Puber

Pubergedrag; een lastige levensfaseEr is weer een nieuwe fase aangebroken. Je kind is niet langer een ‘schoolkind’ meer maar een echte puber geworden.
De puberteit (of pubescentie) is de periode waarin meisjes en jongens zich tot volwassenen ontwikkelen. Ze worden geslachtsrijp en ontwikkelen zich mentaal tot volwassenen. In het algemeen valt de puberteit tussen het tiende en achttiende levensjaar.

Puberteit

Het woord “puberteit” is een afgeleide van het Latijnse woord “pubescere”, dit betekent ‘bedekt zijn met haar’. Deze definitie komt voort uit de ontwikkeling van haargroei in de schaamstreek, onder de oksels en op de benen. “Puberen” kan als werkwoord gebruikt worden voor de manier waarop jongeren zich ogenschijnlijk onvoorspelbaar gedragen en zich tegen het gezag van opvoeders verzetten.

In deze rubriek bespreken we de gevaren van internet, de seksuele ontwikkeling/voorlichting, de risico’s van alcohol en drugs en de puberteit. Mocht je wat missen? Laat het ons vooral weten! Je kunt je mail sturen aan info@oudersenzo.nl.

Pubergedrag; een lastige levensfase De gevaren van internet loverboy
ALGEMEEN
Anonieme klaagmuur
Eerste mobiel voor je kind
Feestdagenkalender
Pubergedrag – Een lastige fase
GEVAREN
Gevaren van het internet
Loverboys
LIEFDE & SEKSUALITEIT
Anticonceptie
Seksuele voorlichting
Tienermoeder
Tienervader
Alle soorten drugs en verdovende middelen – Lachgas
RISICO’S & TRENDS
Energiedrankjes, hoe slecht zijn ze?
Lachgas
Tide Pot Challange
Zelfbeschadiging of automutilatie

Kijk ook naar...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *