2x Nieuwe games mei 2021

2x Nieuwe games mei 2021

De maand zit er alweer bijna op. Hoogste tijd voor het bespreken van de nieuwe games mei 2021! Als ik naar buiten kijk, vraag ik me af waar de lente blijft. Normaal gesproken vallen in deze periode zo’n beetje de mussen van het dak en nu zie ik ze rondvliegen met een paraplu boven hun hoofd en hun winterjassen over de oren getrokken. Gisteren vielen niet de mussen van het dak, maar vlogen er zelfs grote hagelstenen om mijn oren. Natuurlijk precies op het moment dat ik de tuin in liep om iets uit de schuur te pakken. Heel fijn.

Lentedans

Is het misschien een idee om met z’n allen een “lentedans” te doen? Wie weet, helpt het. Dit is toch ook Pietje Prut en als ik naar mijn weerapp kijk, zie ik op korte termijn ook niet echt een hoopgevende verandering.

Games mei 2021

Hoewel ik dolgraag naar buiten wil gaan, breng ik – vooral wegens het slechte weer – de dagen veelal nu binnen door. Een boek lezen doe ik het liefste buiten in de zon, binnen zoek ik mijn vertier in andere dingen. Dat kunnen creatieve dingen zijn (zoals knutselen en fröbelen), maar ook game ik nu wat vaker. Misschien jij en/of de kids ook wel? Vandaar dat ik in deze blog twee spiksplinternieuwe games ga bespreken. Want er zijn twee games op de markt gekomen, die voor de Pokémonfan en/of Simsfan als muziek in de oren zullen klinken! Dit keer ook een spel voor de kleinste spelertjes (PEGI 3).

Hopelijk gamen we met elkaar de lente tegemoet, want laat die zon nu maar komen hoor!

lijn groen oudersenzo
2x Nieuwe games mei 2021

De Sims 4 Binnenplaats Oase Kit

Er zijn niet heel veel spellen die mij lang kunnen bekoren, maar De Sims is daar zeker één van. Iedereen die Oudersenzo.nl langer volgt heeft al meerdere uitbreidingspakketten voorbij zien komen. En nu is er dus weer een nieuwe. Een kleine kit, gewoon voor de leuk. Met deze kit kun je het huis van je Sims een Marokkaanse touch geven met exotische planten, mooie kleurrijke meubels en een stijlvolle binnenplaats. De felle kleuren lachen te tegemoet en de tropische planten geven je het gevoel in een oase te zijn beland.

Verwacht geen nieuwe uitdagingen, maar wellicht kan deze kit je toch een klein beetje lentegevoel geven of een voorzichtige zonnestraal. Mijn Sims genieten inmiddels van een verfrissend briesje in hun weelderige oase, versierd met kleurrijke tegelpatronen. Zolang het in mijn eigen tuin nog maar geen lente lijkt te worden, geniet ik maar van de lente in de tuin van De Sims.

Voor het spelen van dit spel heb je het basispakket van De Sims 4 (en alle game updates) nodig.
PEGI: 12 | Te koop: EA.com

lijn groen oudersenzo
2x Nieuwe games mei 2021

Pokémon Snap (Switch)

De tweede game is een nieuwe game voor de Pokémonfan. Dit is echter totaal iets anders dan je normaal van Pokémon gewend bent. Dit spel is gebaseerd op het klassiek Pokémon Snap voor de Nintendo 64. Je gaat in deze game niet strijden met je Pokémons maar je gaat woestijnen verkennen en jungles en nog veel meer plekken waar Pokémons zitten. Het is de bedoeling dat je deze zo mooi en bijzonder mogelijk fotografeert. Op deze manier ontdek je (tot nu toe) onbekende gedragingen van je favoriete Pokémons.

Ecologisch onderzoek

In deze game ga je professor Mirror en zijn assistente Rita helpen bij hun ecologisch onderzoek naar Pokémon. Professor Mirror beoordeelt je fotografievaardigheden tijdens je onderzoek naar het mysterieuze verschijnsel Illumina en bij het samenstellen van je eigen Pokémon Photodex. Elke foto krijgt een score van minimaal één ster en maximaal vier sterren op basis van de zeldzaamheid van het vastgelegde Pokémon-gedrag. De totale score van elke foto – op basis van parameters zoals de houding van de Pokémon, zijn grootte, de richting die hij opkijkt en zijn plaats binnen het fotokader – wordt weergegeven door de kleur van deze sterren. Hogere scores krijgen apartere kleuren. Als je een Pokémon iets interessants ziet doen, moet je direct toeslaan!

Het is voor de kleinsten een leuke manier om kennis te maken met Pokémons en fotografie. Het is een open wereld game, dus je kunt zelf de richting en het tempo bepalen. De foto’s kun je delen met vrienden en andere spelers. Als andere je foto’s bekijken, kun je medailles verdienen. Hoe meer je foto’s worden bekeken, hoe meer medailles je kunt verdienen!

Voor het spelen van dit spel heb je de Nintendo Switch nodig.
PEGI: 3 | Te koop: Bol.com

liefs Marion

Meer informatie

Familiegames: Met de hele familie gezellig aan het gamen!
Drie games vol uitdaging, actie en plezier!
Vakantietijd? Gametijd! 3x games voor de zomervakantie!
Uitdagende games voor de herfstvakantie! Game je gezellig mee?
Gameverslaving, vluchten in een digitale wereld. Kan het kwaad?
Strategisch gamen met een grote glimlach!
Leuke games voor de winterdagen!
Gamen, maar waarmee?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

2x Nieuwe games mei 2021
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *