Unravel two van EA

Unravel two

Onlangs kreeg ik dit spel toegestuurd om uit te proberen. Ik had er nog niet eerder van gehoord maar het spel was van mijn favoriete gamemerk “Electronics Arts” dus dat maakte mij wel erg nieuwsgierig. De leukste spellen die ik de afgelopen jaren heb gespeeld, waren van EA. Dat zegt natuurlijk wel iets.

Unravel Two

Door tijdgebrek heb ik jammer genoeg niet meer zoveel gelegenheid om te gamen (want al die ballen die je hoog moet houden als werkende moeder slurpen al je vrije tijd weg), dus ik hou alle nieuwe games niet zo nauw meer in de gaten. Er glipt links en rechts dus van alles langs mij heen. Blijkbaar ook de eerste versie van Unravel, want ‘Two’ verraadt dat er blijkbaar al een eerder deel moet zijn geweest. Die heb ik dus duidelijk gemist en als ik even google blijkt ‘Unravel’ in 2016 al door EA te zijn uitgebracht. Ook Unravel Two is niet helemaal nieuw meer. Dit spel is namelijk vorig jaar al op de markt gebracht en is beschikbaar voor de Playstation 4, Windows (de versie die ik nu heb uitgetest), Switch en Xbox.

lijn groen oudersenzo
Unravel two

Wat is de bedoeling?

Dat is altijd een goede vraag. De game is één grote puzzel waarbij je goed logisch moet blijven nadenken om de voortgang te ontrafelen. Soms zijn de stappen eenvoudig, maar er zitten ook behoorlijk wat pittige stappen tussen. Ik ben niet zo handig, dus ik zat al snel verwikkeld in een schijnbaar uitzichtloze kwestie. Gelukkig heb ik een slimme zoon die direct ziet wat ik moet doen: “Oh mam, je moet even zo en zo doen! Kom maar ik doe het wel even voor je.” En binnen een fractie van een onoplettende seconde zit mijn zoon achter mijn computer en heb ik het nakijken.

Bij Unravel two moet je net als in de eerste versie puzzels oplossen. Je speelt met Yarny, een super schattig figuurtje van garen. In deel twee hebben ze het je echter wel iets lastiger gemaakt. Er is namelijk nog een garenfiguurtje waarmee Yarny kan samenwerken. Of niet, soms kan hij het prima alleen af.

lijn groen oudersenzo
Unravel two

De verschillen

De aanwezigheid van een tweede poppetje is dus een belangrijk verschil met de eerste Unravel. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden. Je kunt namelijk gezamenlijk lopen (de touwtjes zitten dan in elkaar gewikkeld) of los van elkaar, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Om de game leuk te vinden moet je ervan houden puzzels op te lossen. Soms moet je daar die hersens voor laten kraken (of je puberzoon om hulp vragen), maar het houdt je in ieder geval lekker zoet. Je gaat nieuwe manieren ontdekken om te springen, glijden, slingeren en rennen. Samenwerking kan belangrijk zijn in deze prachtige wereld vol uitdaging en avontuur. 

lijn groen oudersenzo
Unravel two

Super schattig

De wandelende bolletjes wol, vind ik super schattig en ook het landschap is prachtig. In deze wereld lijken emoties tot leven te komen in dramatische avonturen. Hoe groot is jouw liefde en positiviteit? Weet jij het spel tot het einde te ontrafelen? Ik ben er voorlopig nog wel even zoet mee. “Eh Rocco… kun je mij nog even komen helpen? Ik zit een beetje vast…”

Het spel is geschikt voor spelers vanaf 7 jaar.

Trailer

lijn groen oudersenzo
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

FIFA19 voor de Nintendo Switch
De Sims 4: Eiland Leven
De voordelen van de Xbox One S spelcomputer
Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *