3x Gamen. Maar waarmee?

Buiten is het vroeg donker, koud en nat. Binnen is het gezellig en warm. Je kunt een goed boek pakken, maar je kunt natuurlijk ook de strijd aangaan met pixels en een lekker portie gamen. Alleen, met je broer of zus, of online met de hele wereld. En nee ouders, gamen is echt niet alleen slecht.Het is bijvoorbeeld hartstikke goed voor het verbeteren van de oog-handcoördinatie en het leren uitdenken van strategieën. Het kan zelfs goed zijn voor je talenkennis. Als je bijvoorbeeld games in het Engels speelt. Mijn zoon had (mede) hierdoor een 9 voor zijn mondelinge tentamen Engels.

Gezellig met elkaar gamen!

Ik zei het al in de vorige gamebespreking, dit is de periode dat er aan de lopende band nieuwe games worden uitgebracht. Vorige keer hebben we vooral de wat stevigere games besproken, om de term “jongensgames” te vermijden, maar vandaag gaan we een paar superleuke games bespreken die waarschijnlijk meer voor de meiden zijn. Nee, dat is onzin natuurlijk. Deze games zijn ook hartstikke leuk voor de boys! Dus pak de PC, Xbox of Nintendo Switch er maar bij, want we gaan gamen!

Yono and the celestial elephants

Op Yono was ik direct verliefd. Hoe schattig is deze blauwe olifant! Je gaat op avontuur met deze blauwe schat. Olifanten zijn de machtige beschermers van de wereld, die een keer per millennium uit de sterren worden geboren. Dit is het tijdperk van de olifant Yono. Maar Yono moet nog veel leren, want hij is eigenlijk nog een maar een kleine ukkepuk.

Yono woont in een koninkrijk dat wordt bewoond door ondode Bonewights en robotische Mekani. En daardoor zijn de missies niet zonder gevaar. Dat snap je. Maar het is aan Yono de taak om de wereld te redden en aan jou de eer om hem hierbij te helpen.

Yono and the Celestial Elephant is een groot avontuur met uitdagende puzzels, schattenjachten, een geweldig gevecht en een wereld vol mensen. Ontdek de rijke geschiedenis van een koninkrijk waar mensen, zombies en robots naast elkaar leven en waar je je slurf moet gebruiken om puzzels op te lossen en geheimen te vinden.

Een spel wat er niet alleen hartstikke leuk en mooi uit ziet, maar ook nog eens heel fijn speelt! Een spel dat veel te bieden heeft voor alle leeftijden. Want ook voor volwassenen kent dit spel voldoende uitdaging! Dit spel verstop ik lekker voor mezelf!

Specificaties Yono and the celestial elephants

NaamYono and the celestial elephants
MerkMindscape
PlatformNintendo Switch
LeeftijdsindicatiePEGI 7
EAN5390102521301
Bestel directBol.com

Garfield Kart: Furious Racing

Als je dol bent op Mario Kart, dan ben je ook fan van Garfield Kart, want de games hebben heel wat overeenkomsten! Wie kent die grote, dikke, oranje kater nou niet?! Garfield draait al heel wat jaren mee. Ik weet nog dat ik zelf een jaar of dertien was (een eeuwigheid geleden dus, ergens in de vorige eeuw), toen ik voor het eerst kennis met hem maakte. Mijn vriendin was er verzot op. En terecht. Het feit dat Garfield er nog steeds is, zegt wel iets over deze dikke, luie kat.

De racebanen zijn gebaseerd op de omgevingen uit de stripboeken van Garfield. Naast Garfield zijn er ook andere personages uit de strips. In totaal zijn het er acht. De race doet veel denken aan Mario Kart, maar dan voor de Xbox. Je kunt onderweg allerlei voorwerpen op pikken waarmee je je kunt verdedigen of je tegenstanders uit te schakelen. Want ach, waarom zou je eerlijk willen winnen, als je ook je tegenstander dwars kunt zitten?

Er zijn zestien iconische circuits die allemaal zijn gebaseerd op de wereld van de luie, maar hongerige kat. Je kunt het spel in je eentje spelen, maar je kunt het ook met elkaar spelen, tot vier spelers. Of online tegen anderen tot acht spelers.

Super tof, mooi uitgevoerd, hilarisch en absoluut verslavend!

Specificaties Garfield Kart: Furious Racing Xbox One

NaamGarfield Kart: Furious Racing Xbox One
MerkMindscape
PlatformXbox
LeeftijdsindicatiePEGI 3
EAN3760156483764
Bestel directBol.com

De Sims 4: Studentenleven (expansion pack)

Er is weer een nieuw uitbreidingspakket voor De Sims 4! We bespraken een tijdje terug al “Eilandleven”, maar nu is het tijd voor studiebollen! Want je Sim kan zich nu gaan inschrijven aan de universiteit. Dat wordt natuurlijk één groot feest! Wat dacht jij dan! Het dak gaat eraf! Oh nee, er wordt natuurlijk serieus gestudeerd. Want als je Sim goed studeert dan zal hij succesvoller zijn!

Volg colleges die je Sim voorbereiden op een technische, educatieve of juridische carrière. Ontdek robotica en pingpong, of haal geintjes uit met een rivaliserende universiteit. Blok keihard, slaap uit en geef de mascotte een high-five – zorg alleen dat je cijfers op peil blijven!

Laat ze een college bijwonen of zwoegen op essays en presentaties. Hoe meer je Sims leren, hoe succesvoller ze zullen zijn. Colleges bijwonen of spijbelen zullen de cijfers van je Sims beïnvloeden, dus tijdmanagement is een must.
Hoe Sims het studentenleven ervaren is helemaal aan jou. Ze kunnen de hele nacht blokken om hun huiswerk te maken, of op de bank hangen en uitslapen. Met tal van activiteiten als sap-pong, voetbal en chillen met klasgenoten valt er altijd wel iets leuks te beleven! Sims kunnen deelnemen aan robotica-, debatteer- of kunstclubs, of zelfs lid worden van een mysterieus geheim genootschap.

Voor de Simsspeler mag dit uitbreidingspakket natuurlijk niet ontbreken! Het is opnieuw een super vette uitbreiding wat veel oneindig veel nieuwe mogelijkheden biedt. Behoorlijk verslavend! Maar dat weten we van De Sims.

Specificaties De Sims 4: Studentenleven

NaamDe Sims 4: Studentenleven
MerkElectronic Arts
PlatformWindows
LeeftijdsindicatiePEGI 12
EAN5035226123962
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

2x Nieuwe games mei 2021
Strategisch gamen met een grote glimlach!
3x Leuke games voor de winterdagen!
Super vette games voor de feestdagen!
Drie vette games voor de Xbox

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

#spon Met dank aan Nintendo, Mindscape en Electronic Arts.

lijn-groen-oudersenzo
3x gamen, maar waarmee?
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *