Gezonde voeding, kookhoek – Themapagina

lijn groen oudersenzo

Gezonde voeding

Culinaire tips & weetjes

Kookboeken & keukengerei

Recepten
lijn groen oudersenzo

Iedere dag is het een terugkerend bezigheid: koken! Omdat ook wij regelmatig met de vraag zitten ‘Wat eten we vanavond nou weer?’ plaatsen we regelmatig nieuwe recepten. Maar koken is natuurlijk veel meer dan alleen het lezen en uitvoeren van recepten. In deze rubriek geven we tips en meer informatie over lekker en gezond eten!

Schijf van vijf

De Schijf van Vijf bestaat uit 5 vakken vol gezonde producten om uit te kiezen. Elke dag kies je uit elk vak – naar smaak en behoefte – producten. Er zit in ieder onderdeel vast wel iets wat je lekker vindt. Vind je aardappels niet lekker, dan kies je gewoon voor een volkoren pasta. Geen trek in Broccoli? Dan vind je snijbonen misschien helemaal fantastisch. Ook als je vegetarisch wilt eten, is dat prima te doen op basis van de Schijf van vijf.

lijn groen oudersenzo
Gezonde voeding, kookhoek, themapagina

Voldoende vitamines

De basis van de Schijf van Vijf bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor je lichaam. Als je je voeding baseert op het principe van de Schijf van vijf krijg je voldoende vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten, vezels en vetten binnen. Als je daarnaast niet teveel producten buiten de Schijf van vijf eet, dan is de kans groot dat je gewicht ook goed op peil blijft. En soms mag je natuurlijk best jezelf eens verwennen met iets wat niet op de schijf staat, maar wat je wel hartstikke lekker vindt!

liefs Marion

Meer informatie

Gezonde voeding – Themapagina

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *