Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen

Nintendo komt met een nieuwe game van Mario & Luigi voor de Nintendo DS waarbij je springvaardigheden behoorlijk worden uitgedaagd! Een nieuwe game, met een behoorlijk lange titel, maar de titel geeft direct al een belangrijk gegeven prijs, Mario vecht in deze game namelijk niet tégen Bowser, maar mét Bowser. En niet alleen met Bowser, maar ook met al zijn vrienden.

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen

Game boy Advance

Maar is het eigenlijk wel een nieuwe game? Nee, eigenlijk niet. Eigenlijk is het een oude game in een nieuw jasje. De oorspronkelijke game is namelijk in 2003 al uitgebracht, voor de Game boy Advance (Ik heb hem waarschijnlijk nog op zolder liggen!) Bij kinderen waarschijnlijk volstrekt onbekend, maar misschien zegt het de ouders nog iets? Nintendo heeft de game echter wel opgefrist en grafisch verbeterd.

Nostalgie

Voor jou kan het spelen van deze game wellicht nostalgie zijn, maar voor onze kids is dit gewoon een hartstikke nieuw en onbekend spel! Dubbel plezier dus! Heb je het in het verleden gespeeld? Wees dan niet bang dat er dingen in het spel zijn verwijderd of onnodig zijn toegevoegd. Het is hetzelfde spel maar dan mooier en beter. Veel beter.

Red de prinses

Ook in deze game moet de prinses worden gered. Mario en Luigi doen dit echter niet alleen, maar gaan met Bowser op reis. Gedurende hun reis moeten er verschillende puzzels worden opgelost en worden gesprongen. Heel veel gesprongen, met de overbekende Mariosprong, het kopstampen. En hoe beter je die onder de knie krijgt, hoe beter dat voor je is.
In deze game is echter de prinses niet ontvoerd maar is haar stem betoverd door de kwaadaardige heks Cackletta. Alle woorden die zij zegt, slaan in als een bom. Maar dan dus letterlijk!

Verschillende gebieden

Op de momenten dat je niet aan het kopstampen bent, dwaal je door verschillende gebieden. Gelukkig heb je de beschikking over een gids, zodat je kunt zien waar je bent. Mario en Luigi moeten zo goed mogelijk samenwerken om allerlei bizarre situaties te doorstaan. Terwijl je hiermee bezig bent, ontdek je allerlei verrassingen en malle figuren.

Compatibel met amiibo

In 2003 bestonden de amiibo’s nog niet, maar inmiddels natuurlijk wel. Ook in deze game kun je weer de hulp inroepen van een amiibo. Zij zullen je helpen op je avontuur en je kunt bijvoorbeeld missies vrijspelen in de Schurkensaga.

Speciale moves

Je kunt tussen Mario en Luigi wisselen om speciale moves uit te voeren die je naar nieuwe hoogtes tillen en lastig bereikbare ruimtes en geheimen te vinden. Dat vergt nog wel wat oefening, maar oefening baart kunst en je wilt immers ook niet dat de game in no time is uitgespeeld.
Tijdens je trip kom je vele vijanden tegen, die allemaal met je willen vechten. De schermutselingen zijn gebaseerd op turn-based en timing-gerelateerde elementen, dus let goed op de acties van je tegenstanders in het midden van een gevecht.

Nieuwe uitdagingen

Elke bad guy komt met een nieuwe uitdaging en door verschillende aanvalspatronen kom je steeds voor een nieuwe verrassing te staan. Houd de subtiele bewegingen van je vijand goed in de gaten en stamp er op het juiste moment op los!
Na ieder succesvol gevecht ontvangen Mario en Luigi punten waardoor hun niveau stijgt en waarmee ze beter en sterker worden. Als bonus is er per niveau een extra attribuut om nog meer ervaringspunten te verdienen.

It’s all about the money

En ja, de gouden munten zijn er natuurlijk ook weer. Verzamel er zoveel mogelijk want in het Booninkrijk zijn verschillende shops. In deze shops vind je diverse voorwerpen die je weer verder kunnen helpen. Ook zullen sommige tegenstanders nuttige voorwerpen voor je achter laten, zoals paddenstoelen, nieuwe kleding en badges.

Trailer

Specificaties Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen

TitelMario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen
SpelcomputerNintendo DS
UitgeverNintendo
EAN0045496476076
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Super Mario Odyssey is zo verslavend leuk!
Gewassen verbouwen en huisdieren verzorgen in Trio of towns
Layton’s Mystery Journey, Katrielle en het Miljonairscomplot

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *