Stress Top 5 Nederlandse vrouw

kaarsje

De vakantie is voorbij en de drukke periodes liggen alweer op de loer. De kinderen brengen en halen van school, nieuwe cursus oppakken, veranderingen op het werk, alvast nadenken over de decembermaand… Kortom: stress! Zo ervaart meer dan acht op de tien vrouwen stress bij het combineren van werk- en privésituaties. Echter wanneer zij deze situaties daadwerkelijk onder controle heeft, vindt 80% zichzelf succesvol blijkt uit onderzoek van Vitango onder 300 Nederlandse vrouwen.

9x ouderstress
Onthaasten, hoe doe je dat?
Depressie, hoe kom je er van af?

Nederlandse vrouwen ervaart stress

Reacties naar aanleiding van de vraag: ‘Vindt u zichzelf een succesvolle vrouw en waarom?” leverden antwoorden op als: “Ik ben een goede moeder en vrouw en nog erg actief”, “Ik en mijn kinderen zijn gelukkig en ik weet alle obstakels van alle dag te overwinnen” tot “Ik heb een redelijk goede baan en run daarnaast mijn huishouden en onderhoud contacten met vrienden en familie”. Hieruit kan men opmaken dat met name de balans tussen privé en werk belangrijk is voor de Nederlandse vrouw om zichzelf succesvol te vinden. Lukt het niet om de balans tussen werk en privé te vinden dan vindt men zichzelf minder succesvol en ervaren de respondenten van het onderzoek stress. In de afgelopen drie maanden heeft maar liefst 85% van de respondenten stress ervaren op het werk of in privésituaties.

Dagelijkse stressmomenten

Tijdens welke dagelijkse momenten ervaart de Nederlandse vrouw nu het meeste stress? Er blijken zowel op het werk als in het privéleven momenten voor te komen waar stress wordt ervaren. Bijna een op de vijf vrouwen geeft aan in de afgelopen drie maanden tijdens belangrijke gesprekken op het werk gestrest te zijn geweest. Ook overwerk is voor 11% van de respondenten een belangrijke stressfactor. Thuis zijn voornamelijk gebroken nachten (16%), belangrijke beslismomenten (13%) en een moeilijke situatie met de partner (12%) stressmomenten.

Dag vakantie: Hallo ochtendstress

Top 5 stresssituaties

Naast de dagelijkse stress zijn bijzondere situaties ook reden voor spanning. Want wie denkt dat trouwen, een nieuwe baan of op reis gaan alleen gelukgevoelens met zich meebrengen heeft het mis. Het blijken situaties waarin Nederlandse vrouwen stress ervaren. Uit het onderzoek blijkt dat vooral het krijgen van kinderen en het sluiten van een huwelijk voor spanning zorgen. De top vijf ziet er als volgt uit:

1.Gezinsuitbreiding12%
2.Trouwen11%
3.Scheiden7%
4.Lange tijd op reis6%
5.Verandering van baan5%
Liefs Marion

Meer informatie

Dag vakantie: Hallo ochtendstress
Voorkom een winterdip!
9x ouderstress
Depressie, hoe kom je er van af?
Moeders – Mama is helemaal oké
6 leestips, waar jij blij van wordt
Onthaasten, hoe doe je dat?
Loslaten – Hoe doe je dat?
Is carrière een sluipmoordenaar van ons kind?
Stressstressstressstress – Hoe voorkom je stress?
De Feeling Plantastic Planner
Stress en ouderschap
Tijd voor jezelf – Broodnodige ontspanning
Najaarsblues of Herfstdip
Te moe voor seks? Breng de (ont)spanning terug!
Seks na de bevalling
Nederlanders geven hun seksleven een mager zesje

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *