Met een sportmaatje gezond & sportief de zomer door

Met een sportmaatje gezond & sportief de zomer door!

Het normale leven heeft een flinke tijd op zijn gat gelegen. Bij veel mensen heeft dat voor wat extra kilo’s gezorgd. We grepen massaal tóch even wat vaker naar die gezellige hapjes ’s avonds, de sportscholen waren een langere tijd gesloten en we werkten veelal vanuit huis (lees: de hele dag voedsel voor het grijpen en niet meer op de fiets naar het werk). Wil jij deze zomer aangrijpen om weer terug in shape te komen? We geven je graag onze gouden tips om gezond én sportief deze zomer door te komen!

Vind een sportmaatje

Op zoek gaan naar een sportpartner is een slimme keuze voor als je moeite hebt wandelen, fietsen of een andere sport vol te houden. Met z’n tweeën is het zo veel leuker en minder saai dan in je eentje! Daarnaast houdt een sportmaatje je gemotiveerd en natuurlijk vice versa. Of je nu op zoek bent naar een sportmaatje om mee te wandelen, iemand om mee te gaan rollerskaten of een fitnesspartner: bij Sports United vind je zeker een fijn én betrouwbaar persoon bij jou in de buurt om lekker mee te sporten.

De voordelen van een sportpartner

Naast de gezelligheid en motivatie heeft een sportpartner meer voordelen. Zo leer je een nieuw persoon kennen waarmee je in ieder geval iets gemeen hebt. Ook zeg je een afspraak met je sportpartner niet zo snel af, waardoor je continu “accountable” blijft. Ook ben je waarschijnlijk druk met je werk en je gezinsleven. En dan is het wel zo fijn om te sporten met iemand die in hetzelfde schuitje zit, waardoor je flexibel kan sporten waar, wanneer en met wie je wilt.

Ben je wat ouder, bijvoorbeeld 55-plus? Ook dan vind je via Sports United zeker een sportmaatje om op je eigen tempo en niveau mee te sporten of zwemmen. De afgelopen tijd hebben veel mensen in deze leeftijdscategorie binnen gezeten, vaak tegen wil en dank. Hoe leuk is het dan nu om samen met een sportmaatje aan je gezondheid te gaan werken? Sports United wil een positieve bijdrage aan de samenleving leveren door mensen met elkaar te verbinden. Zo wordt je sociale leven er een heel stuk leuker op én blijf je tegelijkertijd fit, gezond en lekker in beweging.

Maar van welke leeftijd je ook bent: een sportmaatje vinden die bij jou past is het voornaamste doel van Sports United. Een lidmaatschap van Sports United is overigens erg voordelig. Je kunt kiezen uit meerdere lidmaatschappen die je slechts enkele euro’s per maand kosten. Word snel lid en ga binnenkort nog lekker sporten waar, wanneer en met wie je wilt!

Drie maanden gratis!

Ben je enthousiast geworden, maar heb je wellicht nog bedenkingen of het wel echt iets voor je is? Probeer het dan gewoon uit, gratis en geheel vrijblijvend! Sports United biedt je de mogelijkheid om een abonnement drie maanden gratis uit te proberen! Het abonnement is flexibel en je kunt op ieder gewenst moment weer opzeggen. Als het je niet is gelukt een leuk sportmaatje te vinden, dan kun je het abonnement eenvoudig weer opzeggen. Probeer het gewoon, niet geschoten is altijd mis!

Wat houdt een abonnement in?

Een abonnement biedt je toegang tot de community, het geeft de mogelijkheid onbeperkt berichten te lezen en versturen, je kunt onbeperkt sporten waar en wanneer je wilt, je krijgt uitnodigingen voor exclusieve events en maandelijks maak je kans op superleuke prijzen. En last but not least, vergeet het allerbelangrijkste niet: de kans op het vinden van een supertof sportmaatje!

lijn groen oudersenzo
Met een sportpartner gezond & sportief de zomer door!

Ga eens iets heel anders doen!

Geen zin meer in die ellenlange eenzame wandelingen of fietstochten? Ga eens een hele andere sport beoefenen. Bijvoorbeeld een sport die je samen met iemand kunt doen. Denk aan tennis, squash, padel, badminton, fitness of andere sportlessen in het stadspark! Verandering van spijs doet nu eenmaal eten. Misschien ontdek je wel een sport waarvan je helemaal niet wist dat je het een leuke bezigheid zou vinden!

Til je sportgame naar een hoger niveau!

Geen zin in radicale verandering? Kijk dan of je jouw favoriete sportieve bezigheden een beetje kunt upgraden. Vind je het heerlijk om lange fietstochten te maken op je stadsfiets? Schaf dan eens een mountainbike of een racefiets aan en kijk of je je sportgame naar een hoger niveau kunt tillen. Als je een fanatiek wandelaar bent, is hardlopen misschien ook iets voor jou.

Zoek het water op

Roeien, suppen, kanoën, zwemmen…het water biedt zo veel mogelijkheden om je heerlijk uit te leven en sportief bezig te zijn. Als je in de buurt van het water woont, kun je deze zomer zeker een sportieve watersportbezigheid vinden die bij je past. Tip: draag wel een zwemvest als je gaat suppen of kanoën. Ga je liever zwemmen in open water? Zoek dan eerst op welk water bij jou in de buurt veilig is. Watersport is leuk, maar vergt ook enige voorzichtigheid.

Let ook op je voeding

Het is een algemeen bekend gegeven: als je gewicht wilt verliezen doe je dat voor 80 procent door op je voeding te letten en voor 20 procent door te sporten. Natuurlijk is dit een beetje kort door de bocht: sporten is altijd goed. Of je nu af wilt vallen of liever op gewicht blijft of zelfs aankomt. Sport brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee, ook als je niet op je dieet let. Zo is het goed voor een betere nachtrust, een gezonde bloeddruk, het soepel houden van je bloedvaten en je algehele conditie.

Toch is de gouden combinatie om lekker sportief bezig te zijn én op je voeding te letten. Wil je wat gewicht verliezen of buikvet kwijt? Let dan op je koolhydraatinname en eet meer eiwitten. Vul een eiwitrijk dieet aan met lekker veel groente. Pas op: als je koolhydraatarm wil gaan eten, kun je ook niet meer alle fruitsoorten onbeperkt eten. Wat wel mag? Alle soorten bessen, frambozen en aardbeien.

Zorg voor een goede sportoutfit

Als je geen wedstrijdwielrenner bent, is een compleet wielrennerspak natuurlijk overbodig. Maar je kunt wel zorgen dat je comfortabele, luchtdoorlatende en absorberende kleding draagt tijdens het sporten. Ook als je alleen gaat wandelen of fietsen op laag tempo. ’s Zomers zweet je nu eenmaal sneller en moet je meer warmte kwijt. Ook zorgt een sportoutfit waarin jij je mooi voelt ervoor dat je meer gemotiveerd bent om te gaan trainen. Maak je outfit af met een rommelige knot en een beetje make-up en je hebt met een beetje geluk ook nog wat sjans onderweg!

Liefs Amber

Meer informatie

6x Op een leuke manier bewegen!
Lekker in je vel na de bevalling. Zo raak je die extra kilo’s snel weer kwijt!
Verantwoord Sporten met ernstig overgewicht. Bouw het langzaam op!
Stress? Met deze tips blijft je geest gezond!
Een geschikte sport uitkiezen voor je kind
Hoe blijf je een ontspannen ouder
Stress,hoe kun je het voorkomen?
Onthaasten, hoe doe je dat?
Ik viel 50 kilo af met het Keto Dieet (en zó kun jij dat ook!)
Maak tijd voor jezelf! Deze sporten zijn goed voor je!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *