Pokémon is hot en blijft komen met nieuw speelplezier!

Pokémon is hot en blijft komen met nieuw speelplezier!

Hier in huis woont een (bijna volwassen) Pokémonfan met zo’n beetje alle games, DVD’s die zijn uitgebracht, aangevuld met mega stapels speelkaarten. Het gaat hier om mijn puberzoon Rocco (17). Vanaf zijn kleutertijd is hij verzot op Pokémon en hij weet er écht heel veel van af. Niet zo gek dus dat door hem reikhalzend werd uitgekeken naar de nieuwste game, namelijk Pokémon Brilliant Diamond voor de Nintendo Switch. De Switch ben ik dus voorlopig een tijdje kwijt, want die bemachtigen zolang hij het spel nog niet heeft uitgespeeld, is zo’n beetje een gevecht om leven en dood. Okay, ik charger, maar toch.

Pokémon leeft, al ruim twintig jaar

De company werd in 1995 opgericht door Satoshi Tajiri. Vanaf die tijd is het wereldwijd een grote hit geworden én gebleven. Het is toegespitst op fictieve wezens genaamd “Pokémon”, die worden gevangen en getraind door mensen, Pokémontrainers genoemd, om ze elkaar te laten bevechten voor de sport. Elke wezen heeft zijn eigen looks en bijzondere talenten.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl 

Deze nieuwe games zijn remakes van twee oude klassiekers. Niet zo gek dus als je na het opstarten denkt: “Huh, dat komt bekend voor?!” Diamant en Pearl werden uitgebracht voor de Nintendo DS in 2006 (Japan) en in 2007 (Noord-Amerika). In de oorspronkelijke game moesten er acht Gym Leaders verslagen worden en dat is in de remake nog steeds het geval. Als dit is gelukt, kun je aan een toernooi meedoen waarin je kunt worden uitgeroepen tot kampioen.

lijn groen oudersenzo
Pokémon is hot en blijft komen met nieuw speelplezier!
Pokémon is hot en blijft komen met nieuw speelplezier!

Sinnoh

De avonturen in Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl vinden plaats in Sinnoh. Dit natuurrijke gebied met Mount Coronet in het hart is een land waar vele mythen hun oorsprong vinden. Op je reis bezoek je vele verschillende locaties in Sinnoh, terwijl je probeert de kampioen van de Pokémon League te worden.

De game blijft trouw aan het oorspronkelijke verhaal en de schaal van de dorpjes en paden is behouden gebleven. Als je Diamond en Pearl hebt gespeeld, kun je terugkeren naar bekende locaties en bekende momenten opnieuw beleven. Mocht je nog nooit eerder voet hebben gezet in Sinnoh, dan staan je talloze nieuwe ontmoetingen en verrassingen te wachten.

Beleving van de game

Maakt het uit dat de games opgepoetste bestaande games zijn? Nee eigenlijk niet, althans niet voor de diehard Pokémonfan! Hij ervaart hier namelijk de klassieke Pokémonervaring en zal daar zeker van gaan genieten. De games waren geliefd, dus het is niet zo gek dat juist deze spellen een remake kregen.

Ondanks dat hij de oorspronkelijke games al lang heeft uitgespeeld, is Rocco nog steeds enthousiast om zijn tanden opnieuw in deze game(s) te zetten. De echte fan krijgt er domweg nooit genoeg van en hij zal de game pas opzij leggen, als ook deze remake volledig is uitgespeeld. Of hem dit gaat lukken, daar twijfel ik geen seconde aan en tot die tijd is het lekker rustig in huis.

Te koop

Nog op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen? Dan is dit spel voor de gamer én/of Pokémonliefhebber een absolute musthave.

Pokémon Briljant Diamond | Nintendo Switch | 0045496428099 | PEGI 7

lijn groen oudersenzo
Pokémon is hot en blijft komen met nieuw speelplezier!
Pokémon is hot en blijft komen met nieuw speelplezier!

Sword & Shield Fusion Strike

Maar er is nog meer Pokémonnieuws! Er zijn namelijk nieuwe Trading Cards, namelijk: Sword & Shield Fusion Strike. Ietwat paarse en roze Pokémon met de Fusion Strike Style beschikken vaak over aanvallen die gericht zijn op teamwork en die uitgaan van het principe dat je sterker staat met meer. Fusion Strike Pokémon hebben er doorgaans baat bij wanneer anderen met deze Battle Style van de partij zijn.

De te bewandelen weg ligt vol met grenzenloos potentioneel met de nieuwe Pokémon Fusion Strike style! Nieuwe aanpasbare Pokémon zoals Genesect V, Hoopa V en Mew VMAX kunnen niet wachten om de strijd aan te gaan, terwijl de Single- en Rapid Strike Pokémon opdoemen, zoals Rillaboom VMAX, Cinderace VMAX en Inteleon VMAX in hun Gigantamax vormen. Ga met de stroom mee en ontdek nieuwe krachtige strategieën met Pokémon Sword & Shield Fusion Strike!

De Pokémon Sword & Shield Fusion Strike Booster bevat 10 willekeurige Pokémon kaarten.

Te koop

De kaarten zijn online te koop en zijn natuurlijk perfect geschikt voor in de schoen óf onder de kerstboom! Het zal ongetwijfeld zorgen voor “happy faces”!

Let op: Er kan geen keuze worden gemaakt tussen de vier boosters. De inhoud van de boosters is gelijk, het is enkel de verpakking die verschilt. Je ontvangt een van de afgebeelde boosters.

Pokémon Sword & Shield Fusion Strike | 0820650809163 | Vanaf 12 jaar

Het vervolg van de serie Pokémon evoluties

Maar met de nieuwe game én trading cards, zijn we er nog niet, want The Pokémon Company International heeft halverwege de serie een nieuwe trailer uitgebracht van ‘Pokémon Evoluties’, de nieuwe mini-animatieserie ter gelegenheid van de viering van het 25-jarig jubileum van het wereldwijde entertainmentmerk.

lijn groen oudersenzo
lijn groen oudersenzo

De achtdelige serie neemt fans mee op een tocht door alle bekende regio’s van de Pokémon-wereld die in de populaire hoofdserie videospellen sinds de lancering ervan 25 jaar geleden verkend zijn. De regio’s verschijnen in omgekeerde chronologische volgorde van hun oorspronkelijke introductie. Hierbij biedt elke aflevering een nieuwe kijk op bekende Pokémon-verhalen. Tot nu toe zijn de regio’s Galar, Alola, Kalos en Unova de revue gepasseerd. De resterende vier afleveringen spelen zich af in Sinnoh, Hoenn, Johto en Kanto.

Ter voorbereiding op het vervolg van de serie op 2 december kunnen fans de eerste vier afleveringen van ‘Pokémon Evoluties’ exclusief op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon en op Pokémon TV terugkijken.

liefs Marion

Meer informatie

Een nieuw hoofdstuk in de wereld van Pokémon: Spannend, leerzaam en onvergetelijk!
Fans kunnen de legendarische reis van Ash en Pikachu herdenken
Familiegames: Met de hele familie gezellig aan het gamen!
Drie games vol uitdaging, actie en plezier!
Uitdagende games voor de herfstvakantie! Game je gezellig mee?
De leukste Pokémon cadeaus!
In dertig jaar is Pokémon uitgegroeid tot meest succesvolle game-franchise
Pokémon: Let’s Go, Pikachu!
Pokémon Ultra Moon

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com


BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *