, want jij staat tussen de Dominiom en de aloude macht die ze willen grijpen. Ook bij dit spel is een Xbox Live Gold abonnement noodzakelijk.

Je krijgt het druk in deze game want het is de bedoeling dat je ruïnes verkent, vecht tegen vijanden en buitenaardse artefacten verzamelt. Gedurende het spel word je steeds sterker en krachtiger. Het verhaal is spannend en uitdagend en de graphics zijn prachtig.

Ondanks dat deze game met een PEGI 16 is aangeduid, heb ik er geen moeite mee om Rocco deze game wel te laten spelen. Dit heeft voornamelijk te maken met het hoge Fantasy-gehalte (dus minder realistisch) van deze game. Daarbij ligt de nadruk minder op het schieten en meer op het ontdekken. Natuurlijk bepaalt iedere ouder zelf wat hij wel of niet geschikt vindt voor zijn kinderen. Jij kent je kinderen immers het beste.

lijn groen oudersenzo
Games voor de Xbox
lijn groen oudersenzo

Je speelt met drie andere spelers

Op een door de goden maar half-voltooide wereld bedreigt een duistere groepering de hele mensheid. Alleen de Freelancers staan tussen deze schurken en de eeuwenoude technologie die ze in handen proberen te krijgen. Speel met drie andere spelers en bouw handgemaakte krachtige, unieke, hightech exosuits. Verken uitgestrekte ruïnes, vecht tegen dodelijke vijanden en verzamel buitenaardse artefacten. Met elke missie worden jij en je Javelin-exosuit krachtiger. Vecht tegen de gevaren van een continue veranderende wereld. Sta samen op tegen het kwaad. Triumph as one. AnthemTM is een co-op actie-RPG in een nieuwe, mysterieuze wereld van BioWareTM en EA.

Ontrafel het verhaal

Spelers kiezen elk een Javelin-exosuit met een specifieke bijdrage aan en strategische rol in het team. Ga samen op expeditie of biedt een contract aan waarmee je vrienden vraagt te helpen met moeilijke uitdagingen. Terwijl je verkent, ontrafel je een aangrijpend verhaal vol unieke en gedenkwaardige personages. Dankzij naadloze, intelligente matchmaking vind je snel en eenvoudig andere spelers om mee op avontuur te gaan.

Kies uit een arsenaal aan aanpasbare exosuits: Elke keer als je de wereld betreedt als een Freelancer kun je kiezen uit je collectie krachtige Javelin-exosuits – pantsers die ontworpen zijn om de drager te beschermen met uitzonderlijke aanvallende en verdedigende mogelijkheden. Beweeg met ongelofelijke snelheid, raas door de lucht of verken veilig diepe wateren. Terwijl je speelt, krijg je de mogelijkheid om je eigen vaardigheden maar ook de kracht en mogelijkheden van je Javelin-exosuits te verbeteren.

Specificaties Anthem Xbox One

Naam Anthem Xbox One
Platform Xbox
Merk Electronics Arts
PEGI 16
EAN 5035225121495
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Herfstgames, super vette games voor de herfstvakantie!
Plants vs Zombies Battle form neighborville – gamebespreking
Super vette games voor de feestdagen!
Gamen, maar waarmee?
De Sims 4: Eiland Leven

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp
© gamefoto’s: Electronic Arts

Games voor de Xbox
lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.