Nintendo LABO: VR-pakket

Nintendo LABO: VR-pakket

We kunnen weer gaan bouwen, knutselen, versieren en gamen! Dit keer komt Nintendo LABO met een VR-pakket! Met dit pakket ga je (o.a.) een VR-bril bouwen. En hoe vet deze uiteindelijk gaat worden, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Want je kunt je beperken tot de standaard karton-look, maar je kunt het karton natuurlijk ook versieren met stift, glitters, verf of stickers.

Bouwplaten

De doos zit weer vol bouwplaten. Als je de software in de Nintendo Switch stopt, kun je stap voor stap meebouwen met het filmpje. Eigenlijk gaat dit net zo eenvoudig als bij de vorige pakketten. Dit is inmiddels het vierde  LABO-pakket. Als je eenmaal fan bent van LABO, mag dit pakket natuurlijk niet in de verzameling ontbreken.

Het Nintendo Labo: VR-pakket bevat zes nieuwe Toy-Con-creaties om te maken, waaronder de VR-bril. Deze VR-bril wordt in combinatie met de andere creaties gebruikt, waardoor spelers worden aangespoord om natuurlijke bewegingen en gebaren te maken om te communiceren met de gamewereld en daarmee de speelbeleving te versterken.

Bouwen, versieren, gamen (en ontdekken)

Na het bouwen (en eventueel versieren) is het gametijd, want je bouwt de diverse constructies natuurlijk niet voor niks. En met gamen, bedoelen we natuurlijk ook ontdekken!

lijn groen oudersenzo
Nintendo LABO: VR-pakket

Wat zit er in de doos?

Nintendo Labo: VR-pakket bevat de Nintendo Switch-software en materialen om alle zes de Toy-Con projecten te kunnen bouwen: de VR-bril, de knaller, het fototoestel, de vogel, het windpedaal en de olifant. Ook zit er een schermhoes en een veiligheidskap in het pakket.

Voor het hele gezin

Nintendo LABO: VR-pakket is bedoeld voor het hele gezin. Ik vraag me alleen af of dit pakket de ouders mee krijgt. Ik hou er niet zo van om mij af te sluiten van de buitenwereld. Ik blijf liever alert. Dat zal wel een moederdingetje zijn, maar toch. Mijn zoon heeft er beduidend minder moeite mee. Hij heeft meerdere VR-spellen die hij speelt. Het valt me echter wel op dat hij dit soort spellen doorgaans in (de veiligheid van) zijn eigen kamer speelt. Blijkbaar geeft dat hem een vertrouwd gevoel.

Virtual Reality is een hype tegenwoordig en Nintendo heeft daar goed op ingespeeld. Maar voor je kunt gamen, moet er natuurlijk weer eerst gebouwd worden. Met naadloze precisie past alles weer perfect in elkaar. Wat blijft dit toch een ingenieus gebeuren. Het blijft je verbazen hoe mooi alles in elkaar valt en dat alles zo goed past.

lijn groen oudersenzo
Nintendo LABO: VR-pakket

Leuk en simpel

De spelletjes zijn leuk maar redelijk simpel, maar ik vraag me zelfs af of het daar wel om draait en of het grootste plezier niet zit in het bouwen. Aan de andere kant zijn het wel leuke, korte spelletjes die zich goed lenen om tussendoor te spelen. Hoe leuk is het om de zee in te duiken en die prachtige onderwaterwereld te fotograferen.


Als je van het LABO-concept houdt, is dit natuurlijk een mooie aanvulling. Ik vraag me alleen af of je naast de andere pakketten ook voor dit pakket zo’n kleine 90 euro neerlegt. Kwa keuze is het leuk om uit meerdere pakketten te kunnen kiezen, maar voor mijn gevoel hebben de drie voorgaande pakketten (LABO-mixpakket, LABO voertuigenpakket en LABO Robopakket) aan diversiteit meer te bieden. Neemt natuurlijk niet weg dat het weer gewoon een heel mooi pakket is.

liefs Marion

Extra informatie

LABO voertuigenpakket
Wat is Nintendo LABO?
Workshop Nintendo LABO
Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch

Bronvermelding

Tekst en fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *