Art Journal – Creatief bezig zijn

Art Journal

Als het buiten koud en nat is, is het des te leuker om binnen bezig te zijn. Lekker bij de warme kachel. En als je dan zo knus binnen zit, met een kop warme koffie of thee naast je, wat ga je dan doen? Nou, misschien is beginnen aan een ‘Art Journal’ wel iets voor jou. Dit lijkt namelijk net zo populair te worden als de Bullet Journal of het handletteren.

Art journaling

Art Journaling is een razend populaire hobby. Je maakt een visueel dagboek waarin je experimenteert met materialen en je ervaringen en herinneringen vertaalt in creatieve kunstpagina’s. Schrijf je herinneringen op, maak schetsen en tekeningen, plak foto’s in en maak collages en versiert alles met stickers, knipsels en verf. Zo ontstaat er een uniek dagboek met betekenisvolle inhoud volledig in jouw persoonlijke stijl.

Stimuleer je creativiteit

BBNC komt met een mooie set om je creativiteit op gebied van Art Journal te stimuleren. Met het boek ‘Mijn art journal prachtige portretten‘ leer je prachtige portretten te tekenen en op een fraaie manier in te kleuren. Het is perfect geschikt voor alle junkies en mixed-mediakunstenaars. ‘Fabelachtige Vrouwen’ staat vol met de herkenbare vrouwfiguren, gezichten en tekeningen om in te kleuren en te personaliseren. Het nodigt je uit om te kleuren en experimenteren met verschillende media en technieken en bevat stickers en collagepapier om een extra boost aan je creativiteit te geven.

Mijn Art Journal

Je persoonlijke werken kun je bijhouden in ‘Mijn Art Journal‘. Dit journal heeft dik kartonpapier waarop je met veel verschillende materialen uit de voeten kunt. In ‘Mijn Art Journal’ vind je achterin een handige schuifpocket om je knipsels afin te bewaren en je met het verticale elastiek houd je het boek makkelijk gesloten. Dit wordt dan jouw persoonlijke dagboek. Wat een mooie verzameling herinneringen gaat dit worden!

lijn groen oudersenzo
Art Journal

Meer inspiratie nodig?

Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Dan raad ik je ook echt het boek ‘Maak je eigen art journal‘ aan. Dit boek staat vol inspirerende teken- en schilderprojecten met mixed-media, die je helpen bewuster te worden van je persoonlijke uitdagingen en andere obstakels, en hoe je daaraan kunt werken. Met de projecten ontwikkel je niet alleen je creativiteit, maar werk je ook aan zelfontplooiing. Zo wordt je journal gauw meer dan alleen een schetsboek: het is je visuele dagboek.

Positieve eigenwaarde

In elk hoofdstuk vind je verschillende projecten die uit twee delen bestaan. Het eerste deel onderzoekt een veelvoorkomend probleem dat creativiteit en/of positieve eigenwaarde kan belemmeren, het tweede deel helpt je die ervaring te overdenken en met mixed-media stap voor stap te verwerken. De bijdragen van vooraanstaande artjournalartiesten bieden je inspiratie en laten je zien op welke vele creatieve manieren je mixed-media kunt gebruiken. En maak je je art journal op losse pagina’s? Geen probleem! Het laatste hoofdstuk leert je een simpele bindmethode, die je helpt je kunstprojecten te bundelen en een prachtig dagboek te maken dat je voor altijd kunt bewaren.

Maak je eigen art journal staat vol met inspirerende afbeeldingen en opbeurende affirmaties. Of je nu een beginneling bent met mixed-media of al ervaring hebt, dit boek helpt kunstenaars van alle niveaus te groeien op zowel creatief als persoonlijk vlak.

Specificaties Mijn art journal prachtige portretten

TitelMijn art journal prachtige portretten
UitgeverijBBNC
AuteurJane Davenport
IllustratorJane Davenport
Aantal pagina’s136
ISBN9789045323558
Bestel directBol.com

Specificaties Mijn Art Journal

TitelMijn Art Journal
UitgeverijBBNC
Auteur
Illustrator
Aantal pagina’s64
ISBN9789045323695
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Een moment voor jezelf aan de keukentafel: Ontdek Diamond painting!
Black Bullet Journal, mijn nieuwe verslaving!
Een dankbaarheidsdagboek bijhouden voor het vergroten van de saamhorigheid
Onthaasten, hoe doe je dat?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *