Maak kennis met de nieuwe Pokémon Ultra Moon

Maak kennis met de nieuwe Pokémon Ultra Moon

Al een paar weken rent mijn zoon na school het huis binnen met de kreet: ‘En? Heb je al iets van Nintendo gehoord over Pokémon Ultra Moon?’ Hij is beter op de hoogte van de nieuwste games dan ik. Zeker als het om Pokémonspellen gaat. Hij volgt de ontwikkelingen op de voet. Al een paar weken is mijn antwoord steeds hetzelfde. ‘Nee’.

Spelen tot het is uitgespeeld

De laatste dagen is dat echter niet helemaal de waarheid. Ik heb inmiddels het spel wel degelijk in huis, maar zijn schoolcijfers weerhouden mij hierover eerlijk te zijn. Want één ding weet ik zeker. Zodra hij dit spel in handen krijgt, laat hij niet meer los totdat het spel is uitgespeeld.

Verslinden

Hij verslindt de Pokémonspellen met huid en haar. Tot nu toe heeft hij alle spellen uitgespeeld en er is geen Pokémon te vinden, waar hij de naam niet van weet. Inclusief de namen van alle evaluaties. Stapels Pokémonkaartjes liggen er in zijn kasten. Trommels vol. En het is ook nooit genoeg, want er komen steeds nieuwe Pokémons bij. En nu dus ook weer een nieuw spel. Super voor hem, zeker als het straks kerstvakantie is en hij volop kan gamen. Iets minder voor dit moment, nu hij op school de ene toets na de andere krijgt. Ik hou totaal niet van liegen, maar ik blijf nog even tegen hem zwijgen. Tot na zijn rapport. Een leugentje om bestwil.

Zelf doen

Dat betekent dat ik de review volledig alleen moet doen, dus zonder zijn hulp. Dat is op zich natuurlijk wel een beetje gek. Een Pokémonkenner in de nabijheid hebben en er dan geen gebruik van maken. Maar ja, ik blijf nou eenmaal op de eerste plaats moeder…

lijn groen oudersenzo
Maak kennis met de nieuwe Pokémon Ultra Moon

Pokémon Ultra Moon

In Pokémon Ultra Moon keer je terug naar de tropisch Alola-regio en daar staat je een nieuw avontuur te wachten. Je kiest een hoofdpersonage en typt een naam in. Zodra dit is gebeurt ben je klaar om te gaan gamen!
Necrozma, een legendarische Pokémon is getransformeerd in twee nieuwe vormen: Dusk Mane en Necrozmaa, die bezit heeft genomen van Solgaleo, en Dawn Wings Necrozma, die bezit heeft genomen van Lunala.

Ten opzichte van de vorige Pokémongames is er aan de formule niet zoveel veranderd. Je loopt nog steeds door een wereld met allemaal wezentjes die je kunt vangen, verzorgen en trainen. Er zijn echter in deze game nog veel meer soorten Pokémons dan ooit eerder daarvoor. Dat maakt het natuurlijk voor de echte Pokémonjager super interessant en uitdagend om je Pokédex compleet te maken!

Musthave

De game is natuurlijk een absolute musthave voor de echte Pokémonfan. Voor deze kids is dit het perfecte cadeautje voor pakjesavond of onder de boom. Alles ziet er weer gelikt uit. Ik weet zeker dat mijn zoon aan dit spel weer heel veel plezier gaat beleven. Hij moet er echter nog een weekje op wachten. Nog één week doe ik net of mijn neus bloedt… Daarna mag hij aan de slag met het spel. Ik zie zijn glunderende gezicht nu al voor me! Een fijn vooruitzicht!

Gotta catch ‘em all!!

Trailer

Specificaties Pokémon Ultra Moon

TitelPokémon Ultra Moon
SpelcomputerNintendo DS
UitgeverNintendo
EAN0045496475741
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Lost Sphear voor de Nintendo Switch
Mario Party: The top 100
New Style Boutique 3 voor de Ninendo 2DS en 3DS

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *