De leukste en de beste filmkanalen op een rijtje

De leukste en de beste filmkanalen op een rijtje

De zomerdagen laten we inmiddels weer achter ons. We maken ons op voor de herfst. Buiten wordt het steeds kouder en natter, tijd om de gezelligheid weer binnen te zoeken. Gezellig in de huiskamer op de bank, warme chocolademelk en misschien wel met een tablet of smartphone.  Wel fijn wanneer je als ouder een beetje weet waar de kids naar kijken of kunnen kijken. Hieronder volgen een paar handige tips!

Veilig kijken

De meeste filmpjes worden rechtstreeks op het YouTube-kanaal bekeken. De kans is dus groot dat je kind daar ‘verdwaalt’ en terechtkomt op plekken waar je ze liever niet wilt hebben. ‘Grappenmakers’ zetten van zelfs de meest onschuldige filmpjes als Teletubbies, Nijntje of Peppa Pig, alternatieve versies online waaraan je de kleintjes liever niet blootstelt.

Je kunt natuurlijk van tevoren filmpjes downloaden zodat je ze offline kunt laten kijken. Daarnaast zijn er voldoende andere manieren om je kroost veilig te laten kijken zonder dat jij je er voortdurend mee hoeft te bemoeien. Wel zo fijn want het is tenslotte ook voor jou vakantie.

Youtube Kids

Voor kinderen onder de tien bestaat er YouTube Kids: een super leuke app waarmee je ze beschermt tegen het zien van ongewenste filmpjes. Als je de zoekfunctie blokkeert, is het zelfs honderd procent safe. Rustiger voor jezelf én voor je kinderen. Je kunt met deze app ook een tijdklok instellen, zodat het filmpjes kijken niet de pan uit rijst en er ook nog tijd overblijft voor andere leuke dingen.

Zijn je kinderen al wat ouder dan ontkom je er niet aan dat ze filmpjes bekijken via het gewone YouTube-kanaal. Het blijft natuurlijk altijd verstandig om de voor- en nadelen van dit kanaal met je kinderen te bespreken. Botweg verbieden heeft meestal een tegenovergesteld effect. Overigens zijn er ook voor deze doelgroep fijne gratis apps die je kunt downloaden en die het kijken in goede banen leiden.

lijn groen oudersenzo
De leukste en de beste filmkanalen op een rijtje
De leukste en de beste filmkanalen op een rijtje

De leukste en de beste opties op een rijtje

YT Kids: Gratis app voor het bekijken van kinderfilmpjes, educatief en voor de lol, spelletjes en muziek in een afgeschermde omgeving. Leuk voor kinderen van onder de tien jaar.

NPO Zappelin: Gratis app geschikt voor kinderen van twee tot zes met filmpjes, spelletjes, tekeningen, boekjes en liedjes. Met een timer en gedeeltelijk offline beschikbaar.

NPO Zapp: Gratis app met populaire televisieseries geschikt voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar.

Zapp kinderfilms: Een ruim aanbod van veelal Nederlandstalige bioscoopfilms geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Kidstube.org: veilige website met filmpjes en muziek voor peuters en kleuters.

Hoe zit het met je abonnement?

Ook voor het gebruik van de apps geldt dat je er een internetverbinding voor nodig hebt. Sowieso handig dus om van tevoren de aanbiedingen voor het goedkoopste internet met elkaar te vergelijken. Binnen Europa kun je in de meeste gevallen zonder extra kosten gebruikmaken van je bundel. Buiten Europa ligt dit vaak anders. Ook dat is verstandig om voorafgaand aan je vakantie te checken. Zo kom je onderweg niet voor onaangename verrassingen te staan. Wil je over veel filmpjes beschikken en heb je geen onbeperkte internetbundel. Of ga je op vakantie naar een gebied waar weinig bereik is? Dan is het misschien toch het handigst om vooraf films te downloaden op het internet thuis. Dat scheelt je data en je hebt geen last van haperende filmpjes.

liefs Marion

Meer informatie

Paddenstoelen, wat moet je ervan weten?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *