Digitaal wordt het spelen van Monopoly spannend en dynamisch (maar wel een beetje traag)

Digitaal wordt het spelen van Monopoly spannend en dynamisch (maar wel een beetje traag)

Monopoly is toch wel hét bordspel onder de bordspellen. Wie kent het nou niet? Ik denk dat in bijna ieder huishouden wel een doos met Monopoly te vinden is. Het is daarom niet zo gek dat uitgerekend dit spel door Ubisoft voor de Nintendo Switch is gemaakt! Monopoly komt nu tot leven, in pixelvorm.

Spelen

Wij houden hier van bordspellen en we houden hier van gamen. Monopoly voor de Switch is eigenlijk een combinatie van deze twee. We gingen er gezellig met elkaar voor zitten, want dit is een game die je met elkaar speelt. En dat is natuurlijk wel zo gezellig! Het opvouwbare bord maakt plaats voor pixels. Minder gezellig? Wel nee, niet zolang je het gewoon met elkaar blijft spelen. En vals spelen wordt nu wel erg lastig…

Spelregels

De spelregels zijn bekend, ook in deze uitvoering is het de bedoeling zoveel mogelijk huisjes en hotels te verzamelen, zodat je alle medespelers failliet kunt spelen.

Verschillende speelborden

Het originele kartonnen bord kende natuurlijk maar één soort speelveld. Dat is voor Monopoly voor de Nintendo Switch toch een tikkeltje anders. Je hebt namelijk keuze uit drie speelborden! Misschien wil je wel een pretpark uitvoering of wat dacht je van het spookachtige speelveld! Super vet!
Als je een speelveld hebt gekozen wordt de muziek hierop aangepast en natuurlijk ook de straatnamen. Wil je toch de klassieke versie? Geen probleem. Ook daar kun je voor kiezen.

lijn groen oudersenzo
Digitaal wordt het spelen van Monopoly spannend en dynamisch (maar wel een beetje traag)

Lange wachttijden

Is er geen nadeel aan dit spel? Toch wel. Wij vonden de wachttijden (opstarten, op andere spelers wachten) behoorlijk tijdrovend. Het is dan lastig, vooral bij kinderen, de spanningsboog vast te houden.
Het is wel mogelijk de tijdsduur van een spel te beïnvloeden door bijvoorbeeld de doelstelling te verfijnen. Hierdoor kan een ‘potje’ aanzienlijk sneller gespeeld worden. Het spel kan dan bijvoorbeeld afgelopen zijn wanneer er een bepaald bedrag verdiend is, of een bepaalde speler is uitgeschakeld. Echter verlaagd dit niet de laadtijden. Dit is echt heel erg jammer want daardoor is het spel toch iets minder uitnodigend om te spelen. Terwijl het juist er zo prachtig uit ziet.

Het schijnt dat Ubisoft heeft aangekondigd dat er een patch aankomt om de laadtijden te verkorten. Hopelijk is die snel voorhanden. Want dit doet echt afbreuk aan het spel.

Specificaties Monopoly voor de Nintendo Switch

TitelMonopoly
SpelcomputerNintendo Switch
UitgeverNintendo
EAN3307216026754
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Welkom in de wereld van Monopoly

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *