De 5 leukste Netflix series voor de herfst

De 5 leukste Netflix series voor de herfst

Weet je wat ik zo leuk vind aan de herfst? Dat het in huis weer zo gezellig is, met geurkaarsjes en waxinelichtjes. Laat de regen maar tegen de ramen kletteren, laat de wind maar gieren, ik kruip gewoon nog even wat dichter tegen mijn liefste aan. In zijn armen is het altijd warm en knus. Kaarslicht, favoriete drankje binnen handbereik, misschien iets lekkers te knabbelen (mag ook best iets gezonds zijn) en natuurlijk een leuke serie kijken op Netflix. Voor deze blog ging ik op zoek naar de 5 leukste Netflix series!

De 5 leukste Netflix series

De normale TV staat hier eigenlijk nooit meer aan, hooguit soms voor een programma voor Rocco of voetbal voor Rob. Zelf kijk ik nooit maar voor een leuke Netflix-serie weet ik de afstandsbediening echt wel te vinden. Vroeger had je die keuze niet, toen was er alleen maar de TV. Je moest het doen met de programma’s die daar werden uitgezonden. Dat is tegenwoordig gelukkig anders. Handig ook die combinatie pakketten, zoals internet en TV van Telfort. Dan heb je tenminste wat te kiezen! Net als bij Netflix, het aanbod is enorm. Best nog lastig dus om de 5 leukste Netflix series te kiezen. Er zijn er zoveel! En dus ook heel veel leuke!

Voordeel van Netflix

Een handige bijkomstigheid van Netflix is, dat je ook series kunt downloaden. Netflix series downloaden heeft een groot voordeel, je kunt namelijk overal je serie (blijven) kijken. Ook als de WIFI bagger is, of zelfs niet aanwezig. Dan download je vooraf thuis alle seizoenen op je laptop en heb je er tijdens je vakantie geen omkijken meer naar.

Tegenstrijdig

Een serie kijken heeft iets tegenstrijdigs. Na een paar afleveringen zit je vaak volledig in het verhaal en leef je mee met alle personages. Je wilt niets liever dan weten hoe het afloopt en als het dan zover is, val je ineens in een diep gat. Ligt dat aan mij? Of leef ik me gewoon teveel in? Als ik dan weer een serie heb afgerond heb ik een paar dagen nodig om zo’n serie los te laten voor ik weer aan de volgende serie kan beginnen. Maf trekje.

lijn groen oudersenzo
De 5 leukste Netflix series voor de herfst
De 5 leukste Netflix series voor de herfst

Wat gaan we kijken?

Soms zet ik een oproep op één van de social media kanalen met der vraag welke series aanraders zijn. Natuurlijk zijn smaken verschillend en wat de één een dikke vette ‘JA’ vindt, vindt de ander misschien dodelijk saai. Toch heb ik, denk ik, een interessante top 5 samengesteld met de 5 leukste Netflix series voor de herfst! Hopelijk deel je mijn mening en kijken jullie deze herfst ook met heel veel plezier naar de volgende series!

1) Orphan Black

Aantal seizoenen: 5
Orphan Black is een boeiende serie met vele plotwendingen en een behoorlijke dosis (soms cynische of donkere) humor. De serie snijdt het thema rondom het menselijke klonen aan. Tatiana Maslany weet haar rollen met overtuiging te spelen, zodat je alle seizoenen geboeid blijft kijken. Hoe meer afleveringen je kijkt, hoe meer de personages tot leven zullen komen.

lijn groen oudersenzo

2) Once upon a time

Aantal seizoenen: 7
Wie houdt er niet van sprookjes? Alleen loopt in dit sprookje net alles een beetje anders omdat er altijd wel weer een boze stiefmoeder een wraakzuchtige spreuk uitspreekt. Inmiddels is er onlangs een 7e seizoen aan toegevoegd. Dat zegt wel iets. Ik had de serie helemaal uitgekeken en bij deze serie had ik echt die ‘beruchte kater en het diepe gat’ toen ik klaar was. Al die tijd had ik uitgekeken naar het einde en toen ik die eenmaal had gezien, baalde ik dat het was afgelopen. Met heel veel plezier kijk ik inmiddels naar het 7e seizoen! Echt zo leuk om iedereen weer terug te zien. Althans of het écht ‘iedereen’ gaat worden, durf ik nog niet te zeggen, want ik ben pas bij de derde aflevering en ik heb nog niet iedereen gezien…

lijn groen oudersenzo

3) Orange is the new Black

Aantal seizoenen: 6
Ook met deze serie kun je heel wat herfstavonden vullen! Er zijn er maar liefst zes seizoenen. Wij zijn zelf halverwege (seizoen 3). De serie is hier en daar wat licht erotisch, dus kijken zolang de kids nog op zijn, is geen aanrader. Maar zodra deze zijn vertrokken naar dromenland, is deze serie zeker een goede tip. De serie speelt zich af in een vrouwengevangenis in Amerika en gaandeweg de serie vraag ik me steeds vaker af of er nog wel een normaal iemand rondloopt. Erg hilarisch.

lijn groen oudersenzo

4) Merlin

Aantal seizoenen: 5
Als je gek bent op ridders, draken en magie dan is deze serie echt een topper! Ik heb hem nog niet zo gek lang geleden uitgekeken en ik mis hem nog steeds. Dit is typisch zo’n serie waarbij je niet kan wachten op de ontknoping en als die er is, baal je enorm dat de serie is afgelopen. Ik had nog lang niet genoeg en ik hoop echt dat hier nog nieuwe seizoenen bij gaan komen, maar aangezien het laatste seizoen stamt uit 2012 vrees ik dat dit niet gaat gebeuren. Echter een absolute aanrader om je herfstavonden mee door te brengen! Iedere aflevering weet opnieuw je aandacht vast te houden en je te verleiden er nog eentje extra te kijken…

lijn groen oudersenzo

5) Black Sails

Aantal seizoenen: 4
Black Sails is een serie waar je misschien even tijd voor nodig hebt om er in te komen, maar als hij je eenmaal heeft gevangen, wil je niks liever dan een reis boeken naar ‘Nassau‘ om nog een vleugje historische piratensfeer in te snuiven. Als je van piraten en spannende plotwendingen houdt, zit je bij Black Sails goed. Veelal fictie maar toch ook hier en daar een vleugje historie. Dat maakt de serie meer dan boeiend. Uiteindelijk ga je absoluut van die piraten houden. Goed acteerwerk!

liefs Marion

Meer informatie

De wereld van Eva: taboedoorbrekend, schaamteloos en openhartig over moederschap
De leuke kanten van de herfst!
Onthaasten, hoe doe je dat?
Leuke activiteiten voor kinderen op vakantie (surf lessen)
Tijd voor jezelf – Broodnodige ontspanning
Yoga & autisme. Een fijne combinatie

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *