Een nieuwe handheld: New Nintendo 2 DS XL

Een nieuwe handheld: New Nintendo 2 DS XLWie had dat gedacht, dat zo kort na de lancering van de Nintendo Switch, Nintendo met nóg een nieuwe spelcomputer zou komen! Dit keer een vervanging voor de oudere handhelds!

Goed nieuws dus voor alle kleine en grote Nintendofans! Er is een nieuwe spelcomputer uitgebracht: de New Nintendo 2DS XL. Dat wordt gamen deze vakantie! En veel ook! De nieuwe spelcomputer is er in twee uitvoeringen: zwart/turkoois en wit/oranje. Wij hebben gekozen voor de wit/oranje versie omdat deze er zo lekker zomers uit ziet. Maar wat is nou eigenlijk nieuw aan deze DS?

Grote schermen

De schermen van de New Nintendo 2DS XL hebben dezelfde afmetingen als die van de New Nintendo 3DS XL terwijl het apparaat kleiner is, ook is hij net zo krachtig maar toch een stuk lichter in gewicht, waardoor hij prettig in de hand ligt. Ook als je er lang mee speelt.

Op deze spelcomputer speel je de spellen enkel in 2D, net als bij de originele Nintendo 2DS. Het is dus niet mogelijk de spellen in 3D te spelen. Wij zullen het niet missen, aangezien hier de 3D-optie altijd uit stond.

Een nieuwe handheld: New Nintendo 2 DS XL

Uit mijn handen getrokken

Het is vakantietijd, dus Rocco is er als de kippen bij als de postbode dit pakket aflevert. Het lijkt alsof hij er een neus voor heeft. Als er babyspeelgoed wordt bezorgd, is hij er lang niet zo snel bij. Nu zit hij bovenop mijn handen te kijken wat ik uit de doos haal. Zodra hij de verpakking ziet, gilt hij: ‘Wauw! De nieuwe Nintendo 2DS! Zit er ook gelijk het nieuwe spel van Pokémon bij?’ Op zijn laatste vraag moet ik hem echter teleurstellen (volgens mij komt de nieuwe Pokémon pas volgende maand uit), op de eerste niet. Ik heb inderdaad in mijn handen de doos van de gloednieuwe New Nintendo 2DS XL.

Ook geschikt voor de oudere spellen

De handheld is geschikt voor de ruim duizend games die reeds eerder zijn verschenen voor de Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS en Nintendo DS. Ook de New Nintendo 2DS XL is voorzien van ingebouwde ondersteuning voor de Nintendo’s interactieve amiibo-kaarten en figuurtjes.

De batterijduur van de New Nintendo 2DS XL varieert van drie tot zo’n zeven uur. Het is een beetje afhankelijk van het soort spel dat je speelt en de instelling van de helderheid van je scherm.

Een nieuwe handheld: New Nintendo 2 DS XL

Nieuwe games

Met de komst van deze nieuwe Nintendo worden er direct drie nieuwe games uitgebracht die op de nieuwe spelcomputer te spelen zijn:

Hey! Pikmin

Hey! Pikmin

In deze game beleeft Olimar een avontuur in kleurrijke werelden. Hij wordt hierbij geholpen door de vertrouwde Pikmins. Het schip is op een onbekende planeet gecrasht en nu moet hij op zoek naar brandstof. Gelukkig helpen de Pikmins hem hierbij. Je kunt echter tijdens opdrachten Pikmins verliezen. Dat wil je natuurlijk niet, want het liefst wil je alle Pikmins levend over de finish krijgen. Dat voor elkaar krijgen is nog wel een uitdaging.

Met het oplossen van allerlei puzzels, het verslaan van vijanden en het nemen van hindernissen, kom je verder in dit spel. Het spel doet me een beetje denken aan de Lemmings maar dan toch een beetje anders. Ik vind de Pikmins echt superschattig en ik weet zeker dat ik dit spel nog vaak ga spelen. Het spel is uitdagend, leuk en vooral super schattig.
Ondanks dat het een sidescrollinggame is, zijn er genoeg zijweggetjes en geheime plekken te ontdekken. Dat maakt de game erg uitdagend. Want weet jij ze allemaal te vinden en dan ook nog eens dat alle Pikmins de eindstreep te halen?

Leeftijd: 3 | 39,99 euro | 0045496475307 | Bestellen Bol.com

Miitopia

Miitopia

In het spel Miitopia ga je op avontuur met jouw Mii en eventuele bevriende Mii-personages. Je kunt de Mii-personages verschillende rollen laten spelen en ze moeten samenwerken om de duistere heer te verslaan. Deze brute man heeft de gezichten gestolen van de Mii-personages. Aan jou de taak om hem te verslaan en iedereen zijn eigen gezicht weer terug te geven. Om dit te kunnen doen, ga je op pad. Gelukkig hoef je het niet helemaal alleen te doen en zullen je vrienden je helpen.

Als je vrienden hebt en/of al eerder aangemaakte personages, is het mogelijk dat je deze tijdens het gamen tegenkomt. Dat is natuurlijk hartstikke leuk! En humor zit er zeker in dit spel. Fijn is dat je alles versneld (B) kan doorspoelen, als het je te langzaam gaat. Zeker als je een specifiek stukje wilt spelen.
Het spel is eenvoudig te spelen en vaak herhalend in de te nemen stappen. Van de drie games die ik hier bespreek vond ik dit de minste game. Maar dat komt misschien ook omdat ik (bijna) geen vrienden heb…

Leeftijd: 7 | 39,99 euro | 0045496475376 | Bestellen Bol.com

Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training

Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training

Hoe voorkom dat je in de verslavende stroom van informatie je focus verliest op werkelijk belangrijke zaken? Eigenlijk zoals het leven zelf waar ook allerlei verleidingen en afleidingen op de loer liggen om je van je focus af te halen. Het spel daagt je uit. Kun jij je blijven concentreren? Het spel is gemaakt om uitkomst te bieden in dit dagelijkse dilemma.

Als je het gaat spelen, zorg er dan voor dat je ergens alleen in een ruimte zit. Ik probeerde het spel te spelen met een gitaar-spelende-partner naast me, zoonlief tijdens een heftig gevecht op de Nintendo Swich en een kletsende vriend op de bank. Het was voor mij behoorlijk lastig om door de duivelse sommen te gaan. Maar uitdagend was het op zeker! Goede oefeningen ook om aan je concentratie te werken! Absoluut een aanrader voor iedereen die hier op leuke en uitdagende wijze mee wil oefenen!

Leeftijd: 3 | 29,99 | Bestellen Bol.com

En hoe beviel de New Nintendo 2DS XL

Na het spelen van deze drie games heb ik een aardig idee gekregen van deze nieuw spelcomputer. Hij ligt prettig in de hand en is gelukkig niet zo zwaar waardoor het fijn spelen is. Ook als je er al een tijdje mee bezig bent. De spelcomputer is snel, wat absoluut prettig werkt. De games laden snel in, zodat je snel aan de slag kunt. De krachtige processor laat absoluut zien wat hij kan. Het content downloaden en/of inladen gaat lekker rap, wat fijn is wanneer je regelmatig van spel wilt wisselen.

Natuurlijk heeft ook deze Nintendo extra opslagmogelijkheden door het gebruik van microSD-kaarten, zodat je meer ruimte hebt om games te downloaden.

Oude spellen

Fijn is het dat je alle oude spellen van de DS, 3DS en 2DS op deze spelcomputer kunt gebruiken en niet gelijk allemaal nieuwe spellen hoeft te kopen. Ook is deze Nintendo weer geschikt voor het gebruik van amiibo’s. Het verplaatsen van verschillende onderdelen op de handheld zorgt ervoor dat de behuizing een stuk compacter is dan de 3DS XL. Dat is een voordeel omdat deze kleinere behuizing veel prettiger in je handen ligt.
De stylus moest ik even zoeken. Hij zit niet meer op de vertrouwde plek, maar hij zit nu onder de computer. Hij is ook een stukje kleiner dan de vorige exemplaren. Misschien moet je daar even aan wennen.

Ik weet één ding zeker. Deze Nintendo gaat mee op vakantie! In mijn handtas!

Specificaties

Titel New Nintendo 2DS XL wit/oranje
Merk Nintendo
Prijs 149,00 euro
EAN 0045496504564
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk onze andere productbesprekingen
Meer blogs over Nintendo
Blogs over de Nintendo DS

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Een nieuwe handheld: New Nintendo 2 DS XL

Kijk ook naar...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *