Pokkén Tournament DX, een nieuwe uitdagende Pokémongame!

Een paar maanden geleden ontving ik een vooraankondiging voor dit nieuwe Pokémonspel, Pokkén Tournament DX. In al mijn onschuld deelde ik dit bericht met mijn zoon. Een groot Pokémonfan. Dát had ik beter niet kunnen doen, want vanaf dat moment heb ik bij ieder pakketje wat ik binnenkreeg te horen gekregen: ‘Mam, is dat het nieuwe spel van Pokémon?’ Het voordeel was dat hij degene was die de afgelopen periode steeds naar de deur rende als de postbode voor de deur stond. Dat dan weer wel. Maar van dat gezeur werd ik echt wel eens gek.

Pokken Tournament DX

Pas in september

Steeds opnieuw liet ik hem weten dat dit spel pas in september zou uitkomen. Dat was overigens volstrekt zinloos, want in zijn enthousiasme bleef hij het toch steeds vragen. Soms zijn kinderen een tikkeltje irritant. Of ben ik de enige met zo’n exemplaar?

Het zegt natuurlijk ook wel wat. Mijn zoon is een groot fan. Sinds hij begon met gamen heeft hij alle spellen van Pokémon gespeeld, alle films meerdere keren bekeken en stapels plaatjes gespaard. Zijn liefde voor Pokémon begon al op jonge leeftijd, met de serie op TV en vanaf dat moment heeft hij het niet meer losgelaten. Hij is inmiddels 13 maar Pokémon is bij hem nog steeds hot. En nu dus een nieuwe game!

Wat kun je verwachten?

De echte Pokémonfan kan zijn hart ophalen, want hij kan wederom heel veel duels uitvechten, en… in deze game kan hij ook echt zelf vechten! En dat kon nog niet eerder. Als je je tegenstander goed weet te raken, schakelt de game over naar Duel Mode. In deze modus kun je flink uithalen. Aan de kreten van mijn zoon te horen als hij aan het spelen is, vindt hij dit helemaal fantastisch. Alle Pokémons hebben zo hun eigen krachten en sommige zijn beter in de Field Mode of Duel Mode dan anderen.

Voordeel

Het voordeel van deze game op de Switch is dat je hem altijd en overal kunt spelen. Dat zie ik nu bij mijn zoon gebeuren. Hij sleept de switch overal naar toe, als hij zijn spel maar kan spelen. Jammer genoeg voor hem zit er een proefwerkweek aan te komen en dan neem ik de switch echt even in beslag. Ik zie immers hoe verslavend deze nieuwe game is. Hij stopt pas met gamen, als het spel uitgespeeld is. Jammer voor hem, maar er moet de komende weken eerst geleerd worden!

Nieuwe creaties

Ook in deze game zijn weer nieuwe Pokémons te vinden! Pokkén Tournament had zestien verschillende Pokémons, maar deze DX-versie heeft er nog eens vijf extra.
Dit spel was al eerder uitgekomen voor de WII U, maar heeft absoluut meer te bieden. Zoals bijvoorbeeld de vijf extra personages. Maar het grootste voordeel is natuurlijk de draagbaarheid. Je kunt het spel nu overal spelen. Dus ook met je Pokémonvrienden!
De vechtmodus wordt enthousiast ontvangen en geeft de speler nog meer het idee dat hij de ware Pokémonmeester is. Het spel is absoluut verslavend voor de ware Pokémonfan.

Trailer

Specificaties Pokkén Tournament DX

TitelPokkén Tournament DX
SpelcomputerNintendo Switch
UitgeverBandai Namco
Prijs58,99 euro
EAN0045496420697
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Gewassen verbouwen en huisdieren verzorgen in Trio of towns
Layton’s Mystery Journey, Katrielle en het Miljonairscomplot
Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *