Nintendo Switch – De nieuwe spelcomputer van Nintendo

Nintendo Switch – De nieuwe spelcomputer van Nintendo

Vandaag ontvingen we de Nintendo Switch. Deze nieuwe spelcomputer van Nintendo werd op 3 maart dit jaar uitgebracht. Wanneer mijn zoon en partner in de gaten hebben wat ik aan het uitpakken ben, klinkt er een groot gejuich door het huis heen. Vol verwachting zitten ze op mijn vingers te kijken, wanneer ik de doos verder uitpak.

Inhoud

In de doos vinden we het systeem zelf (een kleine, zwarte spelcomputer), een standaard om het systeem in te zetten, kabels (voor aansluiting op de TV en een oplaadsnoer), een Joy-Con-houder en een linker-en rechter Joy-Con-controller. Ook zitten er twee polsbandjes bij, waarmee je los met de controllers kunt spelen en uiteraard ontbreekt ook de handleiding niet.

Aansluiten

Het aansluiten op de TV gaat verrassend eenvoudig. Zelfs zonder handleiding is het in een paar minuten voor elkaar. Extra leuk aan deze spelcomputer is de mogelijkheid om de spellen ook zonder TV te kunnen spelen, bijvoorbeeld onderweg of waar je maar wilt. Je kunt het op de TV spelen, maar het hoeft dus helemaal niet. De batterij kan meer dan zes uur meegaan, afhankelijk van de game en de omstandigheden waarin het systeem wordt gebruikt. De batterijduur is bijvoorbeeld zo’n drie uur wanneer je The Legend of Zelda speelt.
Een ander groot voordeel vind ik het kleine formaat. Niet zo’n sta-in-de-weg op het dressoir, maar een mooi, klein kastje.

Nintendo Switch – De nieuwe spelcomputer van Nintendo

Vet design!

Gruwelijk vet zijn natuurlijk de gekleurde Joy-Con-controllers. Standaard worden er zwart/grijze bij de spelcomputer geleverd, maar los zijn ze verkrijgbaar in diverse vette kleuren.
Het scherm van de spelcomputer is een geavanceerd touchscreen met multi-touchmogelijkheden voor compatibele games.

Meer mogelijkheden

De losse controllers geven je meer mogelijkheden om op een manier te gebruiken die het best bij een spel past. Zo kun je ze los van elkaar gebruiken, maar er wordt ook een Joy-Con-houder bijgeleverd, zodat ze met elkaar één unit vormen. Bijvoorbeeld bij het spel The legend of Zelda, waarbij je beiden controllers nodig hebt, is dit erg handig.

Nintendo Switch – De nieuwe spelcomputer van Nintendo

Ingebouwde mogelijkheden

De Nintendo Switch beschikt over een aantal ingebouwde functies die het systeem interactiever maken. Op de linker-Joy-Con zit een opnameknop waar je op kunt drukken om screenshots te maken in games. Deze screenshots kun je delen met vrienden op social media. Op de rechter-Joy-Con zit een NFC-aanraakpunt waar je amiibo-figuurtjes tegenaan kunt houden, evenals een infrarood-bewegingscamera die naast de afstand ook de vorm en bewegingen van objecten herkent in bepaalde games. De camera ziet bijvoorbeeld hoe ver weg de hand van een speler is en ziet zelfs het verschil tussen de handgebaren steen, papier en schaar.

Wanneer ik het eerste spel laad, merk ik dat deze enorm snel wordt ingeladen. Dat is nog eens een prettige bijkomstigheid!

HD-trilfunctie

Beide Joy-Con-controllers zijn uitgerust met een nieuwe HD-trilfunctie die in compatibele games zorgt voor verfijnde trillingen die realistischer zijn dan ooit tevoren. Het effect is zo realistisch dat een speler bijvoorbeeld kan voelen hoe meerdere ijsblokjes elkaar raken in een glas, wanneer een Joy-Con wordt geschud. De HD-trilfunctie brengt een realistische ervaring teweeg waar beelden en geluiden alleen niet voor kunnen zorgen.

Nintendo Switch – De nieuwe spelcomputer van Nintendo

Gemakkelijk contact

De Nintendo Switch stelt spelers in staat om gemakkelijk contact te maken. Maximaal acht systemen kunnen met elkaar worden verbonden voor draadloze lokale multiplayerstanden. Dankzij de ingebouwde standaard kunnen spelers het systeem overal rechtop zetten en de Joy- Con-controllers onderling verdelen voor multiplayerplezier als er geen tv in de buurt is. Met het systeem kun je verbinding maken via wifi voor multiplayersessies.

Onze mening

Vanaf het moment dat ik de doos heb geopend tot het spelen van diverse games, is mijn enthousiasme alleen maar gegroeid. Eigenlijk kan ik (bijna) alleen maar voordelen aan deze spelcomputer ontdekken. Hij ziet er prachtig uit, is mooi klein zodat hij niet in de weg staat en last but not least speelt hij fantastisch. De gadgets die voor de Nintendo Switch te koop zijn, zien er bovendien hartstikke vet uit.
De spelcomputer kent veel voordelen en verbeteringen, maar het grootste voordeel is natuurlijk dat je hem overal kunt gebruiken. De tablet kan overweg met wifi en bluetooth. Alles bij elkaar maakt het de Switch tot een veelzijdig apparaat.

Zijn er dan alleen maar voordelen? Nee, er is ook één nadeel aan deze spelcomputer. Juist omdat hij nog zo nieuw is, zijn er nog niet zo veel spellen beschikbaar. Natuurlijk is dat maar een tijdelijk probleem, want in de loop van de tijd zal het aanbod zeker worden uitgebreid.

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over deze nieuwe spelcomputer, die voor jong en oud interessant kan zijn. Vanaf nu kun je de favoriete spellen altijd en overal spelen. En dat is absoluut een groot voordeel.

De Nintendo Switch is voor 349 euro te koop in de betere speelgoed- en/of elektronica winkels.

Specificaties

TitelNintendo Switch 32GB Console
MerkNintendo
Prijs349,00 euro
EAN0045496452315
Bestel directBol.com
Liefs Marion

Meer informatie

Bekijk onze andere productbesprekingen
Meer blogs over Nintendo
Blogs over de Nintendo Switch

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Nintendo Switch – De nieuwe spelcomputer van Nintendo
lijn oudersenzo met hartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.