Met deze verwentips ben je snel weer een ontspannen mama!

Of je nu een werkende moeder bent of een thuisblijfmama: moeders zijn eigenlijk altijd druk. Druk met de kinderen, het huishouden, je partner…Soms zó druk dat ze zichzelf vergeten. Herken je dat? Dan is het hoog tijd om jezelf eens heerlijk in de watten te leggen. Om die reden presenteren we je vandaag 7 ultieme verwentips voor drukke mama’s!

#1: Diamonds are a girl’s best friend!

Marilyn Monroe wist het al: diamonds are a girl’s best friend! Verwen jezelf dus met een mooi sieraad als beloning voor al je harde werk. Of het nu een paar oorbellen, een mooie ring of een sierlijke ketting is: sieraden zorgen ervoor dat je je speciaal voelt en dat je net even wat eleganter voor de dag komt. Houd je niet van gouden sieraden? Witgoud of zilver zijn ook mooie keuzes. Als je er echt een bijzonder cadeautje voor jezelf van wil maken, kun je bijvoorbeeld de naam van je kind(eren) in het sieraad laten graveren. Zo doe je jezelf iets cadeau waarvan je nog jarenlang kunt genieten!

Bonustip: verras je partner met matchende sieraden waarin je de datum van jullie huwelijk/eerste ontmoeting laat graveren. Ook een fotohanger aan een ketting is een leuk idee. Denk aan een mooie foto van jullie samen of een leuke foto van de kids.

#2: Plan een wellnessdagje voor jezelf

Een gelukkige en bovenal ontspannen ouder is een goede ouder. Laat je partner een dagje op de kinderen passen en plan een wellnessdagje voor jezelf of samen met een vriendin. Natuurlijk kun je ook juist een wellnessdagje met je partner samen boeken. In dat geval is het leuk om je partner te verrassen Boek een massage, ga naar de sauna, neem een duik in het zwembad of combineer dit alles met elkaar. Veel wellnesscentra bieden wel pakketten aan waar je verschillende ontspannen activiteiten voor een aantrekkelijke prijs combineert.

lijn groen oudersenzo
Zeven heerlijke verwentips voor drukke mama's

#3: Ga op vakantie zonder je kids

Ja, je leest het goed. Plan ook eens een korte vakantie (met je partner) zonder kinderen. Zo komen jullie weer dichter bij elkaar. Even een paar dagen de volledige focus op elkaar en een andere omgeving. Breng de kids naar opa en oma of een andere lieve oppas die je volledig vertrouwt, en genieten maar. Je hoeft natuurlijk geen twee weken weg te blijven: ook een driedaagse citytrip brengt de romantiek terug in je relatie en zorgt ervoor dat jij en je partner elkaar echt als geliefden blijven zien, en niet alleen als ouders.

#4: Investeer in je relatie en je gezin

Dit lijkt op het eerste oog misschien geen verwentip, maar is het wel degelijk. Investeer in je relatie en houd het spannend tussen jou en je partner. Zo geef je je kinderen het goede voorbeeld en groeien ze op in een evenwichtig gezin. Kinderen die in rust, regelmaat en reinheid zijn opgevoed hebben op latere leeftijd minder kans om ongezonde relaties aan te gaan.

#5: Trakteer jezelf op een workshop

Wil je even iets heel anders? Trakteer jezelf dan op een workshop sushi maken, bonbons maken of iets anders dat je heel graag zou willen leren. Zo heb je even tijd voor jezelf én ontmoet je leeftijdsgenoten. Mensen zijn sociale wezens. Bovendien komen er misschien wel leuke contacten uit voort. Na een lange tijd in lockdown zijn we allemaal wel toe aan wat sociale interactie!

lijn groen oudersenzo
Zeven heerlijke verwentips voor drukke mama's

#6: Koop een compleet nieuwe garderobe voor jezelf

Als je het geld ervoor hebt, koop dan eens een compleet nieuwe garderobe (of twee à drie nieuwe kledingstukken en een paar schoenen) voor jezelf. Dikke kans dat jij geld dat over is vooral aan je kind(eren) besteedt. Een paar nieuwe schoenen, een nieuwe jeans hier en daar… heerlijk natuurlijk, shoppen voor je kleintjes, maar vergeet ook jezelf niet. Door jezelf te verwennen met een paar nieuwe sets kleding voel je jezelf direct beter, sexyer en hipper.

#7: Zorg goed voor jezelf!

Last, but not least: zorg goed voor jezelf. Door goed voor je lichaam te zorgen, sta je mentaal ook sterker in het leven. Maak regelmatig een lange (bos)wandeling of fietstocht, lees een goed boek en plan momentjes van ontspanning voor jezelf in. Drink voldoende water, matig met alcohol en probeer gezond te eten. Zo heb je ook meer energie om het moederschap fit en gelukkig te kunnen handelen!

Liefs Amber

Meer informatie

Tijd voor jezelf. Hoe belangrijk is het?
Zo laat je stress in de kou staan!
Jackpot. De sleutel tot innerlijke rijkdom
Stress? Met deze tips blijft je geest gezond!
Hoe blijf je een ontspannen ouder?
Stress,hoe kun je het voorkomen?
Lachen is gezond! Ontdek 5 tips om vaker te lachen
Tijd voor jezelf – Broodnodige ontspanning
Fashion musthaves voor iedere mama

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com en my-jewellery.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *