In deze 8 dingen kan elke voetbalfan zich herkennen!

In deze 8 dingen kan elke voetbalfan zich herkennen!

Ben jij een fervent voetbalfanaat? Dan ga je de volgende 8 dingen zeker herkennen! Of je nu een diehard Ajax-fan bent of juist warm loopt voor Feyenoord, Vitesse of Real Madrid: deze dingen hebben bijna alle voetbalfans met elkaar gemeen.

Je mist geen wedstrijd

Je mist geen wedstrijd van jouw favoriete voetbalclub. Eredivisie kijken doe jij al schreeuwend en juichend voor de televisie, terwijl het bier rijkelijk vloeit en chips in het rond vliegt. Hoogstwaarschijnlijk ben je geabonneerd op een extra FOX Sports pakket waardoor je alle wedstrijden uit de eredivisie live kunt bekijken. Toch een wedstrijd gemist? Geen punt. Die heb jij natuurlijk opgenomen om terug te kijken zodra je daar de gelegenheid voor hebt.

Je wedt online op voetbalwedstrijden

Je zet met regelmaat wat geld in op voetbalwedstrijden. Misschien heb je zelfs accounts bij meerdere bookmakers. Je hebt een goed doordachte, vaste wed-strategie en weet voetbaluitslagen vaak feilloos te voorspellen aan de hand van nauwkeurige percentageberekeningen. Of je doet gewoon maar wat, op hoop van zegen.

Je bent de trotse bezitter van een seizoenkaart

Je hebt een seizoenkaart van je favoriete voetbalclub. Voetbal wil je immers echt beleven. En dat doe je nu eenmaal minder lekker van achter een televisiescherm dan live vanaf de tribune. Ook ontmoet je op deze manier andere diehard supporters die al even gek zijn als jij. Daarnaast steun je jouw favoriete club financieel wanneer je een seizoenkaart aanschaft.

lijn groen oudersenzo
In deze 8 dingen kan elke voetbalfan zich herkennen!
Deze 8 dingen herkent elke voetbalfan

Je kent alle grote schermen in de stad

Jij weet precies in welke cafés in je woonplaats je jouw favoriete club op een groot scherm kunt zien spelen. Samen met andere voetbalfans. Onder het genot van bier, mooie dames (of heren) en bitterballen.

Je bent op de hoogte van alle ins & outs

Je favoriete club en hun spelers hebben geen geheimen voor je. Je bent op de hoogte van álle ins & outs en volgt het laatste voetbalnieuws op de voet. Zo weet je als eerste dat Ten Hag in de rust van FC Twente-Ajax stond te schreeuwen in de Ajax-kleedkamer. Ook ken je alle voetballers bij hun voornaam. En hun vriendinnen, moeders en huisdieren ook.

Je wilde ooit zelf profvoetballer worden

Je hebt zelf ooit de ambitie gehad om profvoetballer te worden bij je favoriete club. Dat was je grootste droom, en je geloofde er heilig in. Je hoopte ontdekt te worden bij de plaatselijke amateurvoetbalclub in Meppel. Helaas is dat tot op heden nooit gebeurd. En hoewel je de 25 intussen lang en breed gepasseerd bent, heb je nog steeds weleens epische dromen over glorieuze doelpunten in een vol voetbalstadion.

Maar nu dat niet gelukt is, moet je spruit die droom waarmaken

Nu het jou niet is gelukt om profvoetballer te worden, moet je spruit die droom waar zien te maken. En dus sta je elke zondagmiddag langs de lijn terwijl je aanwijzingen naar je kind roeptoetert, in de hoop dat het slome jochie van nu ooit uit zal groeien tot een tweede Messi. Dat je kind veel liever op hockey of ballet gezeten had neem je maar even voor lief. Hij zal je dankbaar zijn wanneer hij in die dikke cabrio over de weg raast met een mooie blondine naast zich.

Je partner & kinderen worden gek van je

Serieus, moet er vanavond nu wéér voetbal worden gekeken? Uitgerekend nu die toffe film op televisie is? Je stelt je partner & kinderen met enige regelmaat teleur. Ook worden ze gewoon gek van dat (in hun ogen) eindeloze gezever over voetbal. Ze houden van je, dus ze zullen je voetbalgekte wel accepteren. Toch is het goed om te blijven investeren in je relatie (op gebieden die niets met voetbal te maken hebben).

Zorg ervoor dat je een goede ouder voor de kids bent, het spannend houdt in de slaapkamer en je lief regelmatig verrast met een etentje thuis of in een restaurant. Dan zien ze dat voetbalgedoe vast en zeker door de vingers.

En ben je niet van de voetbal? Dan kun je altijd onze Max volgen met F1 Zandvoort in 2020.

Liefs Amber

Meer informatie

Je kind op zwemles
Leuke activiteiten voor kinderen op vakantie (surf lessen)
In het verkeer – Hoe leer je je kind fietsen?
Een geschikte sport uitkiezen voor je kind

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door KPN.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.