Kinderen en foto’s: maak een herinneringsalbum (samen!)

Kinderen en foto’s: maak een herinneringsalbum (samen!)

We schieten erop los met onze camera’s. Een favoriet onderwerp? Uiteraard onze kinderen. We willen alles vastleggen voor later. Hartstikke leuk natuurlijk. Maar we kunnen er veel meer mee doen dan alleen maar op je cameratoestel (of telefoon) laten staan! Wat doe je met je mooie foto’s en wat kunnen de kinderen zelf voor rol hierin spelen? Misschien is het een fijn idee om met elkaar een mooi herinneringsalbum te maken.

Een mooi herinneringsalbum maken

Misschien ken je het nog van vroeger: die lekkere dikke fotoalbums, die vol staan met herinneringen van je vakantie of gewoon van je jeugd in het algemeen? Het leuke van een echt album ten opzichte van een digitale map met foto’s is toch wel dat je er echt van alles bij kunt plakken. Je verhalen kan je ook digitaal erbij zetten, maar bonnetjes, kaarten, folders en ga zo maar door: die plak je er online/digitaal niet bij! Een heel kunstwerk maken als herinneringen aan de jeugd van je kind kan juist met een echt album hartstikke waardevol zijn. Een echt plukje haar erbij plakken of die mooie tekening die je kindje heeft gemaakt: heerlijk toch!

Een kindercamera voor je kind

Of je nu kiest voor een album of toch alles digitaal houdt: laat je kind zelf ook foto’s maken! Dat is niet alleen leuk voor je kind om te doen én vertederend voor jou om die later nog eens terug te zien. Jouw kind beleeft zijn wereld op een heel andere manier. Zelf foto’s kunnen maken met een eigen camera sluit daar helemaal bij aan. Je kind bepaalt dan helemaal zelf wat hij of zij mooi vindt en dat is toch juist voor je kind leuk om later terug te zien! Misschien vindt hij de kat in een boom wel veel interessanter dan die prachtige waterval die jij op de foto vastlegt! Geef je kind zijn eigen kindercamera. Zo kan je zoon of dochter lekker zijn gang gaan. En kan jij zonder zorgen met je eigen camera in de weer gaan (en hoef je niet bang te zijn dat hij het laat vallen…). Het voordeel van een digitale camera is dat je heel veel foto’s kunt maken en dat je er ook heel veel mee kunt doen.

lijn groen oudersenzo
Kinderen en foto’s: maak een herinneringsalbum (samen!)

Waar maak je foto’s van?

Zoals gezegd mag je kind dat helemaal zelf weten. Wil je een leuk album maken (en dan maakt het even niet uit of dit in een plakboek is of op de computer) dan is het juist leuk om jouw foto’s te combineren met die van je kind. Zo krijg je mooie foto’s van je kind én de foto’s van de dingen die je kind zelf wil onthouden. Het fijne van digitaal een album maken is dan weer wel dat je het album zonder toestanden twee keer kunt laten afdrukken, zodat jullie allebei een mooi herinneringsalbum hebben! Je kunt foto’s maken van bijvoorbeeld:

Je kind op bijzondere plekken

Uiteraard alles wat je kind voor het eerst doet. En dat is niet alleen leren lopen, maar ook als ze ouder zijn! Bijvoorbeeld de eerste surfles op vakantie…

Gewoon grappige foto’s

Juist de alledaagse dingen: je kindje in bed, in de box, spelend op het schoolplein of in de speeltuin

Je kindje met familieleden of vrienden

Je kind zelf een album laten maken

Als je kind al ouder is kan het uiteraard ook heel goed zelf aan de slag met zijn gemaakte foto’s. Als je kind met zijn eigen digitale kindercamera aan de slag gaat, vindt hij of zij het vast ook heel leuk om zelf met de foto’s aan de slag te gaan. Zelf een beetje spelen met de foto’s en een leuk fotoprogramma: je zult verbaasd staan wat voor leuks ze er mee kunnen doen! Ook dat schept niet alleen veel plezier op het moment zelf (en ze leren er ook nog van!) maar het kan ook gebruikt worden voor je herinneringsboek!

Samen aan de slag

Houden jullie er wel van om samen creatief bezig te zijn? Dan kan je samen natuurlijk aan de slag gaan om een mooi herinneringsalbum te maken. Van een specifieke vakantie of van een leuke dag. Naast het maken van foto’s door jullie beide, kan je ook denken aan andere technieken om zo het album nog mooier te maken, zoals:

Verslag van de dag/dagen erbij doen

Scrappen

Andere voorwerpen erbij plakken, zoals bonnetjes, flyers van waar je geweest bent, mooie ansichtkaarten, platte voorwerpen uit de natuur erbij plakken enz.

Handlettering

Op internet nog meer info zoeken over de plek(ken) waar jullie waren en dit in de map erbij doen.

Af en toe foto’s op een grappige manier bewerken, met komische teksten bijvoorbeeld.

liefs Wil

Meer informatie

Hoe red je je vakantiefoto’s als je telefoon kapot gaat?
Een moment voor jezelf aan de keukentafel: Ontdek Diamond painting!
Jackpot. De sleutel tot innerlijke rijkdom
Zo eenvoudig begin je een eigen blog!
Black Bullet Journal, mijn nieuwe verslaving!
Een dankbaarheidsdagboek bijhouden voor het vergroten van de saamhorigheid
De beste foto maken met je smartphone

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Kamera-express.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *