Super Mario Bros. U Deluxe

Super Mario Bros. U Deluxe

Nintendo had mij niet blijer kunnen maken dan met deze game. Ik ben absoluut een dikke, vette, Mariofan! Maar dan wel eentje van de oude stempel. Dus niks 3D of open werelden, nee ik hou van de old fashion 2D side-scroller, zodat ik niet kan verdwalen. Als ik alle kanten op kan gaan, weet ik het namelijk niet meer. En deze game is gewoon weer een ouderwetse side-scroller! Mario kan gewoon maar één kant op én dat is precies de goede richting. Of hij moet terug lopen, maar dat zou natuurlijk heel dom zijn.

Uitgebreide WII U variant

Super Mario Bros. U Deluxe voor de Nintendo Switch is een uitgebreidere versie van de Wii U-variant. En dat maakt mij dus blij. Het eerste wat Rob tegen mij zei toen ik het spel de eerste keer opstartte: “Zo, we zijn jou dus voorlopig een tijdje kwijt.” En ik kan alleen maar zeggen: “Ja!” Nou ja, mentaal dan. Fysiek ben ik gewoon hier op de bank te vinden, voor de buis met een Joy-Con in mijn hand.
New Super Mario Bros. U Deluxe bevat zowel New Super Mario Bros. U als het meer uitdagende New Super Luigi U.

Hetzelfde maar toch ook weer niet

Het spel is natuurlijk gewoon een opgepoetste WII-U game, maar toch ook weer niet helemaal. Er zitten namelijk nieuwe personages in de game, Nabbit en Toadette. Deze nieuwkomers zijn zeer geschikt voor jongere of minder ervaren spelers, omdat ze bijzondere voordelen met zich meebrengen. Nabbit loopt geen schade op van vijanden. Dat kan erg goed van pas komen. En als Toadette een superkroon gebruikt, verandert ze in Peachette! Peachette kan een dubbele sprong uitvoeren, langzaam zweven tijdens een vrije val, en met een boost snel uit een gat komen.

lijn groen oudersenzo
Super Mario Bros. U Deluxe

Verfrissend en toch vertrouwd

Het spel kun je tot vier spelers spelen, met elk een enkel Joy-Con in handen. Je kunt hierdoor samenwerken om munten te pakken en de hindernissen onderweg naar de vlag te overwinnen. Of je gaat elkaar juist in de weg zitten om zelf zoveel mogelijk munten te verzamelen. Dat kan natuurlijk ook. Voor mij hoeft dit niet. Als je het spel met meerdere spelers speelt, zit je elkaar eerder in de weg dan dat het je profijt geeft. Laat mij het maar lekker in mijn eentje spelen.

Lastig opslaan

Zo zijn er nog wel een paar verschillen, maar die moet je gewoon zelf gaan ontdekken. Het spel is verfrissend en toch vertrouwd en het speelt echt heel fijn op de switch. Het enige dat ik een tikkeltje jammer vind, is dat je niet steeds tussentijds kunt opslaan. Je moet een paar levels verder zijn, voordat die mogelijkheid er weer is. Dat is niet nieuw, dat was altijd al, maar stiekem vind ik dat toch een beetje jammer. Ik had gehoopt dat juist daar iets aan veranderd zou zijn, maar niet dus. Dat zorgt ervoor dat ik het spel inderdaad niet zo snel weg kan leggen, sorry guys.

lijn groen oudersenzo
xxx

Muntjes en verborgen levels

Als jij een liefhebber bent van de originele Mario, met het pakken van muntjes en het vinden van verborgen levels, dan is dit spel natuurlijk een absolute aanwinst. Je kunt je hart ophalen en de komende tijd verslaafd zijn om het spel uit te spelen. Ik spreek uit ervaring.

Het spel oogt mooi en fris en de levels zitten vertrouwd in elkaar. Vertrouwd is vooral het goede woord voor deze game, want je moet natuurlijk geen spetterende vernieuwingen verwachten. Zelf vind ik dat juist een verademing, want hierdoor voelde het spelen als een soort ‘thuiskomen’ na een lange reis. Daarbij staat het spel garant voor heel veel uren speelplezier!

It’s a me, Mario!

Bekijk de trailer

Specificaties Super Mario Bros. U Deluxe

NaamSuper Mario Bros. U Deluxe
PlatformNintendo Switch
EAN0045496423766
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

De games van Super Mario Bros zijn de ultieme evergreens
Super Mario Maker 2 voor de Nintendo Switch
LEGO Harry Potter 1-7 Collection

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *