De games van Super Mario Bros zijn de ultieme evergeens.

De games van Super Mario Bros zijn de ultieme evergreens

Rap na de verschijning van Mario Bros, ergens begin jaren 80,  ben ik fan van hem geworden. Dus dat is al een behoorlijke tijd geleden. Hij maakte zijn debuut in het arcadespel Donkey Kong. Hij was daarin de schurk in het eindfilmpje. Gelukkig ging hij slechts knock-out en niet echt dood. Stel je voor dat we hem niet beter hadden leren kennen!

Jongere broer Luigi

In 1983 kreeg Mario Bros een eigen spel, samen met zijn jongere broer Luigi. Inmiddels speelt hij de hoofdrol in meer dan 200 videospellen en zijn er zo’n 285 miljoen spellen verkocht. Dat maakt de Marioserie de bestverkopende videospelserie aller tijden. En gelukkig worden er nog steeds nieuwe games toegevoegd aan het bestaande assortiment. Want eerlijk is eerlijk, ik kan er geen genoeg van krijgen. Het spelen van de spellen van Super Mario Bros blijft gewoon hartstikke leuk.

Wie is Mario Bros?

Ik kan me bijna niet voorstellen dat je nog nooit van hem hebt gehoord, maar toch even een snelle nadere kennismaking met deze kleine, aardige, mollige, Italiaanse loodgieter! Mario Bros woont in Mushroom Kingdom en staat bekend dat hij Bowsers plannen altijd dwarsboomt, om Princes Peach te redden. Bowser is niet Mario’s enige vijand, want ook Wario kan zijn bloed wel drinken en vergeet Donkey Kong niet. Deze reusachtige aap is een tijd lang zijn vijand geweest. Inmiddels zijn het vrienden van elkaar geworden. Gelukkig maar, want ze zijn natuurlijk allebei hartstikke leuk.

lijn groen oudersenzo
De games van Super Mario Bros zijn de ultieme evergreens

Verschillende soorten games

Mario was oorspronkelijk neergezet als een tweedimensionale sprite, maar in latere spellen heeft hij een driedimensionaal, polygonisch weergegeven uiterlijk. Mario’s standaard uiterlijk is met de jaren veranderd: een kort, gezet mannetje dat een petje met een ‘M’ erop draagt, bruin haar, zwarte snor, een abnormaal grote en ronde neus, witte handschoenen en een overall. De reden dat hij die snor en dat petje heeft gekregen is dat ze de mond en het haar niet zo konden laten bewegen. Hij draagt normaal gesproken een blauwe overall over een rood shirt, maar oorspronkelijk droeg hij een rode overall op een blauw shirt zoals in Donkey Kong (dit is ook hoe Mario eruitziet in de drie cartoonseries).

Er zijn verschillende games inmiddels verkrijgbaar in diverse genres. Want naast de platformspellen is hij ook te vinden bijvoorbeeld racegames (Mario Kart), sportspellen (Mario Tennis of Mario Golf serie) en natuurlijk de Mario-RPG’s. Inmiddels zijn daar films, strips en andere Mario producten aan toegevoegd. Je kunt dus wel stellen dat Mario een echte held is en het is dus niet zo gek dat ik dus al zo’n klein 40 jaar fan van hem ben.

Een eigen Super Mario Bros pagina

Zo’n beroemdheid verdient natuurlijk zijn eigen pagina en die krijgt hij hier dan ook. Op deze pagina zullen we de nieuwste spellen van Mario Bros gaan bespreken en houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van deze grappige loodgieter. De aftrap doen we met het gloednieuwe spel:

lijn groen oudersenzo
De games van Super Mario Bros zijn de ultieme evergreens

Super Mario 3D All-Stars

Ontdek drie van Mario’s grootste 3D-avonturen met Super Mario 3D All-Stars op de Nintendo Switch! Deze speciale bundel bevat Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy, alle drie geoptimaliseerd voor de Nintendo Switch met verbeterde HD-graphics, Joy-Con-besturing en een muziekspeler met de epische soundtracks van alle drie de games

Super Mario 64: Super Mario 64 markeerde Mario’s glorieuze debuut in de wereld van 3D, met een tijdloze besturing die sindsdien in al zijn 3D-avonturen te vinden is. Spring tegen muren op, voer achterwaartse salto’s uit en vlieg zelfs door de lucht terwijl je schilderijen in het kasteel van princes Peach verkent om krachtsterren te verzamelen en Bowser te stoppen!

Super Mario Sunshine: Op naar het strand! Mario reist naar het prachtige Isle Delfino voor een tropische vakantie met zijn vrienden. Eenmaal aangekomen ontmoet hij de vriendelijke F.L.U.D.D. en ontdekt hij een duister plot en het kwaadaardige meesterbrein hierachter. Met zijn nieuwe vriend kan Mario op unieke manieren door de werelden reizen dankzij de magische waterpomp!

Super Mario Galaxy: Mario gaat op een intergalactische missie om Rosalina te helpen en prinses Peach te redden van Bowsers astronomisch machtige offensief. Negeer de zwaartekracht en spring over de planeten met de optionele bewegingsbesturing, of geef een Joy-Con-controller aan een vriend voor dubbel plezier in de Co-Star Mode!

liefs Marion

Meer informatie

Super Mario Bros. U Deluxe
Super Mario Maker 2 voor de Nintendo Switch

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *