Fitness Boxing

Fitness Boxing

Eigenlijk had ik deze game in huis gehaald voor de mannen. Rob leek het wel wat, hij wilde sowieso meer gaan sporten en Rocco houdt van alle vechtsporten, dus deze ‘game’ leek me ook perfect voor hem. Aan mijzelf had ik niet gedacht…

Wat is Fitness Boxing? Met dit Fitness Boxing programma zet je even goed je spieren aan het werk. Je kunt deelnemen aan workouts die op boksen gebaseerd zijn en je kunt zelf bepalen hoe zwaar het programma is dat je volgt. Met de Joy-cons in je handen moet je stoten (naar voren, onderhands, opzij), stoten ontwijken en squatten. Je gebruikt dus je hele lichaam om dit goed voor elkaar te boksen.

Verkocht

Ondanks dat ik de game voor de mannen had aangeschaft, wil ik altijd zelf nieuwe games uitproberen. Ik moet er immers over schrijven en dat doe ik graag op basis van mijn eigen ervaring. Dus begin van deze week, installeerde ik het programma voor de switch, pakte de Joy-con-controllers en ging in de starthouding staan. Vanaf zo’n beetje dat allereerste moment was ik verkocht. De eerste ‘workout’ duurt nog geen 8 minuten en dat maakt het ook voor iemand die al tijden niet meer heeft gesport, een fijn begin. Na mijn 8 minuten, wilden de mannen natuurlijk ook aan de slag. Zij hadden het nog veel langer kunnen volhouden maar voor de eerste dag is dit alles wat je hoeft te doen. Los van de dagelijkse workout kun je overigens nog wel andere trainingen doen.

lijn groen oudersenzo
Fitness Boxing

Het vervolg van de workout

Dag twee is pittiger, maar je kunt gelukkig kiezen uit verschillende tijden, waarbij de minimale workout 15 minuten duurt. Dat is goed vol te houden, ook voor de beginneling. Wil je echter een zwaarder programma volgen? Geen probleem. Dan kies je gewoon een workout van 25, of 35 minuten. Dat is wel zo fijn.

Je doet de oefeningen op instrumentale beats van bekende en populaire liedjes. De muziek stimuleert het ritmische bewegen, want stil staan is natuurlijk geen optie. Er zijn 20 ulockable hitnummers waar je uit kunt kiezen.

Hoe fanatiek je traint bepaal je zelf. De dagelijkse training varieert van 10 tot 40 minuten en biedt een normale en een snelle modus. Je kunt je eigen gegevens invoeren (lente en gewicht) en de software schat op basis van deze gegevens je BMI. Na alle oefeningen krijg je ook het aantal verbrande calorieën.

Wat kun je verwachten?

Als je een professionele boxer wil worden, kun je natuurlijk beter naar de sportschool gaan. Het is een fitness programma waarbij je op muziek boksbewegingen maakt. Het programma is dus géén serieuze bokstraining. Als je ambities hebt om de ring in te gaan, dan heb je natuurlijk niks aan dit programma. Wil je echter dagelijks een gezond portie beweging hebben, op een leuke manier, dan is dit programma helemaal top! Vooral omdat je zelf kunt bepalen hoe lang je workouts duren, is het goed in je dagelijkse schema in te passen. Bijvoorbeeld om de dag mee te beginnen, of juist ‘even tussendoor’.

Het programma kent drie opties: de dagelijkse workout, de vrije training en een basis training. Alle bewegingen worden op een rustige en duidelijke manier uitgelegd, veelal met tutorials. De workout is altijd inclusief een warming-up én cooling down.

Ritmegevoel

De workout is niet alleen fysiek gericht, maar verlangt ook een bepaald ritmegevoel, doordat je continu moet bouncen en op het juiste moment moet slaan. Niet iedere stoot zal daarom eindigen in een ‘perfect’ of ‘OK’. Het willen bepalen van perfectscores kan wellicht nog wel eens ten koste gaan van op de juiste manier slaan. Belangrijk hierop te blijven letten, zodat je niet onnodig je schouders op een verkeerde manier belast. Je lichaam op de juiste manier gebruiken is belangrijker dan een ‘perfect’ score in pixels.

lijn groen oudersenzo
Fitness Boxing

Alleen of samen

Zelf vind ik het fijn om dit programma te volgen, gewoon in mijn eentje. Het liefst als alle mannen naar werk of school zijn en niemand mij kan ‘bespieden’ hoe ik soms sta te stuntelen. Maar als je het leuk vindt, kun je het ook samen met iemand doen. Deze optie heb je in de vrije training door te kiezen voor Tandem. Het programma krijgt dan meer een spelelement doordat je samen voor hogere scores kunt zorgen door bijvoorbeeld tegelijk te slaan, of een zo lang mogelijke combinatie te maken. Dat is leuk, absoluut, maar het heeft voor mij niet meer zoveel met mijn dagelijkse workout te maken. Meer leuk als fysieke entertainment.

Specificaties Fitness Boxing

NaamFitness Boxing
PlatformNintendo Switch
EAN0045496423469
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Fit voor de zomer! Hoe regel je dit?
Wat is Fortnite?
Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch
Nintendo LABO: VR-pakket

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *