Met een trampoline spring je jezelf fit en gezond!

Met een trampoline spring je jezelf fit en gezond!

In de maand januari worden de meeste goede voornemens gemaakt. Een veelvoorkomend voornemen is gezonder te gaan leven. Dat kan natuurlijk op basis van een gezonder eetpatroon, maar bij een gezondere levensstijl hoort ook voldoende beweging. Je kunt natuurlijk rondjes rond het huis gaan rennen, maar er zijn veel leukere manier om aan een gezond portie beweging te komen, bijvoorbeeld met een dagelijkse portie jumpen op een trampoline. Hoe leuk én gezond is dat?!

Trampolinespringen

Misschien denk je dat trampolinespringen vooral een leuk tijdverdrijf is voor de kids, maar veel mensen weten niet dat springen een volledige body workout is. Je gebruikt je hamstrings, quadriceps (dijspieren), bilspieren, hamstrings en je buikspieren! Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat op en neer springen ideaal is voor het bouwen en behouden van sterke botten. Uit een Amerikaans onderzoek (The American Council on Exercise) is gebleken dat trampolinespringen hetzelfde effect heeft als 10 km/u hardlopen of 22,5 km/u fietsen. Dat betekent dat je net zoveel calorieën verbrand op de trampoline! En daar hoef je de deur niet voor uit…

Hoe lang moet je dan springen?

Voor de kids betekent een trampoline vooral heel veel plezier, maar trampolinespringen wordt gezien als een sport, je kunt er zelfs lessen in volgen. Het is goed voor je hart, conditie, spieropbouw en uithoudingsvermogen. Je hoeft echt niet de hele dag op en neer te jumpen, als je dagelijks zo’n 10 minuten springend op de trampoline doorbrengt, dan profiteer je al van heel veel gezondheidsvoordelen. Tien minuten springen betekent gemiddeld zo’n 42 calorieën verbranden (volwassen persoon van rond de 75 kilo).

lijn groen oudersenzo
Met een trampoline spring je jezelf fit en gezond!

Gezonde mind in een gezond lichaam

Dat een trampoline voor je body gezond is, is dus wel duidelijk, maar uit onderzoek is gebleken dat kinderen die dagelijks voor schooltijd zo’n 15 minuten (of langer) bewegen, beter hun aandacht bij de les kunnen houden. Dat betekent, dat het springen ook nog eens goed is voor de geest! Absoluut een aanrader de kids voor ze naar school gaan, even een kwartiertje te laten springen. En als zij klaar zijn, kun jij aan de slag, want wat goed is voor hun mentale welzijn, is óók goed voor die van jou!

Een gat in de lucht!

Trampoline is een sport die goed is vol te houden. Het is niet alleen goed voor je body & mind, maar het is vooral ontzettend leuk om te doen. Je springt letterlijk “een gat in de lucht”. Bij diverse grote sportscholen kun je trampoline-trainingen volgen, maar het is natuurlijk nog leuker als je gewoon in je eigen achtertuin of desnoods in je woonkamer kunt jumpen. Wanneer je maar wilt.

Groot of klein?

Trampolines zijn er in allerlei formaten. Heb je geen plek voor een grote trampoline? Geen probleem, dan kies je gewoon voor een mini-trampoline. Die kun je desnoods in je woonkamer zetten. Er is er dus altijd één te vinden die bij jouw woonomstandigheden past. Een goede trampoline kan jaren meegaan, dus dat betekent een eenmalige uitgave waar het hele gezin lang plezier van kan hebben.

Wil je niet zo’n hoog gevaarte in je tuin? Ook geen probleem, want dan kies je een exemplaar dat je kunt ingraven. Rond of rechthoekig, maar net wat er beter in je tuin past. Het verschil tussen een ingraaf- en een gewone trampoline zit in de kortere pootjes. Ook heeft een ingraaftrampoline langs de zijkant een soort gaas wat tot de grond reikt zodat huisdieren niet onder de trampoline kunnen kruipen.

Als je zelf gebruik wilt gaan maken van de trampoline, houd dan bij de aanschaf rekening met het maximale draaggewicht. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat iedereen veilig kan springen.

Goede gezondheid

Spring jezelf in 2023 naar een goede gezondheid, het is een perfecte cardio oefening voor thuis. Het voelt niet als sporten maar je verbrand toch de nodige calorieën en je wint aan spierkracht, zonder je gewrichten te overbelasten. Een trampoline is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Wij wensen je een fit & gezond 2023!

liefs Marion

Meer informatie

Meten is weten: Het belang van de weegschaal
6x Op een leuke manier bewegen!
Verantwoord Sporten met ernstig overgewicht. Bouw het langzaam op!
Een geschikte sport uitkiezen voor je kind

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Trampoline.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *