Familiegames: Met de hele familie gezellig aan het gamen!

Familiegames: Met de hele familie gezellig aan het gamen!

Wie zegt dat gamen niet sociaal kan zijn? Onzin! Er zijn hartstikke leuke games die je met het hele gezin kunt doen, plezier voor iedereen. Daag elkaar uit, ga met elkaar de strijd aan (op een positieve manier) en geniet van het plezier. In deze blog bespreken we drie games die hiervoor perfect geschikt zijn! Uitdagende games die je met elkaar kunt spelen, die vermakelijk zijn voor verschillende leeftijden en perfect aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. En geloof me, de kids zullen het geweldig vinden als mama en/of papa met ze meespelen! Versla jij je spruit in Mario Kart? Of maak je misschien meer kans bij Mario Party Superstars?

Aandacht voor elkaar!

De decembermaand is de maand bij uitstek om met elkaar plezier te maken. Of dat nou rondom de tafel is met een bordspel of met een Joy-Con-controller in je handen voor de buis. Zolang je maar met elkaar bezig bent, aandacht hebt voor elkaar en plezier maakt. Soms is het leven heftig of zwaar genoeg en kunnen we juist die bijzondere momenten goed gebruiken. Plezierige momenten met elkaar, vormen een prachtige herinnering voor altijd. Vandaar dat ik in deze blog drie games ga bespreken, die je met elkaar kunt spelen! Drie games die perfect geschikt zijn de naderende feestdagen met elkaar op te leuken!

lijn groen oudersenzo
Familiegames: Met de hele familie gezellig aan het gamen!

Mario Party Superstars

Deze game is recentelijk op de markt gebracht. Met maar liefst vier spelers kun je tegelijk een feestje bouwen! Deze game bevat maar liefst 100 verschillende minigames! Geef plantjes water, geef facelifts en race met modelauto’s. Je speelt, net als bij de meeste traditionele bordspellen, met maximaal vier spelers en elke speler krijgt om en om de beurt, waarbij je zo snel mogelijk over het bord moet racen en naar sterren moet zoeken.

Daag elkaar uit, bepaal zelf de regels om het spel (on)eerlijker te maken. Stel het aantal speelbeurten in, welke soorten minigames er gespeeld gaan worden en met hoeveel sterren iedereen begint. Gooi de dobbelsteen om over het bord te reizen, verzamel onderweg zoveel mogelijk munten en beleef heel veel onverwachte momenten!

Online te koop bij o.a. Nintendo shop
045496428679 | Nintendo Switch | PEGI: 3

lijn groen oudersenzo
Familiegames: Met de hele familie gezellig aan het gamen!

Big Brain Academy: Knappe koppen

Zojuist op de markt gebracht en dus vers van de pers! In deze game kun je je wagen aan een serie breinbrekende activiteiten om de ingesukkelde grijze massa weer een beetje op te porren! Er zijn vijf verschillende categorieën: visie, geheugen, analyse, rekenen en inzicht, elk met een eigen soort taken, zoals het herinneren van series getallen, het identificeren van een dier dat langzaam in focus komt, of het zorgen dat een trein zijn bestemming bereikt.

Afhankelijk van je prestaties krijg je van professor Kwab een beloning. Met deze munten kun je je avatar persoonlijker maken. Doordat elke speler zijn eigen moeilijkheidsniveau kan instellen, kunnen mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus tegen elkaar spelen, in uitdagingen die spelers laten onthouden, analyseren, identificeren en meer.

Naast de fun van de multiplayerstanden, biedt Big Brain Academy: Knappe koppen een Solo-stand waarin één speler dagelijkse oefeningen kan uitvoeren om zijn of haar breinscore te verbeteren. Deze activiteiten zijn een leuke manier om de dag mee te beginnen of om ’s avonds mee te ontspannen. 

Een superleuk spel voor het hele gezin. Om alleen te spelen, maar nog veel leuker is om het spel met elkaar te spelen! Absoluut een aanrader voor de feestdagen!

Online te koop bij o.a. Bol.com
0045496429201 | Nintendo Switch | PEGI: 3

lijn groen oudersenzo
Familiegames: Met de hele familie gezellig aan het gamen!

Mario Kart 8 Deluxe

Dit is natuurlijk geen nieuwe game maar een alltime favorite, een klassieker, een evergreener. Mario Kart is al-tijd leuk! En zelfs als je niet zo’n racefanaat bent, is Mario Kart leuk om te spelen. Het spel kent zoveel humor en uitdaging dat het leuk is voor iedereen en je hoeft geen race-expert te zijn om toch redelijk over de baan te scheuren. Dat vind ik juist zo leuk aan Mario Kart. De game is heel laagdrempelig, ook voor de beginnende (of juist wat oudere) speler

Spelers hebben de mogelijkheid om met gebruik van speciale voorwerpen zijn of haar tegenstanders dwars te liggen, zoals het beruchte Spiny-schild wat de speler op koppositie automatisch aanvalt. Voor een extra dimensie zijn er antizwaartekracht-zones waarbij spelers over muren, watervallen en plafonds racen voor extra snelheid.

Je hebt keuze uit 48 circuits en 5 snelheidsklassen, 42 coureurs en bijzondere personages! Zowel online of offline te spelen!

Online te koop bij o.a. Bol.com
0045496420253 | Nintendo Switch | PEGI: 3

Wat gaan jullie spelen?

En jij? Wat vind jij het leukste spel om met elkaar te spelen tijdens de feestdagen? Ik lees jullie reacties graag terug in de comments!

liefs Marion

Meer informatie

Gamebespreking maart 2022: de drie leukste, nieuwste en meest uitdagende games!
Drie games vol uitdaging, actie en plezier!
Uitdagende games voor de herfstvakantie! Game je gezellig mee?
2x Nieuwe games mei 2021

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Familiegames: Met de hele familie gezellig aan het gamen!
BabyBaby

Een reactie

  • Het leukste spel vind ik dat vragen spel, waar je binnen 5 seconden (of was het, dat spel met 30 seconden) de vraag moet beantwoorden. Gewoon lekker simpel, maar toch heel spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *